自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

lilicatcat 發表於 17-2-28 09:59
有感而發,做女人真慘,又要返工,放工又要溱仔,做家務,又要跟工課,週日又要陪佢,冇晒自己時候,工作又 ...

絕對認同

子爵府

vivibabyvivi 發表於 17-2-28 12:09
如果你信8字既話,女人叻/有錢,好多時會感情方面比較差啲,女人既幸福係要來自男人帶定頭盔: ...
所以咪唔想做女人囉,
女人既幸福係要來自男人,
完全唔係自己可以控制,
但係要搵到個有錢 + 一世專一 + 顧家的男人,
談何容易呀!?

下世一定唔做女人呀!

瑪瑙宮

唔結婚
結婚唔生
結婚生都限一个

應該會無甘辛苦.

公爵府

有感而發,做女人真慘,又要返工,放工又要溱仔,做家務,又要跟工課,週日又要陪佢,冇晒自己時候,工作又 ...

完全同意,仲有娘家重男輕女,養父母係做女責任;6299又對新抱唔好;壓力四方八面

公爵府

vivibabyvivi 發表於 17-2-28 11:09
其實樓主你講既野,有錢就可以解決晒啦,所以唔係來生唔做女人,係來生唔做窮人

係,錢係大問題!

下世想做有錢女

子爵府

0030 發表於 17-2-28 11:31
回覆 lilicatcat 的帖子

我來生不做人添,細個就覺得做只豬就好,食飽就訓,宜家我覺得來生做熊貓好了,國 ...

唔好意思 你寫熊貓笑左
我就幻想過做白鷺 自由自在同唔會曬黑

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

mint2014 發表於 17-2-28 12:19
所以咪唔想做女人囉,
女人既幸福係要來自男人,
完全唔係自己可以控制,
我同你相反,我好喜歡被男人愛錫既感覺,我希望十世都係做女人

伯爵府

所以我寧願生仔都唔想生女就係咁
芭芭拉

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:來生不做女人

最好唔洗做人

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

vivibabyvivi 發表於 17-2-28 12:42
我同你相反,我好喜歡被男人愛錫既感覺,我希望十世都係做女人

同意, 不過要做香港既女人, 其他地方既女人相對無乜地位, 仲一定要生個女唔好生仔

當老公同女都聽晒你支笛, 直頭係 The queen of the home, 做女人都不知幾爽

男爵府

比我來生唔生仔就真 做左媽咪就要以仔女為先 有時懶唔想煮飯 但為左仔女幾懶都要煮…好多生活習慣都改變晒 有得重新黎過我會繼續做女人但唔會生仔囉

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆:lilicatcat 的帖子

象牙宮

回覆樓主:

與生俱來就係咁!嫁得好有個好老公會感覺無咁辛苦!有工返其實無咁大經濟壓力都係好事

琥珀宮

miemiemie 發表於 17-2-28 12:11
年代進步,男女平等,我覺得而家香港男人易做過以前,識揀一定係咁揀
供樓AA,
食飯AA,
你講嗰幾樣都係我老公俾晒架,其實睇佢有冇能力既啫,冇錢既大家一齊捱都開心,有錢又有責任心既男人當然會俾晒錢

琥珀宮

yatmanchris 發表於 17-2-28 12:59
比我來生唔生仔就真 做左媽咪就要以仔女為先 有時懶唔想煮飯 但為左仔女幾懶都要煮…好多生活習慣都改變晒 ...
煮飯呢個問題,請個工人咪解決囉,所以歸根究底咪又係錢既問題,唔係男女既問題

子爵府

回覆:來生不做女人

我最近都好有同感
點解明明大家都有返工,
但小朋友嘅野就係女人負責哂?

佢就可以一覺瞓天光,
我就冇覺好瞓(細B仲細)。。。
晚晚都wu下wu下。。。

禁止訪問

開心吸收勳章

引用:我最近都好有同感點解明明大家都有返工,但

伯爵府

好媽媽勳章

都唔係呀,我覺得女人好做過男人,冇咁大壓力咁

男爵府

vivibabyvivi 發表於 17-2-28 13:07
煮飯呢個問題,請個工人咪解決囉,所以歸根究底咪又係錢既問題,唔係男女既問題 ...

咁我係ftm點解要請工人煮飯? 同埋樓主呻既野 根本就係因為有小朋友而產生既問題 如果冇生仔 我就唔洗一定食得健康食住家飯 求其食一餐就得 鐘意去邊就去邊 唔洗湊返學放學 去旅行唔洗就學校假期 得閒去行街shopping或者係屋企煲劇 hea下 唔洗諗埋d咩親子活動 完全係以自己喜好同中心而活 不知幾爽

琥珀宮

yatmanchris 發表於 17-2-28 13:16
咁我係ftm點解要請工人煮飯? 如果冇生仔 我就唔洗一定食得健康食住家飯 求其食一餐就得 鐘意去邊就去邊 唔 ...
呢度好多FTM都有工人架,好多有兩個添

首頁
12345...10

尾頁

跳至