夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

發生左2年前。
老公一向有一班朋友,其中有一個女仔,叫做A
傳聞佢地暖昧過,最后無拍到拖。但都一直KEEP住好FRIEND
后來我識左老公, 結婚。我每日生活好正常, 早早就訓果D,
有一日,我記得一班朋友,連老公,連女仔A
隔離住既叔叔當眾走埋黎,同我講小心我老公,同女仔A既關係
我相信好多在場既人都聽到。個女仔A 即時呈清 人地結左婚架la
無幾耐,個女仔A去左澳洲WORKING HOLIDAY一年
去左澳洲無幾耐, 佢地亙WHATPSS日出既相片,
我直覺當時 諗住個女仔A道德觀念係唔會 破壞別人家庭。
所以個腦都唔想去諗,因為好煩。但直覺就覺得唔知邊個了邊個 ?總之係暖昧啦

一年后,呢個女仔帶住個男友回來, 我唔知佢地係咪即將結婚 ?
你地可以比D意見我嗎 ? 點留意我老公同個女仔A一舉一動 ?
同埋如果過份留意 ,我真係好攰。
比你係我,會點 ?

珍珠宮

佢都有男朋友,不用理會

大宅

healthymimi 發表於 17-2-21 18:24
佢都有男朋友,不用理會

我覚得好On居之前。會吾會警告老公一下好

珍珠宮

木妙妙 發表於 17-2-21 18:31
我覚得好On居之前。會吾會警告老公一下好

己經是二年前?

大宅

會唔會係你多心?A都有男友了
不過你可提下老公叫佢避忌一下

珍珠宮

開心吸收勳章

木妙妙 發表於 17-2-21 18:21
發生左2年前。
傳聞佢地暖昧過,最后無拍到拖。但都一直KEEP住 ...

其實嗰位叔叔都幾「八」!

我覺得個女仔A絕對冇問題,就算有都係妳老公自我感覺良好而已!既來之則安之吧!
百花叢裡過,片葉不沾身。

翡翠宮

回覆樓主:

我完全睇吾到有乜問題,警告乜野?
無風起浪因住對方極度反感。

子爵府

只可以講,現今世代,就算有男友,甚至有老公,都不代表什麼,有好多人就係貪呢份刺激,或者鐘意有異性圍著自己呢份飄飄然。一隻手拍唔响的,小心留意你老公啦。

瑪瑙宮

暫時睇唔出有乜野. FD SEND 日出相好平常.

用戶要求終止服務

木妙妙 發表於 17-2-21 18:21
發生左2年前。
傳聞佢地暖昧過,最后無拍到拖。但都一直KEEP住 ...

為何一年前你覺得有問題時唔留意,一年後女仔都有男友才防範?一年間你同老公關係如何?

Jolin_Yuen    發表於 17-2-22 11:37

子爵府

skac 發表於 17-2-21 19:40
只可以講,現今世代,就算有男友,甚至有老公,都不代表什麼,有好多人就係貪呢份刺激,或者鐘意有異性圍著 ...

Agreed

大宅

noryhui 發表於 17-2-21 18:37
會唔會係你多心?A都有男友了
不過你可提下老公叫佢避忌一下

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

既然佢而家已經有男友,無謂無風起浪啦

大宅

回覆樓主:

我個小三系人妻人母
見人幸福咪差隻腳埋黎
明知有老婆咁又點
貪玩 刺激咩都得
世事都被看透

子爵府

回覆樓主:

從來唔覺得有男友,老公唔使防。老公同呢個人曖昧過,我一定密切留意!

男爵府

開心吸收勳章

你地 d 大婆真係好得意, 明明都無問題既事, 可以講到問題即將發生咁, 我身為男人, 真係好憎 e d 小事化大, 無風起浪既女人.

我完全睇唔出 A 有咩問題, 再者, 要出事, 早就出事, 出左事樓主都唔會知.

子爵府

回覆 木妙妙 的帖子

你可以做的是守好自己的婚姻,把焦點放回你和你C6如何相處,
如何把大家的感情維繫,
而不是去捕風捉影地懷疑,
你C6和A過去或許真是有些感覺,
但A沒洧選擇和你C6一起,
她現在都有男友,
你自己在不安中度日,
其實等同把C6推出去,
你要明白,
一個人要變心,
不僅是可以向以前的發展,
外邊的森林這麼多花兒,
誘惑從來不會少,
所以應該做的反而是做好自己,
好好去和C6把感情升溫,
要知道關鍵人物從來是你們兩個。
mc <()>

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

只能夠講, 一個"8"公又會真係咁8, 仲要唔怕死當眾講?
點解呢? 唔通真係佢太"8"?

樓主一年前就應該要注意, 而家講咩都冇用。

另外就係, 有另一半一樣可以出軌。

我係你, 我會同C6講: 其實咁多年黎我都在意咁咁咁, 不過A走左一年我冇出聲, 而家番黎我心有D擔心, 而家分享比你知我既不安, 純分享。

你C6識做架喇..
係要有野 / 唔識做, 你講咩佢都係唔識做。

放鬆D, 勸你勇於將自己感受講比C6知..
有時抒發唔一定係鬧, 嘈, 打, 或者以肯定方式去審人地。
抒發可以純粹當佢係朋友, 話佢知你心中所想。
例如:
老公我覺得好唔開心, 好不安, 因為......
你可唔可以比信心我? 你比信心我, 我會安心D...
(擁抱...)

我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

複式洋房

有咩問題呢?結左婚就唔可以有異性朋友嗎?

首頁

尾頁

跳至