夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你幾歲?你男朋友幾歲?
佢唔鍾意小朋友不等於唔鍾意自己嘅小朋友。
現在唔鍾意不等於三丶五丶七年後唔鍾意。
如果大家好愛對方,
一定會取得共識。

洋房

我25. 佢22我地講緊將來ge 事lah. 唔係而家即克生喔

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

tmsshan 發表於 17-2-22 15:38
我25. 佢22我地講緊將來ge 事lah. 唔係而家即克生喔
你地仲咁年輕,唔需要咁在意生唔生BB,如果佢話想生BB,
我仲會諗衰野,覺得佢想唔用套
由拍拖到結婚有太多不確定因素,
行到結婚才再說吧。
不過都贊成你俾個心理準備對方,
講明你有意願婚後生BB。

水晶宮

大家結婚前講明會好D,費事浪費時間,俾佢接觸下D小朋友,睇下佢咩反應

男爵府

價值觀唔同,何必妄想自己能改變個男人

男爵府

有識個朋友一直話唔生,最後生左做爸爸好錫個b,亦識人本身自己想生,老婆生完開心一段時間後咩都唔理。
其實起碼佢宜家有話肯生,都好過拒絕,即係將來仲有得傾。你如果覺得佢愛你,可付託終生就嫁啦,將來嘅野可以好多變數,諗到盡都未必如人意,又或者出乎預料。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔好介意我咁講~
我覺得唔係生唔生小朋友嘅問題,而係你地步伐唔一致。
22歲嘅男仔如果已經想生仔我先驚!因為呢個年齡先岩岩岀來做野,通常思想亦都好幼稚,正常真係好少會諗結婚同生仔呢d咁長遠嘅野。
而女仔本身諗野已經比較成熟,25歲嘅女仔開始諗結婚同生仔都正常,所以如果有結婚同生仔嘅打算,搵個大自己幾年嘅男仔可能會比較易有共識。

子爵府

22歲男仔講繁衍下一代呢個話題太早

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大家目標唔一致,勉強無幸福。而且你話幾年後先結婚,日子仲好耐,唸清楚。

我自己當年同老公拍拖,我講明我希望這段關係係會結婚同生小朋友,如果你唔係咁唸或無此打算的話,咁我們到此為止,那時候我們一齊左大半年。

男爵府

開心吸收勳章

放心, 我都唔想要下一代, 但都生左2件, 生完都會幫手湊, 始終係自己仔女

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

佢答應生, 到你生左, 預左不幫你湊; 吵架時, 又會說我一早話過不生。

你自己好好想想, 一起/離開?

首頁

尾頁

跳至