在職全職

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

qoo_namie 發表於 17-2-20 14:37
個仔唔肯跟姐姐,因為我由佢出世湊到而家先有姐姐,所以都係自己湊,姐姐幫忙做家務,佢未識煮飯,所以都 ...

仔女曳唔曳好睇個人性格, 父母教法, 家中排行等等... 你同我d 仔女相處過的話, 可能想生仔多d, 同埋凡事唔好睇表面.

我未生女同你一樣睇法, 當年有jm 話女仔都可以好潑辣, 支喳.... 而家有2仔1女, 我都覺得仔係活躍d, 女仔專注力好d, 但係咪仔破壞性強同埋頑皮度係遠超女仔就未必. 我個女一嬲就尖叫尖叫再尖叫, 掉野, 大力打人, 叉頸, 玩時會向後起飛腳唔俾人埋身, 鬆踭, 拆左自己條辮仔再摷鬆d 頭髮, 斜視偷望人等, 我兩個仔唔會做咁多呢d八婆小動作.

我姪女破壞力好強, 7歲半將玻璃樽飲品大力 dup 落張枱度, 周圍走, 想擒櫈企, 捐螺旋樓梯扶手間d 鐵枝大窿, 我二仔跌崩牙都係拜佢喪跑撞到所賜, 出街時老公細佬都要用唔同方法引姪仔姪女坐定定靜少少. 我果三件識扮下野, 出街食野會坐定定睇書或者玩, 又好肯同人傾計, 絕對呃到人, d 衰野係人地走晒後至爆出黎.

我二仔有朋友係三兄弟或兩兄弟, 響人前只有一齊玩, 笑同埋尊重父母.

記得有jm 提過, 如果第一個b 係難湊或者曳d, 之後未必會咁易話生第二個, 我都有同感.

男爵府

我得一個囡,奶奶講明要生個仔,我問我老公他話唔生,我同奶奶講係佢仔唔生
sweetapplebb

首頁

尾頁

跳至