懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我search左好多, 發現而家最多人用的泵奶器有medela, youha同cimilre, 想問下sis覺得邊款好用, 有無比較的經驗呢? 因為網上的講法都好複雜....同埋邊度買會平D呀? THX!

複式洋房

之前我都上網睇過好多奶泵,個期咁岩興spectra,咁我就係護協買左...$12xx 上奶後初頭3個月用spectra 9+,可能奶量比較多,慢慢覺得唔多夠力,就去淘寶買左個優合8014,平靚正,$3xx ,又泵得清 因為有3個mode 不過我冇用佢d配件,用優合機+ spectra9+飛碟同喇叭。 奶泵呢d我覺得要試過先知邊個岩自己,網上個d都係供參考

男爵府

回覆樓主:

優合

複式洋房

要avent奶泵嗎?我因為無再餵人奶了 仲有一年半保養期。

大宅

回覆 tang-mama08 的帖子

我都係呀~部9+用到四個月就feel到佢唔夠力,出得好少奶~最後喺taobao買左部優合~而家兩部交替使用~

別墅

tang-mama08 發表於 17-2-21 22:50
之前我都上網睇過好多奶泵,個期咁岩興spectra,咁我就係護協買左...$12xx 上奶後初頭3個月用spectra 9+,可 ...

有冇taobao 條link呀? 我都要買喇但未知邊隻好, Thanks

大宅

spectra9+飛碟同喇叭 可以係邊度買呀 ? 仲有咩parts 要買架? 唔好意思我新手 , 唔知要換d 咩parts 呀

大宅

MommyPanel勳章

janicewong888 發表於 17-2-22 15:59

spectra9+飛碟同喇叭 可以係邊度買呀 ? 仲有咩parts 要買架? 唔好意思我新手 , ...

請問飛碟即係咩呀?

水晶宮

回覆樓主:

我用 spectra S1+ 同 medela.配件

禁止訪問

複式洋房

haileyleung29 發表於 17-2-22 12:14
有冇taobao 條link呀? 我都要買喇但未知邊隻好, Thanks

复制这条信息,打开(emoji)手机淘宝(emoji)即可看到【优合原生双边双侧电动吸奶器 静音自动挤奶器吸乳器液晶充电锂电】¥AM89QlMm97¥http://c.b3za.com/h.dunn0d?cv=AM89QlMm97&sm=396a94

複式洋房

janicewong888 發表於 17-2-22 15:59

spectra9+飛碟同喇叭 可以係邊度買呀 ? 仲有咩parts 要買架? 唔好意思我新手 , ...

我係一田買架咋 有齊喇叭 飛碟同埋管架 $150咁上下。

複式洋房

yin1218 發表於 17-2-23 23:57
請問淘寶係咪只買優合部機?其他配件係邊到買?

淘寶一set有齊喇叭同機 不過我淨用機咋,其他parts我係一田買spectra

複式洋房

janetysc 發表於 17-2-22 08:50

我都係呀~部9+用到四個月就feel到佢唔夠力,出得好少奶~最後喺taobao買左部優合~ ...

原來大家都有呢個問題...我開到最大力都係泵唔清呀,按摩模式又引唔到奶...

複式洋房

小林太bb 發表於 17-2-23 12:56
請問飛碟即係咩呀?

飛碟係右下角個個...控制個力度氣壓

大宅

Thanks so much !! you are so helpful

大宅

一田呢SET 係咩牌子架? 裝去優合8006可以嗎? 謝謝

複式洋房

janicewong888 發表於 17-2-24 11:59

一田呢SET 係咩牌子架? 裝去優合8006可以嗎? 謝謝 ...

Spectra, 岩岩見到bb展做緊$110 都抵架。

大宅

tang-mama08 發表於 17-2-24 12:35
Spectra, 岩岩見到bb展做緊$110 都抵架。

請問係幾號攤位?

複式洋房

我有部spectra M1呀.. 仲有保養.. 有興趣PM我丫..
我只係用過幾次咋.. 不想浪費..~~~

首頁

尾頁

跳至