自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

amber-darling 發表於 17-3-14 04:27
警訊之花,係姊妹之一,第一個衝出嚟"幫口"嘅人,但佢哋D版本幾個兄弟姊妹新郎都唔一樣,D鑊補來補去唔多 ...

唔係姊妹,只係有份去飲咋

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

睇留言都睇到,點解唔好做善男信女好似要硬食人地唔出糧兼仲唔可以反抗咁,好奇怪!化妝師好運就有攝影師幫手,唔好運就好似今次咁啦,1個女仔人家天未光做到深夜先收工,唔硬淨啲點算,真係匿埋喊定睇唔開咩

2個新人差人錢咪出黎比返人啦,點講都係事實,龜龜縮縮左諗右諗咁多無謂藉口,剩係抹黑,講極都合理化唔到點解唔比OT錢,一早出黎道歉還錢咪完事囉,人在國外咪兄弟姊妹幫手還錢都得者

男爵府

jessica0768 發表於 17-3-14 12:25

係香港地做信女會擺到明被恰架,我情願做惡女囉,頭盔x ...

繼花生之後,頭盔都會好好生意

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

amber-darling 發表於 17-3-14 02:19
佢收人工的確係大條道理,點解要佢做小羔羊去收,佢堅持啱嘅嘢點解仲要話佢唔係弱者所以有問題,個重點唔 ...
well said, 好客觀

大宅

Y_____Y 發表於 17-3-14 08:31
善男信女既定義係咩先
我都真心想知,可能係比人偷左野唔報警,唔同任何人講,自己咕一聲吞左佢當沒事發生先係?

子爵府

熱血勳章

karshing 發表於 17-3-14 10:19
嘩!你睇得好詳細

噤岩之前見到有懶人包。。

大宅

MUA當晚有打比同行嘅朋友,聽到佢邊喊邊叫人比尾數,之後報警。佢朋友擔心佢,所以有趕去現場,佢有係FB回覆過。

公爵府

2024勳章

Edelweiss88 發表於 17-3-14 01:38
唔係善男信女?

係, 所以唔會覺得佢啱晒

禁止訪問

大宅

siumeow 發表於 17-3-14 07:02
俾人强姦完去報警,仲俾人話受害者平時唔係純情玉女? 咩世道?
好比喻,點解咁多人是非黑白都唔識分?!

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

會睇晒2邊講野先下判斷..

但其實大家可以睇流左, 報紙話當日有份在現場幫手既其他公司, 對新人都好有禮貌咁多謝仲逐個握手。

網民力量係大, 但只係一面倒。
反而第3方 (現場其他幫手公司) 既語結評語對件事的判決有幫助。
可惜就唔係人人都留意到..
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

男爵府

jessica0768 發表於 17-3-14 12:20
嘩,原來你留左咁多言都未get到個問題?!文中講左報警前連尾數都無得收,報警後先收到尾數,OT警察叫去小 ...

你講呢個問題我知左幾日,係你get唔到我諗咩姐,any肥,各人有各人睇法,信既就信,唔信十足既不獨我一人,我並不易被影響

男爵府

Jolin_Yuen 發表於 17-3-14 13:29

但其實大家可以睇流左, 報紙話當日有份在現場幫手既其他公司, 對新人都好有禮貌 ...

因為有d 人睇唔到,又有d人傳攝影師同對新人係fd(斷估無痛苦)所以幫住對新人,攝影師只係叫fb d人自己問返化妝師想置身事外,另外講自己對新人既睇法,結果換黎俾一班正義超人批鬥,正式躺著也中槍

水晶宮

hashtag影視迷勳章

Jolin_Yuen 發表於 17-3-14 13:29

但其實大家可以睇流左, 報紙話當日有份在現場幫手既其他公司, 對新人都好有禮貌 ...

我有睇到,攝影公司話對新人態度好丫麻。

我見有人分析過如果化粧師講嘅野係真的話,點解對新人對化粧師同攝影公司嘅態度咁唔同。

基本上送客前,化粧師嘅工作已完成,新人拖住唔想俾錢,如果唔報警,應該係下期都收唔到。

攝影公司呢,底片喺佢地手,仲要做後期製作,基本對新人係冇得賴賬,有顧忌又點敢對佢地態度唔好呢?

大宅

tester5 發表於 17-3-14 07:05
網絡公審,網民越演越烈,傷害的不只是新人,化妝師也受害者。所以你有呢個錯覺好正常。
我係化妝師,只是 ...

好中肯

其實化妝師工作上遇到不公平喺 facebook 呻吓好理所當然!

但最恐佈係啲有其他 貌似抱打不平實際上唯恐天下不亂嘅評語...加鹽加醋嗰啲....
見到有留言寫住「起佢底」,「好嘢,終於推上報」等等....公開新人私人資料就....

可能有啲人會覺得抵佢兩個死...
但呢種風氣或手段難保他日發生係自己身上....

以前啲人鍾意睇娛樂八卦新聞,可能現在轉咗口味,鍾意睇「真人 show」卦....

Sorry... 我好似離咗題....

大宅

850212 發表於 17-3-14 13:24
好奇怪,點解新人比左錢就可以上網唱衰人?化妝師收唔到錢,比一大班人洽,就要咁委屈,連上網呻下都有罪 ...

消費者有「用後分享」有幾奇?
你無見過嗎?
Trip advisor,或者 youtuber 有好多,有什麼問題?好就係好,唔好咪作改善囉

我印象中,個化妝師最初有 post 新人嘅相但遮了眼。我無 cap 相,所以我無實據。我指網上公審不是針對性指控那位化妝師,而係嗰啲説三道四嘅留言....

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆 Happymom2004 的帖子

唔係嗌..
不過以事論事, 如果新人係咁攻心計, 點解唔同酒樓講數?
送完客, 完晒席, 冇手尾跟,
我係佢既然都係要走數, 我一定向酒樓埋手...

我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

珍珠宮

Jolin_Yuen 發表於 17-3-14 14:09
回覆 Happymom2004 的帖子

唔係嗌..
要欺都欺D善男信女啦.. 點知欺錯左喎.. 想走大單野, 到時就新人門口都未出到呀~叫哂警察的係佢地了.

侯爵府

jessica0768 發表於 17-3-14 12:20
嘩,原來你留左咁多言都未get到個問題?!文中講左報警前連尾數都無得收,報警後先收到尾數,OT警察叫去小 ...

同嗰個人講咁多做咩吖,成日話自己唔會輕易改變想法,要等東張西望幫佢查證,真係笑爆 首先睇得自己咁高以為人哋好重視佢想法 仲諗住喺tvb喺東張西望搵真相 呢D思維邏輯,覆佢簡直係浪費生命

首頁

尾頁

跳至