少年成長

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人嘅小朋友係接受過情緒治療?我個大仔六歲,咁多年來脾氣暴躁,不合群,被同學排斥,學校老師建議我找專業人士協助。
請問有無相關資料可以介紹給我。

男爵府

BK Milk勳章

你可上小童群益會,裏面有遊戲治療服務..佢有HOTLINE
個人覺得佢地做小朋友服務做得較好..所以我都係同小朋友由荃灣去灣仔上堂(遊戲治療佢地已排到年半)

複式洋房

peteto 發表於 17-2-14 15:31
個人覺得佢地做小朋友服務做得較好..所以我都係同小朋 ...

謝謝。

公爵府

tomobaby 發表於 17-2-11 01:09
有無人嘅小朋友係接受過情緒治療?我個囡五歲,咁多年來脾氣暴躁,不合群,被同學排斥,學校老師建議我找專 ...

明愛有個活孩子計劃 ,係比返一啲有情緒問題嘅小朋友入去玩活動 你可以上網睇下

珍珠宮

tomobaby 發表於 17-2-11 01:09
有無人嘅小朋友係接受過情緒治療?我個囡五歲,咁多年來脾氣暴躁,不合群,被同學排斥,學校老師建議我找專 ...

建議你先做評估, 再對症下藥........ADHD 會易衝動
亞士保加症 read 不到人眉頭眼額
IQ 高會嫌人蠢
屋企環境亦有影響
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

回覆 tomobaby 的帖子

太子朗研社, 可上網睇下資料.

禁止訪問

大宅

peteto 發表於 17-2-14 15:31
個人覺得佢地做小朋友服務做得較好..所以我都係同小朋 ...

幾錢一堂?

首頁

尾頁

跳至