懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題。。。日日焗豬肉飯 /田雞飯 。菜。已經食左2星期。。清d唔係唔好。。
不過過份淡。。不過d湯都ok ge ...

我想轉下口味 。。。仲有咩坐月經常食架?

我就黎忍唔住想食生之前淨低果包蝦條

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我果時候都係食飯多!

象牙宮

pigpig1223 發表於 17-3-6 20:59
如題。。。日日焗豬肉飯 /田雞飯 。菜。已經食左2星期。。清d唔係唔好。。
不過過份淡。。不過d湯都ok ge . ...

日日焗豬肉飯 /田雞飯 。菜。2星期。。

清d唔係唔好。。可改食其它。大自然提供那么多的食物。 怎不好好利用。

有的人,
不提一提唔識變通

你有权對她說想轉下口味 。想吃什么, 不想再吃什么。

如她不合作, 也証明對方知識層次不足。健康不是日日食同一樣食物。
不想食, 影響到情緒, 不利健康。

想食生之前淨低果包蝦條, 可以 控制分量就是。任何食物都有其價值, 食的精明D
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

公爵府

回覆樓主:

直接同佢講想食第二啲

大宅

minnie.mama 發表於 17-3-7 07:42
直接同佢講想食第二啲

今日同左講蒸雞。。。
不過我諗唔到仲有咩可以食

公爵府

pigpig1223 發表於 17-3-7 08:41
今日同左講蒸雞。。。
不過我諗唔到仲有咩可以食

肉餅

複式洋房

回覆樓主:

算啦,我都係坐緊月,陪月3日唔埋兩日都係同一款餸同湯,又係淡到可怕嘅,食到我而家無曬胃口兼成日作嘔,晚飯果餐老公都頂唔順係咁加餸返黎。。。。雞酒又無煮過俾我食。。。我好後悔請左個陪月,仲要玩成個半月㖭

大宅

孤兒仔蚊滋 發表於 17-3-8 04:47
算啦,我都係坐緊月,陪月3日唔埋兩日都係同一款餸同湯,又係淡到可怕嘅,食到我而家無曬胃口兼成日作嘔, ...

我果個有煮雞酒。。不過我唔飲酒ge..
又唔知正宗雞酒係點 !! 阿媽整好好味架!!
佢整到酒味勁重。。。我同佢講。。我食唔到!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我幾乎乜都食. 朝早食下麵, 食麵包乜都有.

男爵府

孤兒仔蚊滋 發表於 17-3-8 04:47
算啦,我都係坐緊月,陪月3日唔埋兩日都係同一款餸同湯,又係淡到可怕嘅,食到我而家無曬胃口兼成日作嘔, ...

食到作嘔真係好淡wor...叫佢整下其他野或者唔好太淡啦....我陪月都整好多唔同送,又有下午茶同小食,如果唔係真係產後抑鬱....

複式洋房

che13 發表於 17-3-9 23:50
食到作嘔真係好淡wor...叫佢整下其他野或者唔好太淡啦....我陪月都整好多唔同送,又有下午茶同小食,如果 ...

你就好啦,有下午茶同小食,我得兩餐咋

男爵府

孤兒仔蚊滋 發表於 17-3-10 11:53
你就好啦,有下午茶同小食,我得兩餐咋

買送幾幾多呀,得2餐咁小

複式洋房

che13 發表於 17-3-10 12:41
買送幾幾多呀,得2餐咁小

1000 5日左右

男爵府

孤兒仔蚊滋 發表於 17-3-10 14:44
1000 5日左右

咁貴,我$22xx食二十日。不過我無食雞,只食左2隻

複式洋房

che13 發表於 17-3-10 16:47
咁貴,我$22xx食二十日。不過我無食雞,只食左2隻

唉。。。諗起肉都赤,不過下星期五完了,惡夢結束了

男爵府

孤兒仔蚊滋 發表於 17-3-10 18:09
唉。。。諗起肉都赤,不過下星期五完了,惡夢結束了

呢d一個月$4000...我寧願唔食,舊魚尾好似未熟有血,我見到都唔想食我係你就提早炒佢,送錢呃咁多,全部普通野...都淨番一星期,唔食呢d都得啦

複式洋房

che13 發表於 17-3-10 18:54

呢d一個月$4000...我寧願唔食,舊魚尾好似未熟有血,我見到都 ...

都話食到我厭食架啦

男爵府

孤兒仔蚊滋 發表於 17-3-10 19:00
都話食到我厭食架啦

$1000 5日應該加埋打父頭,不如同佢講叫佢唔洗做啦,唉....我見到舊魚尾同個碟豆腐我都想嘔同埋唔應該食白菜wor?

男爵府

開心吸收勳章

孤兒仔蚊滋 發表於 17-3-10 14:44
1000 5日左右

D餸賣相真係麻麻,睇見真係唔開胃。其實普通冬菇雲耳蒸雞和梅菜蒸瘦肉也可以。蒸魚和豆腐釀鯪魚肉煮成咁,你還要餐餐食,希望你早些坐完月,食返正常飯餸。

複式洋房

csk 發表於 17-3-11 00:08

D餸賣相真係麻麻,睇見真係唔開胃。其實普通冬菇雲耳蒸雞和梅菜 ...

捱到下星期五完,最慘我仲俾佢氹左請左個半月,老公放工餐餐都要加餸回來先有番啲生趣,簡直係貼錢買難受

首頁

尾頁

跳至