用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 5|主題: 83279

請問各位有經驗既媽媽知唔知道餵母乳對胸部有咩影響?

洋房

國民生產總值:62

請問各位有經驗既媽媽知唔知道餵母乳對胸部有咩影響?

會大左定係細左?

停餵之後係返返去之前既Size, 定還是會再縮細d?

王國熱話
37萬裝修,算平嗎?
木蝨、臭蟲、床蝨2
無位置晾衫、有無人有心得/辦法?
請教, 地台應該咩質地? 實木?夾板?

男爵府

國民生產總值:5881

美好大世界2017勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 BKXmas勳章

回覆樓主:

大女時餵左5個月收,個胸細左。
而家大女餵左年半,1邊大左2cup,1邊細左1cup,未知收奶後點。
不過我唔會為左個胸放棄母乳
想認識多啲屯門友

男爵府

國民生產總值:8619

2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

會去返以前個size。

洋房

哦⋯⋯ 我都唔會放棄母乳, 我呀B 出世左幾日, 我餵左幾日都係唔多量, 可能我早奶慢。。 但係我已經覺得個胸細左, 唔知係咪會咁, 定還是心理作用呢⋯⋯

別墅

國民生產總值:591

個型係無咁靚,唯有自己用按摩油按返,不過最緊要bb食左好

洋房

好奇怪, 明明早兩日都有30 ml, 塞左再通番之後, d 兩日得番幾ml.

好擔心呀, 係咪收奶呀⋯⋯
有咩方法上番? (emoji)

大宅

國民生產總值:1820

美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 動物勳章 BKXmas勳章

收奶後會冇咁挺,減肥會瘦胸先

不過為bb好,為自己好,犧牲少少係值得。

大宅

美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 動物勳章 BKXmas勳章

樓主究竟生咗bb幾日定係想造人㗎,好唔合理

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

洋房

朋友用左我户口問問題, 我呀B 早產前幾天出世了。 所以好多母乳既資訊都未識。

大宅

bestwishes1207 發表於 17-3-16 12:57
朋友用左我户口問問題, 我呀B 早產前幾天出世了。 所以好多母乳既資訊都未識。
...
原來係咁,嚇死人喇,同一日講兩樣唔可能同時發生嘅嘢

妳應該叫妳朋友自己開番個bk acc用嘛

洋房

Hahahah唔好意思,多謝關心。

洋房

我依家本身上緊奶30ml , 塞完剩返5ml. 我勤力啲擠, 會唔會再上番奶架。 大約幾耐倒會上奶?

好怕收左點擠都返唔返黎。。

男爵府

國民生產總值:9408

BKXmas勳章

bestwishes1207 發表於 17-3-16 15:18
我依家本身上緊奶30ml , 塞完剩返5ml. 我勤力啲擠, 會唔會再上番奶架。 大約幾耐倒會上奶?

好怕收左點 ...

勤力啲泵/比bb啜一定會上反奶,我上胎食左豬潤即晚回奶,個胸林哂,阿仔啜唔到奶係咁喊,我果晚開始就係咁比佢啜,又飲通草湯,好快有反奶

洋房

因為我BB早產, 仲未可以埋身, 有試過俾佢試下啜, 不過佢有開口含住, 但未啜。

啲今日我都係3個鐘手擠一次, 但奶量由5ml 又去到3.5ml..

可能我心情唔夠開朗定點呀⋯⋯
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎