自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

個老師好無愛心

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:貓頭雀+發表於+17-2-23+01:13+好多Jm

原帖由 hiphopmama 於 17-02-23 發表
我就係唔知點搵校長傾,校長會受理嗎?搵老師傾,我都知佢係咁嘅人,有乜好傾,阿仔仲係佢教,如果傾咗仲加針對佢 ...
比我會早 d 番學校搵老師傾

如果佢死撐,我會再向校長反映

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

hiphopmama 發表於 17-2-23 01:22
我就係唔知點搵校長傾,校長會受理嗎?搵老師傾,我都知佢係咁嘅人,有乜好傾,阿仔仲係佢教,如果傾咗仲加針對佢 ...

你要快,唔好拖,聽日返到去等校長,唔好約時間,見到校長就同佢講自己個仔尋日響學校罰企期間暈咗,後來老師有打黎問候,不過我聽返黎有唔同版本,想了解下咩情況會罰企罰到暈或者好似個老師咁講扮暈,同埋咩情況下唔俾食午飯?校長醒目的話唔會佢自己頂住你,一定會捉個老師同你個仔落黎,你話有版本係出自同學口中不過我唔想講邊個,唔想拉對方落水,等個老師知道。
記住係了解,因為唔發生都發生咗,要好大方咁講到好唔介意佢罰個仔企,不過乜依家罰企可以罰超過15分鐘咩?

至於針對你個仔,其實佢已經針緊,你收得佢電話開始,佢所講每一個字都係話佢扮暈,講大話,要懷疑等。

男爵府

哇,為人師表,嚇死人,投訴佢!

侯爵府

睇左三頁, 離樓主個POST相距兩小時.
我好奇怪, 成件事, 老師點錯都好...
點解重點唔係放響一個三年級既小朋友, 點解身體會差到, 早餐食一塊方包+企1小時15分鐘+唔夠訓就會暈. 正常小朋友, 番學上體育堂+放學玩唔停, 都唔會暈.

係咪平時食飯唔夠營養? 身體有無其他隱性疾病唔知?
唔夠訓係有幾唔夠訓, 搞到企1小時15分就暈, 要考慮規定作息穩定. 如果唔係要上體育堂全班人人要跑15分鐘, 跑跑下暈低點算? 下次未必有同學仔響隔離可以扶佢.

站在家長角度, 如果選擇相信個仔, 咁即係佢身體真係有咁差. 建議樓主開個多PO, 請教各位媽咪, 應該點先可以改善仔仔健康.

大宅

「搵老師傾,我都知佢係咁嘅人,有乜好傾,阿仔仲係佢教,如果傾咗仲加針對佢咪仲衰,」

無錯,我都系咁諗。 明知佢咁差,有咩好傾, 或者應該問: 咁要點溝通

伯爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

imlook 發表於 17-2-23 01:52
點解重點唔係放響一個三年級既小朋 ...
佢食咗一塊方包加半杯美祿,一個人狀態差有好多原因,可能夜晚睡眠質素差,如果成晚發夢都會冇精神,我仔講當時突然有小小眼花,之後暈咗一暈,好快醒返,我有時踎低起身都會暈一暈,可能你未暈過,你唔明

子爵府

hiphopmama 發表於 17-2-23 00:15
罰企唔係問題,我依家覺得最大問題係佢逼阿仔講佢扮暈,為自己找籍口,呢點令發我好氣憤 ...
認同你。
我會搵埋同學,一齊去搵校長反映吓。

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

imlook 發表於 17-2-23 01:52
點解重點唔係放響一個三年級既小朋 ...
我唔覺得暈好出奇,我由小學至初中,早會無企成個幾鐘,我都暈過五/六次,我都唔知點解,但我無隱疾!人人身體狀態都可以唔同的!

侯爵府

hiphopmama 發表於 17-2-23 02:04
佢食咗一塊方包加半杯美祿,一個人狀態差有好多原因,可能夜晚睡眠質素差,如果成晚發夢都會冇精神,我仔講當時 ...
踎低起身會暈係正常人生理反應, 如果老師罰佢跳鴨仔跳係咁踎低起身會暈就正常, 企一小時十五分會暈唔係正常.
如果覺得健康唔係太嚴重, 建議仔仔下次病, 睇開醫生時問下醫生意見, 會唔會度下血壓留意下身體狀況會好啲.
又或者, 睡眠質素會差到影響到會暈咁嚴重, 床褥/睡眠空間有無可以改善既地方?
日頭有無做過咩, 令到仔仔太亢奮/有壓力, 所以訓得唔好?
發夢發太密, 都可以睡前聽細細聲柔和音樂, 可以訓得好啲.

伯爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

imlook 發表於 17-2-23 02:15
踎低起身會暈係正常人生理反應, 如果老師罰佢跳鴨仔跳係咁踎低起身會暈就正常, 企一小時十五分會暈唔係正常 ...

謝謝你的建議,不過我都有問佢平時有冇試過咁,佢又話冇,不過佢好容易就話頭痛

公爵府

回覆樓主:

真係會有依d人,迫你認

子爵府

揾校長

侯爵府

bu-b 發表於 17-2-23 02:13
我唔覺得暈好出奇,我由小學至初中,早會無企成個幾鐘,我都暈過五/六次,我都唔知點解,但我無隱疾!人人 ...

咁唔知係咪我太緊張.
如果我身邊識朋友/朋友既小朋友會好似你小學至初中咁暈5/6次, 我會覺得好嚴重.
一定要改善身體狀況.
過過下斑馬線, 司機以為你過得切無收油, 點切你暈左, 收唔切油, 意外咁就發生.... 可能係我杞憂天...

伯爵府

個老師低能架?小朋友有咩事唯佢事問我一定同校長講

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

「回家背作文,今日問佢,佢背唔出」做乜背唔出?
老師體罰一小時係多咗d,
佢懷疑你仔扮嘢,呢度好難講邊個大話喎,當然會信仔先
如果真暈,要同仔仔鍛練身體
結論:你都係心平氣和同老師傾下啦

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

背唔出要罰企,仲要企一個鐘有多,仲要唔認扮野就無飯食?
我個仔都試過要企係到上堂,因為佢訓覺(同佢睇醫生,可能有睡眠窒息症,所以訓極唔夠),不過唔會要佢企一個鐘;成績差都要俾飽飯個小朋友食吖。
不知所謂的乙陸!!!

伯爵府

回覆樓主:

驚得滯或擔心得滯都會暈的,我試過,問埋亞仔係咪比老師罸企所以好驚

男爵府

Chowying 發表於 17-2-23 01:11
我會投訴佢,同埋我電話一向有錄音,唔驚佢反口唔認

題外話,電話平常點set錄音?

大宅

我建議你先寫信或電郵比校長,等佢知道呢件事既始末,記得講明你係邊班家長同聯絡電話,校長收到後應該會搵主任或副校聯絡你。

首頁

尾頁

跳至