少年成長

跳至

首頁

尾頁

民房

女女就15歲 話想同佢朋友仲有佢屋企人一齊去澳洲旅行 朋友個爸爸係澳洲住過幾年 對個邊幾熟所以係自駕游
同埋話朋友屋企人覺得無問題 同埋會幫佢買埋旅遊保險
女女話想同初中同學留個回憶 去一個星期左右

比唔比女女去好?

子爵府

fzzyc 發表於 17-2-15 17:26
女女就15歲 話想同佢朋友仲有佢屋企人一齊去澳洲旅行 朋友個爸爸係澳洲住過幾年 對個邊幾熟所以係自駕游
...

睇下兩家人熟唔熟啦

民房

happy-kid 發表於 17-2-15 18:03
睇下兩家人熟唔熟啦

唔熟 但係女女就同個朋友好玩得 好想去

子爵府

fzzyc 發表於 17-2-15 20:35
唔熟 但係女女就同個朋友好玩得 好想去

唔熟的話,可以出發前兩家出來聚會,混熟d, 先會放心。

男爵府

fzzyc 發表於 17-2-15 17:26
...

可以約對方父母出來傾吓計,了解吓。

伯爵府

去澳洲太遠了吧.
有甚麼事, 小如發燒咁, 對方家長也難為你出主意...

如果係我, 好熟的家庭, 返廣東省2,3 的情況可考慮.
有甚麼事都可以馬上趕去

民房

emmafish 發表於 17-2-16 09:14
可以約對方父母出來傾吓計,了解吓。

現在都問緊女女 睇下約唔約到出嚟
兩家都要返工 要夾下時間

複式洋房

2家人識...咁就OK LA

公爵府

回覆樓主:

我就唔畀喇, 萬一有咩頭暈身㷫 ,你有排囉囉攣呀

大宅

我都唔會比...

一來未出黎搵錢.. 就諗住去旅行? (可能你覺得我思想太舊) .. 但如同家人一齊去就無問題. 因為, 係家庭活動..I mean 佢個concept 唔得... 回憶- 就同同學去HK Disney / OP 都可以..唔使下下要搭飛機, 先有回憶架.

你開咗個頭, 每年都問你, 要回憶甘點算? 你唔比佢去, 佢問你點解上次得,今次唔得,你點答? 仲有,而家d 學生都興 DSE 完自己同同學去旅行, 你到時放唔放心?

如亞女自己一個,就唔太方便.. .e.g sick or 有咩事 到時就無得"願" 你地

大宅

我個仔而家7 歲, 好難想像到佢15歲時的情況,
我15歲果時, 日頭街都未准自己出.....
如果同果家人好熟好熟, 我個係仔, 有可能我會比佢去, 如可以, 最好受埋我玩啦。 如果唔熟.... 好似唔係幾好, 唔知人地係咩人, 澳洲喎, 唔係澳門, 最好唔好喇

如果係女, 又唔熟, no way 喇, 新聞都有賣, 有單強姦, 賤佬強個仔的女同學....唔怕一萬, 至怕萬一,
而且如果有咩事, 人地保護自己個女好定保護你個女好呢?

民房

已經堅決拒絕左,同女女講話要再大個少少先得,起碼都要過16歲先得

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

同對方家長又唔熟,我就一定唔會比。有咩頭暈身㷫,對方家長真係好難為你作主,再講樓主果個係女兒,就更加要小心啲好

伯爵府

雖然我未係人地媽媽

但我覺得起碼18歲 而旅行既錢自己賺既 就無問題

佢嬲你地係因為覺得自己無錯

如果我 我一定會講出呢兩大重點
原則問題

伯爵府

回覆樓主:

舊年同呀女带同學去韓國, 我識同學但佢媽咪只見過幾次會打下招呼, 估不到放心比我帶去旅行, 我一個帶2個又OK喎, 兩個女仔吱吱喳喳傾到唔捨得瞓.

複式洋房

吩咐她男朋友陪她去,全程互相照顧

首頁

尾頁

跳至