自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我第一次買廉航機票, 請問係唔係要自己上網劃位架?
我買機票, 無買到行李, 請問要點樣買行李架?
2大2小summer去星馬, 大約需要多少KG的行李運費?

瑪瑙宮

大廚勳章

小肥楊 發表於 17-2-28 15:39
2大2小su ...

不是直接買機票是以問你買不買行李?又會顯示下一頁你畫不畫位?因為劃位和加行李都需要錢。。。事後加行李應該會比較貴
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

別墅

我通常是到機場劃位,多數買20KG

wcpcelia    發表於 17-3-1 14:25

珍珠宮

seaheart88 發表於 17-2-28 15:41
不是直接買機票是以問你買不買行李?又會顯示下一頁你畫不畫位?因為劃位和加行李都需要錢。。。事後加行 ...
我用expedia 訂酒店連機票啲, 之後同事話果一間航空公司(虎航)係廉航, 我之前無坐過依間航空公司, 當時booking 啲時候無留意劃位, 加行李啲icon

珍珠宮

joey12017 發表於 17-2-28 15:53
我通常是到機場劃位,多數買20KG
到機場才買, 好似要比貴一D, 係唔係架?

別墅

回覆 小肥楊 的帖子

到機場只係劃位,買行李KG係訂機票時買埋,但我通常買20KG

wcpcelia    發表於 17-3-1 14:25

珍珠宮

joey12017 發表於 17-2-28 15:56
回覆 小肥楊 的帖子

到機場只係劃位,買行李KG係訂機票時買埋,但我通常買20KG ...
我訂機票package果時無買行李, 再上返佢哋網站, 好似揾唔到買行李啲icon

瑪瑙宮

大廚勳章

小肥楊 發表於 17-2-28 16:03
我訂機票package果時無買行李, 再上返佢哋網站, 好似揾唔到買行李啲icon ...

收到確認電郵未?應有機票ref:,登入看購買可否?
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

2大2小su ...
咩AIRLINE? 有D 係要比extra 錢先可以揀位, 另外你個case 可以試20kgs x 2. 網上買行李比即場買平.
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

珍珠宮

我上去網冊, 見到可以買行李果個icon 啦, 多謝各位JM幫忙

複式洋房

買完機票之後再劃位同買行李都得, 不過貴少少

珍珠宮

Bianca_ca 發表於 17-2-28 16:31
多謝

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Bianca_ca 發表於 17-2-28 16:31

不過都平過counter買
放下自在

男爵府

2大2小su ...

我上個月去新加坡都是坐虎航,建議吾好訂飛機餐,超難食

男爵府

我都係去星馬訂廉航,一家三口預去程20kg,回程30咋。6日5夜。

男爵府

可否share行程? 正在計畫

珍珠宮

bb716 發表於 17-2-28 21:03
可否share行程? 正在計畫
我去5日,計劃1日去Legoland, 1日去**影城,另外3日hea住玩,行到邊玩到邊食到邊甘樣,當係一種探險遊戲,可能會有好多意想吾到的發現(小孩應該都會中意)

子爵府

Vickymak2003 發表於 17-2-28 19:27
我都係去星馬訂廉航,一家三口預去程20kg,回程30咋。6日5夜。

機票幾錢呀?

男爵府

LC116 發表於 17-3-1 12:38
機票幾錢呀?

帮朋友買埋張機票,3大一細去程40kg,回程50kg,包税包來回餐包自己選來回位,共5300左右。

珍珠宮

Vickymak2003 發表於 17-2-28 19:27
thank you!

首頁

尾頁

跳至