在職全職

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yanyan-mummy 發表於 17-2-10 15:00
講當然係咁講啦,但係如果真係去到自己仔女,佢要返工一早番左架啦,唔會因為你唔俾飯佢食走去返工㗎,到時 ...
所以一定要硬起心腸
咪同佢鬧耐性lor

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:yanyan-mummy+發表於+17-2-10+15:00+

原帖由 bylobb 於 17-02-10 發表
飯我俾ar, 咪我煮佢有得食lor, 係唔會比零用之麻

想去街玩, 飲飲食食咪炒散返工搵野做lor
咁即係始終都有俾飯錢車錢啦,你自己都要返工點可能餐餐煮飯俾佢啊,你咪又係擺低飯錢比佢,呢啲就係佢嘅零用啦

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

bylobb 發表於 17-2-10 14:58
如果佢要做唔岩野, 比左0用一樣會做

你冇可能滿足冇止竟慾望

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:yanyan-mummy+發表於+17-2-10+15:00+

所以一定要硬起心腸
咪同佢鬧耐性lor
道理一定係咁講,但係針唔吉到肉唔知痛,人哋仔女我會咁教,但係自己仔女我做唔到

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yanyan-mummy 發表於 17-2-10 15:07
咁即係始終都有俾飯錢車錢啦,你自己都要返工點可能餐餐煮飯俾佢啊,你咪又係擺低飯錢比佢,呢啲就係佢嘅零 ...
唔會有錢過佢手, 我煮個餐咪煮多粒米lor

唔煮咪由佢餓死佢

我見得太多伸手黨, 我仔知我真係講左唔比就唔比

雲母殿

引用:Quote:yanyan-mummy+發表於+17-2-10+15:07+

唔煮咪由佢餓死佢
咁你肯定你早餐午餐晚餐都係屋企煮俾佢食?

象牙宮

bylobb 發表於 17-2-10 15:09

唔煮咪由佢餓死佢
e個係我對我仔方法, 未必岩人地

阿仔由細我都已經咁同佢講到明

佢亦都知我講得出做得到

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yanyan-mummy 發表於 17-2-10 15:07
咁即係始終都有俾飯錢車錢啦,你自己都要返工點可能餐餐煮飯俾佢啊,你咪又係擺低飯錢比佢,呢啲就係佢嘅零 ...

象牙宮

yanyan-mummy 發表於 17-2-10 15:10
咁你肯定你早餐午餐晚餐都係屋企煮俾佢食?
你心軟咪比佢食住lor明唔明
我仔而家成日都唔食早午餐, 我理得佢

佢餓就自然會食, 冇錢就自己會搵

雲母殿

引用:Quote:yanyan-mummy+發表於+17-2-10+15:07+

原帖由 htts 於 17-02-10 發表
唔使咁快擔心啲未發生嘅事啦,你個囡連DSE都未考,可能升左大學會唔同呢

雲母殿

引用:Quote:yanyan-mummy+發表於+17-2-10+15:10+

你心軟咪比佢食住lor明唔明
我仔而家成日都唔食早午餐, 我理得佢
你明唔明呀,我唔係話你會心軟,問題係你要返工咁早午晚餐邊個煮俾佢食?咁你冇理由晚晚都淨係餓到你放工返嚟煮一餐晚餐咋,就算佢話早午餐唔食

寶石宮

bylobb 發表於 17-2-10 15:09

唔煮咪由佢餓死佢
佢會否報警告我虐待佢架?

寶石宮

yanyan-mummy 發表於 17-2-10 15:13
唔使咁快擔心啲未發生嘅事啦,你個囡連DSE都未考,可能升左大學會唔同呢

...
對左佢16年半啦, 我點都睇到d 野嘅

象牙宮

yanyan-mummy 發表於 17-2-10 15:15
你明唔明呀,我唔係話你會心軟,問題係你要返工咁早午晚餐邊個煮俾佢食?咁你冇理由晚晚都淨係餓到你放工返 ...
唔搵工就係要付出肚餓ge代價, 唔洗為佢地諗肚餓好慘慘

我返工夠慘慘豬啦

邊個可憐我

寶石宮

yanyan-mummy 發表於 17-2-10 15:15
你明唔明呀,我唔係話你會心軟,問題係你要返工咁早午晚餐邊個煮俾佢食?咁你冇理由晚晚都淨係餓到你放工返 ...
我就係想問, 要唔要放低$ 佢食野?  如佢唔返工唔做野!  如放, 放幾多呢?

象牙宮

htts 發表於 17-2-10 15:16
佢會否報警告我虐待佢架?
我講18歲之後喎

佢成年gala, 我唔pan佢走都已經對得住天地良心

雲母殿

引用:Quote:yanyan-mummy+發表於+17-2-10+15:13+

對左佢16年半啦, 我點都睇到d 野嘅
咁因為你向壞既方面諗姐,你諗下佢都有令你開心嘅地方架

雲母殿

引用:Quote:yanyan-mummy+發表於+17-2-10+15:15+

唔搵工就係要付出肚餓ge代價, 唔洗為佢地諗肚餓好慘慘

我返工夠慘慘豬啦
咁即係連飯都唔俾佢食啦

寶石宮

bylobb 發表於 17-2-10 15:19
我講18歲之後喎

佢成年gala, 我唔pan佢走都已經對得住天地良心
係, 18後呀。 但佢可否到告我架?

雲母殿

引用:Quote:yanyan-mummy+發表於+17-2-10+15:15+

我就係想問, 要唔要放低$ 佢食野?  如佢唔返工唔做野!  如放, 放幾多呢?
...
咁每個人做法唔同,我又冇諗過呢樣野,但係我依家就每人每日$60,吾包車錢,我唔理佢哋係食咗飯定係儲起左

首頁

尾頁

跳至