爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請教下大家以下兩款車cam大家建議邊隻好d?

1.) I ROAD V9 HK$2680
2.) HP f890g+RC2 HK$2100

以上價錢已包安裝
之前我一直用開小蟻 但得前無後所以想裝返前後 大家會比較建議邊隻?請幫幫忙,謝謝。

大宅

babysss 發表於 17-2-22 16:24

如果車尾有電,直接裝多隻單cam落車尾仲方便仲平,當然要playback就梗係雙cam成set用好啦

民房

回覆樓主:

V9真心覺得好用

複式洋房

樓主,
1. 小蟻的質量比較差,相同價錢可以買到映像好一截的產品,分析對比供參考:
千元以內無敵手:超高性價比Ambarella安霸芯片行車記錄儀分享

2. 買多個cam或者用你現時的小蟻裝嚮後玻璃唔難,可以自己做: 自己動手安裝後車CAM:後視行車記錄儀動手DIY!

希望有用!thx!

複式洋房

回覆 eltontth 的帖子

沒錯!不過就算車尾沒點煙口,就算唔改尾燈電路,引條線從前走到尾都唔難!標配4米線已經夠走七人Sienta, 詳細方法可以參考上文

用兩個cam的好處係邊個壞就換邊個,幾千蚊駁前後cam一壞就成套換真心肉赤。

如果將cam配的點煙線換成夠長的usb線,改用usb差電口供電,直接用手機就可以read到cam片,都算係最方便

大宅

回覆樓主:

裝v9拉,我裝2500,但你个價錢巳公價,

複式洋房

upsangel 發表於 17-2-26 07:56
樓主,
1. 小蟻的質量比較差,相同價錢可以買到映像好一截的產品,分析對比供參考:
千元以內無敵手:超高性 ...
W好詳細!

男爵府

upsangel 發表於 17-2-26 07:56
樓主,
千元以內無敵手:超高性 ...

睇完該篇甚麼 千元以內無敵手:超高性價比Ambarella安霸芯片行車記錄儀分享,
完全廣告文,
作者自己有賣一定講到天上有地下無...

男爵府

babysss 發表於 17-2-22 16:24

我都係用小蟻,前後兩隻,
自己拉線去車尾完全唔難,
用wifi DL 尾cam片坐番係司機位就得好方便,
當然,以質數論 iroad 果個級數當然好o的,
而且有motion detect 停車長錄都方便好多

首頁

尾頁

跳至