親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我2大2小,小的7歲及11歲。會7月去大阪+名古屋。想知訂名古屋酒店,係訂房網站見到接受1位11歲以下兒童不佔床免費,即係第二位要當大人?有d上到酒店網站都唔多識搵邊到睇到child policy.

其實已係mont blanc book左兩間房,但係吸煙房,見人講d煙味好勁,所以諗梗第二間。其實住榮站好定係名古屋jr站果邊方便?請指教,謝謝

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

aquarius721 發表於 17-2-21 13:58
我2大2小,小的7歲及11歲。會7月去大阪+名古屋。想知訂名古屋酒店,係訂房網站見到接受1位11歲以下兒童不 ...
間間酒店寫既地方都唔同,有D寫係 FAQ,有D寫係房既資訊到,
有D係日文版網頁先有,
有D係去到訂房個版先 show,
係要慢慢搵

你可以依貓去問,
或者如果你有白金信用卡(乜銀行都得),
可以叫白金秘書幫你問

男爵府

aquarius721 發表於 17-2-21 13:58
我2大2小,小的7歲及11歲。會7月去大阪+名古屋。想知訂名古屋酒店,係訂房網站見到接受1位11歲以下兒童不 ...

榮是商業區,多食肆地方行,蓬萊軒在榮區。
名古屋站是方便去高山市和金澤市等等。

wcpcelia    發表於 17-2-21 16:05

象牙宮

回覆:名古屋酒店訂房

係客房資料逐個睇 ,幾時出發呀?
睇你行程去邊多就住邊度,各有方便之處,榮夜晚熱鬧d,食野會多款式選擇,名古屋站果邊有間24小時超市。

大宅

回覆樓主:

多謝大家答覆,我21-25/7會係名古屋,等我再慢慢搵下。

我諗住去Legoland, 鈴鹿車場,即係住榮都ok?不過係驚地鐵冇lift, 老公搬行李出機場會好難搞。

大宅

我都係2大2小(6歲, 9歲)暑假計劃大板+名古屋, 都係因為Legoland, 我之前喺booking.com訂咗名鐵, 見間房話最多可住4 人(連小童), 但我兩個已過六歲, 貓去問訂房部時佢叫我訂多間, 於是今日再揾過訂咗Daiwa Roynet Hotel Nagoya Taiko dori Side, 離名古屋站都唔算遠, 都係訂住先, 繼續再睇, 因我都係第一次去名古屋, 未刨資料, 訂咗酒店先再諗行程
welcome to my blog http://hk.myblog.yahoo.com/michell-diary

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

aquarius721 發表於 17-2-21 23:06

我諗住去Legoland, 鈴鹿車場,即係住榮都ok?不過係 ...
有 lift
http://www.kotsu.city.nagoya.jp/jp/pc/subway/station_campus.html?name=%E6%A0%84

大宅

shinku 發表於 17-2-22 08:38
有 lift
http://www.kotsu.city.nagoya.jp/jp/pc/subway/station_campus.html?name=%E6%A0%84

好多謝你既資料,咁我可以好好睇榮站酒店

大宅

奶皇包 發表於 17-2-22 07:49
我都係2大2小(6歲, 9歲)暑假計劃大板+名古屋, 都係因為Legoland, 我之前喺booking.com訂咗名鐵, 見間房話最 ...

我都係第一次去名古屋,有2小真係唔易揾酒店,就算佢話可以2個12歲以下都要睇下床size瞓唔瞓到。而家都plan多數要book兩間房。

男爵府

東橫INN有房 (可4個入住)
名古屋站同榮都HOLD左...到時再決定住邊間.

象牙宮

引用:多謝大家答覆,我21-25/7會係名古屋,等我

原帖由 aquarius721 於 17-02-21 發表

如果去呢兩個地方住名古屋站會方便d,因榮要轉多程地鐵。

象牙宮

引用:Quote:奶皇包 發表於 17-2-22 07:49 我都係

原帖由 aquarius721 於 17-02-22 發表
我都係第一次去名古屋,有2小真係唔易揾酒店,就算佢話可以2個12歲以下都要睇下床size瞓唔瞓到。而家都pla ...

上次3個都搵唔到3人房,有都係吸煙房多,最後要訂2間房。
你咁早訂Hilton ,Marirott有家庭房的。

大宅

mercurycc 發表於 17-2-22 19:06
上次3個都搵唔到3人房,有都係吸煙房多,最後要訂2間房。
你咁早訂Hilton ,Marirott有家庭房的。
...

咁我又睇下先,之前有望過下不過好似好貴,要好好格下價先。

伯爵府

Mystays栄 好似2小學生添寢無料. (Sorry, 好似係7歲以下先無料)

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

aquarius721 發表於 17-2-21 23:06

我諗住去Legoland, 鈴鹿車場,即係住榮都ok?不過係 ...

咁岩嘅, 我又係21-25/7在名古屋, 同樣book 左montblanc 雙床房, 又係計劃legoland, 鈴鹿賽道樂園, 愛地球博記念公園

其實我另外hold 左榮的the b, 後尾見要去的地方都要在名古屋站轉車, 唔想成日坐多2程車, 加上來回機場亦不用再轉車, 所以prefer montblanc

大宅

Lqueenie 發表於 17-2-22 22:01

咁岩嘅, 我又係21-25/7在名古屋, 同樣book 左montblanc 雙 ...

但我只book到吸煙房,好驚勁煙味,又有人話試過冇乜冷氣,我老公好怕熱,所以諗住再揾揾

男爵府

回覆樓主:

上次住榮駅 東京錦第一酒店, 好過mont blanc 好多。 我兩邊都係book3床房, 錦第一大好多。
我係日本網訂會多啲選擇。

大宅

我都係2大2小(6歲, 9歲)暑假計劃大板+名古屋, 都係因為Legoland, 我之前喺booking.com訂咗名鐵, 見間房話最 ...

你記住去daiwa係JR站出口出係最近

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

我四月都係訂咗住Daiwa呀~
主要又係plan小朋友行程去Legoland!
去完回來跟你再分享~

大宅

Daiwa Roynet Hotel Nagoya Taiko dori Side 係咪都可以住2大2小?

首頁

尾頁

跳至