夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

呃蝦條

別墅

吾好傻啦,新男友只不過是你倆夫妻一個警號。認真同老公講清楚大家問題,珍惜就努力修補改變惡習,二十年不是一個短日子,他的好處只不過一時遺忘,重點係佢同你會吾會改,想吾吾繼續?攪清楚自己條路才開始新感情

男爵府

快走,人生有幾多個 20年 ? 呢20年為他人而活又無人欣賞都重要繼續 ?!

複式洋房

回覆 haileymama 的帖子

及早回頭是岸。

公爵府

回覆樓主:

直接同佢講啦,你繼續咁落去真係會好辛苦㗎

珍珠宮

回覆樓主:

怎樣同兩個唔大唔細
合情合理解釋
阿媽為愛情離家出走
激情如煙火短暫三思

大宅

你自己都要保障下如果呢個男人玩完你,你又可以獨立搬岀黎自己照顧自己。 呢刻呢個男人令你信任唔擔保之後會點。。。。。

大宅

明白一段感情要结束留吾住,做人最緊要問心無愧

男爵府

haileymama 發表於 17-3-2 15:31
壞習慣,佢無,就算係賭馬仔,都係3幾百,我無問題
錢銀上,多數係家庭必要開支,仔女補習,佢覺得,我而家 ...
新果9個hold住先,搞晒你老公果邊先,你地先三十幾,成世流流長,唔通日日鬧交咩,
問成佢有咩可改善,如果佢唔care咪離婚,但但離婚你唔會唔要兩個小朋友架?

琥珀宮

回覆樓主:

當你同個新男人一齊之後都一樣要面對生活上的現實

男爵府

終於唔係見到話老公偷食 自己好辛苦 站起來 唔開心就要離開 小朋友不是藉口
te quiero mucho mi amo

複式洋房

為咗新歡,無咗頭家,輸唔輸得起?

大宅

Hotpot-baby 發表於 17-3-3 00:05
其實女都咁大,30幾又咁後生。撇開男人唔講,搵返自己去重生,唔覺得錯。只要有智慧handle 得女女好D就可以 ...

(emoji)
cc

大宅

ceciwong21 發表於 17-3-6 08:16
(emoji)

Agreed
cc

男爵府

其實保障自己,一定要清楚新歡將來會否同自己結婚。而且那新歡有否介紹你俾佢屋企人。
其次你要坦白同老公溝通,明言警告佢,自己都有市場,若佢唔識珍惜,就唔好怪自己將來移情別戀。
因我都有類似問題,老公覺可能結婚廿年巳老夫老妻,不需浪漫,又覺我巳年過四十唔會有人追……後來同老公溝通好,話女人有外遇通常係老公一手推個老婆出去的……所以老公改變佢態度,現兩公婆的感情更勝從前,更加恩愛。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

新男友個人點架?信唔信得過? 最慘搞到兩頭唔到岸,或者最壞變成你自己一個生活接唔接受到?

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

既然樓主講到同老公係有問題
趁而家呢個TIMMING認真面對係好事

我反而比較關心樓主講係公司識o個個男人
言談間我又唔覺樓主有好仲意呢個人咋喎

就算同而家個老公work out唔到
但又唔一定要立即一頭栽進另一段感情度的

祝樓主一切順利

子爵府

呢個男人係你婚姻有問題時出現 , 你正中佢下懷 ...

其實唔係結婚咁多年 , 唔係一定唔多唔少都會有問題既咩 ?? 咁就分開 , 你既仔女將來會點 ??

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tansyneko 發表於 17-3-4 23:58
當你同個新男人一齊之後都一樣要面對生活上的現實
咪係囉,跟左新男友就無憂? 到時同而家老公一樣都係日對夜對,咪一樣可以見到好多缺點。人永遠都係覺得自己擁有既野唔好,另一樣野好d,但到你去左另一個度,點有保障一定比較好? 如果唔好,新男友有日叫你走,你搬去邊?

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

人就是這樣犯賤,
是要失去之後才懂得珍惜,
而得不到的東西,永遠就是最美好最甜美的。
事實上失去之後,才方知道自己曾經擁有,
才會得去珍惜,才後悔,才遺憾。
發現原來已經失去了那麽多。
珍惜眼前的一切吧!
因為,在當你感到後悔時,
一切已經太遲,或許一切都已經追悔莫及了。

首頁

尾頁

跳至