用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

論盡家傭 今日: 90|主題: 123470

姐姐要借我身份証副本

複式洋房

國民生產總值:121

BKXmas勳章

姐姐月尾放AL返菲律賓,未完約,尋晚突然問我拎ID COPY 話要O來申請OEC,又話唔申請佢出境要俾好多錢?有冇啲咁O既事?同埋OEC係點申請?

王國熱話
開心傾~~Part 98
有冇(5X6X7X)年全職媽媽入來吹吹水?
有冇方法搵下錢,幫補下?
有冇羊b猴b媽媽想平日一起帶bb去玩?

大宅

國民生產總值:3194

BKXmas勳章

OEC唔使僱主ID copy,叫佢自己網上攪。

瑪瑙宮

國民生產總值:138029

BKXmas勳章

Happyugo206 發表於 17-3-14 07:42
姐姐月尾放AL返菲律賓,未完約,尋晚突然問我拎ID COPY 話要O來申請OEC,又話唔申請佢出境要俾好多錢?有冇啲咁 ...

未完約,
月尾放AL返菲律賓,會有什么好事帶給雇主? 你說?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。愛理性交流討論。 *本人文化水品有限, 無法與公主/ '衣来伸手,饭来张口者,喜批評, 而無建設性' 交流溝通。 你永遠是對的。。。

複式洋房

國民生產總值:121

BKXmas勳章

佢話返菲睇個女畢業,自己俾錢買機票,見到佢係買回程,係咪都可能係做戲?

男爵府

國民生產總值:9318

BKXmas勳章

佢申請OEC 唔使要你HKID架喎

大宅

國民生產總值:3048

BKXmas勳章

回程又點..有D可以REFUND

大宅

國民生產總值:1370

回覆樓主:

一定吾比,有問題問agent

子爵府

國民生產總值:11661

BKXmas勳章

千萬唔好比自己ID copy比工人

伯爵府

國民生產總值:19892

BKXmas勳章

Happyugo206 發表於 17-3-14 07:42
姐姐月尾放AL返菲律賓,未完約,尋晚突然問我拎ID COPY 話要O來申請OEC,又話唔申請佢出境要俾好多錢?有冇啲咁 ...

不要信佢,好古惑!

男爵府

國民生產總值:6336

BKXmas勳章

我工人上次返菲又係問我拎lD copy,佢都傻嘅,我梗係唔俾啦,跟住打俾agent講,agent都話唔好理佢,叫我有乜就叫工人打俾佢直接問。

大宅

國民生產總值:1370

回覆樓主:

工人未完約返菲,再返黎開工了,冇咁要求過

翡翠宮

國民生產總值:82889

2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

OEC 唔使僱主身份證copy 的。

申請visa就要。呢, 我工人 4月2日返去, 4月9日返, 話佢仔小學畢業喎, 好緊要喎。

唔使攞僱主身份證copy的。

大宅

國民生產總值:4048

BKXmas勳章

回覆 Happyugo206 的帖子

上網申請 bmonline.poea.gov.ph

男爵府

國民生產總值:6436

BKXmas勳章

no need

複式洋房

國民生產總值:497

BKXmas勳章

我個姐姐都係月尾返菲,佢自己申請OEC, 佢冇問過我拿任何証件喎. 申請完仲比我睇潻.

大宅

國民生產總值:1991

BKXmas勳章

gigibox 發表於 17-3-16 14:33
我個姐姐都係月尾返菲,佢自己申請OEC, 佢冇問過我拿任何証件喎. 申請完仲比我睇潻. ...

Same, OCE唔洗要ID gor wor, 樓主小心!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎