興趣嗜好

跳至

首頁
34567...18

尾頁

男爵府

回覆 小詠 的帖子

請問四條柱都有桃花會點架?

公爵府

MariaTsui 發表於 17-3-6 08:35
樓主你最近生活好嗎?我記得你,放開一切,重新開始,可能沿途風光更好。
...

我都記得呢位jm....

有時人迷惘就會想搵人話比我地起聽前面有希望...但都唔好太沉迷了...不停去算命,都無法確定邊個師傅算得岩⋯⋯浪費左金錢自己又混亂....既然係咁,咪有路就行囉,或許有意外收獲...

侯爵府

小詠 發表於 17-3-7 14:09
呢度大把JM 幫到你, 其實好多JM 同你差不多境況, 想開點還好
Thanks 小詠

公爵府

LittleRoxie 發表於 17-3-6 17:36
咁如算到那年會中六合彩
唔通呆在家等張六合彩飛,飄入屋中
都要拿出廿元,行去投注站買

我又會咁睇! 如果算到嗰年我真係會中六合彩既話, 咁就算我唔去買, 都會神推鬼推我去買, 或者搭人買, 係由個天意去引我行去嗰地步(買六合彩)

侯爵府

LittleRoxie 發表於 17-3-7 13:27
咁的確懂八字,風水
你想我點幫你
請問八字,風水點睇?自學可以嗎?定找司傅?

用戶要求終止服務

我以前都會每年睇流年,之後朋友介紹鐵板神數,真係你大事年會講俾你聽,等你趨吉避凶,算係我求神拜佛睇咁多年最堅咁,中唔中今年年尾先知

公爵府

流星花丸 發表於 17-3-7 23:29
我以前都會每年睇流年,之後朋友介紹鐵板神數,真係你大事年會講俾你聽,等你趨吉避凶,算係我求神拜佛睇咁 ...

但我又聽講話鐵板神數講過去, 同六親就好準, 但將來既事無咁準, 唔知係唔係呢?

大宅

ikokam 發表於 17-3-7 17:22
我想搵個準d既師傅算命,但唔識人有,唔介意可否pm我??
我之前算過一次,得20%準,之後已經唔想聽落去:laugh2cr ...

我都想睇相算命, 太多野解唔開, 想找出路! 大家有冇師傅可以介紹? thx~

男爵府

LittleRoxie 發表於 17-3-7 13:25
咁要看你本命是正桃花多不多

請問你可以比多d 意見我嗎?現處於徬徨時期。謝謝!

禁止訪問

好媽媽勳章

侯爵府

流星花丸 發表於 17-3-7 23:29
我以前都會每年睇流年,之後朋友介紹鐵板神數,真係你大事年會講俾你聽,等你趨吉避凶,算係我求神拜佛睇咁 ...

可以俾資料我?

大宅

zoie_w 發表於 17-3-7 23:24
我又會咁睇! 如果算到嗰年我真係會中六合彩既話, 咁就算我唔去買, 都會神推鬼推我去買, 或者搭人買, 係由 ...

利申:我完全唔識命理既.
純用logic去分析,樓主妳指的[神推鬼推]確實如這四個字既的情況一樣,是福是禍有時確是有鬼或神在中間干涉,
例如A君被冤親債主索命,他的思路會在[因果機制]裡時機成熟的時候被冤親債主影響,
他自然地會去走進一個劫數裡,或做出一些可能是反常的行為,總之就是劫數難逃.
反之福報亦一樣,就如妳所講的情況,如有[債仔]需要還債給妳,就會引領到妳去得到一些回報,
像妳所說的[神推鬼推]買了六合彩仲要係中埋... ...裡頭的關鍵就是要有[債仔]還給妳才能成立這個情況.

而另外一種情況就是,用八字[出身年月日時]來算每個人既一生運程,點解出世的時間就能反映了一生?
最合理的說法應該是世界有一套系統運作,每樣事物都有它的原因,生老病死,春夏秋冬,甜酸苦辣,
陰陽五行,所以才會有命理這一種的方程式[當然每個師傅功力不同,都會有不同的推算結果,
不需用太少的個人數據,例如社會裡百種不同的人既算命經驗和感受,去推翻遠古玄學的可信性]
亦可以話每個人的出生都是一早被設定好了一個大慨的劇本,點解會出生在這個家庭,
點解會識到邊個邊個,全部都是依著一種軌跡去運作,就是佛家常見的說法[前世因,今世果]等的情況,
這個因果說法的合理性不是這次討論的重點,就略過不談.. ...

所以因果就是決定性的原因,先天的是出世前的定數,後天的就是有機會自主的空間,
我打一個不知岩唔岩既簡單比喻,B君在30歲時失憶,31歲的B君完全沒有了之前30年的記憶,
所以31歲的B君住後的人生,極大部份都建立在那位(前B君)[0-30歲的B君]既造化裡.
如果前B君是個好人或已經有很多成就財富等,那麼B君的生活就會輕鬆及有很多人會幫助他.
反之前B君是個壞人或完全沒有人脈和財富等,那麼B君的生活就會辛苦及有很多人找他尋仇等.
在B君的視角裡,他根本沒有之前的記憶,所以他覺得自己的糟遇就是好命或衰命.
在其他人的視角裡,失憶前後的B君都是同一個人,與他之前的恩恩怨怨都是要找他算帳或去幫助他.
[致於點解要有失憶這種咁不公道既機制,又是另一種的人生意義探索... ...]

試下聽聽這個節目,有講過點解有機會錯失或避過命中既定數等既問題.
明天再講....

侯爵府

LittleRoxie 發表於 17-3-7 13:27
咁的確懂八字,風水
你想我點幫你

可以揾jm師傅嗎

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

LittleRoxie 發表於 17-3-7 13:29
性格可改變命運⋯⋯加油
好小命係注定嫁唔出
除非那命健康好差,或尼姑命

想問下尼姑命係紫微命盤/八字上應該係咩字眼?

男爵府

LittleRoxie 發表於 17-3-8 01:45
本人學命理,在於本人對宗教的追求
冤親債主,是道教的因果
本人確信係有

你介唔介意幫我睇吓命盤? 其實我未睇過, 因唔知邊個準, 但呢排我好唔開心, 同老公間唔時鬧交, 老公近年又大脾氣咗, 自己又有啲變心, 另外仲有一個好衰嘅ex bf 揾我,我仲block 嘛佢, 我真係好想知自己會唔會命中註定會離婚⋯
其實上年十月同我老公鬧咗場交, 已經有小小暗示, 但男人鬧完又好似冇嘢咁, 但我心中有勁大條棘

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

LittleRoxie 發表於 17-3-8 09:39
可以啊
可唔可以幫我睇下??我都想知自己,可以私信你嗎

首頁
34567...18

尾頁

跳至