想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

前日驗完血,第一次放左個day5既著床失敗左(emoji)(emoji)極度失望,因為中醫前個幾日仲話我脈像慢左 今次應該好大機會可以成功,我同先生都以為實中緊, 之前上網睇左好多人分享著床經驗,我自己又好次有個D symptoms, 加上中醫又咁講,所以真係好大期望。誰不知失敗左(emoji)(emoji)(emoji) 今日M到,姑娘話我day 12 就返去驗血,跟住再試放胎。 但係我想問下有經驗D既媽媽同jm (有做過Ivf 的),其實好唔好連續咁做好?定係休息下一兩個月先?可否比D意見,share 下D經驗?

複式洋房

Cheyennewu 發表於 17-2-20 23:35
前日驗完血,第一次放左個day5既著床失敗左(emoji)(emoji)極度失望,因為中醫前個幾日仲話我脈像慢左 今次 ...

我也是十二月尾fail左,我三月尾又去做第二次放胎.

大宅

回覆 Cheyennewu 的帖子

我醫生叫我休息一個月先再放

複式洋房

回覆 Cheyennewu 的帖子

我都是2月份放5DAY失敗左,醫生話如果我想可以下個月再放,上網睇到BINGO的姊妹都提到放胎後一定要放鬆心情,咁樣容易中,這次的失敗搞到我的情緒好失落,有D担心繼續放胎心情都放鬆吾到,所以我就打算休息2個月再來過,大家一起加油,祝好孕!

大宅

Cheyennewu 發表於 17-2-20 23:35
前日驗完血,第一次放左個day5既著床失敗左(emoji)(emoji)極度失望,因為中醫前個幾日仲話我脈像慢左 今次 ...

我同你一樣,放day 5, 剛知失敗,醫生說下個月可繼續,因為自然cycle

首頁

尾頁

跳至