論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

姐姐月尾放AL返菲律賓,未完約,尋晚突然問我拎ID COPY 話要O來申請OEC,又話唔申請佢出境要俾好多錢?有冇啲咁O既事?同埋OEC係點申請?

男爵府

OEC唔使僱主ID copy,叫佢自己網上攪。

象牙宮

Happyugo206 發表於 17-3-14 07:42
姐姐月尾放AL返菲律賓,未完約,尋晚突然問我拎ID COPY 話要O來申請OEC,又話唔申請佢出境要俾好多錢?有冇啲咁 ...

未完約,
月尾放AL返菲律賓,會有什么好事帶給雇主? 你說?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

佢話返菲睇個女畢業,自己俾錢買機票,見到佢係買回程,係咪都可能係做戲?

子爵府

佢申請OEC 唔使要你HKID架喎

大宅

回程又點..有D可以REFUND

大宅

回覆樓主:

一定吾比,有問題問agent

子爵府

千萬唔好比自己ID copy比工人

公爵府

Happyugo206 發表於 17-3-14 07:42
姐姐月尾放AL返菲律賓,未完約,尋晚突然問我拎ID COPY 話要O來申請OEC,又話唔申請佢出境要俾好多錢?有冇啲咁 ...

不要信佢,好古惑!

男爵府

我工人上次返菲又係問我拎lD copy,佢都傻嘅,我梗係唔俾啦,跟住打俾agent講,agent都話唔好理佢,叫我有乜就叫工人打俾佢直接問。

大宅

回覆樓主:

工人未完約返菲,再返黎開工了,冇咁要求過

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

OEC 唔使僱主身份證copy 的。

申請visa就要。呢, 我工人 4月2日返去, 4月9日返, 話佢仔小學畢業喎, 好緊要喎。

唔使攞僱主身份證copy的。

男爵府

回覆 Happyugo206 的帖子

上網申請 bmonline.poea.gov.ph

男爵府

no need

別墅

我個姐姐都係月尾返菲,佢自己申請OEC, 佢冇問過我拿任何証件喎. 申請完仲比我睇潻.

大宅

gigibox 發表於 17-3-16 14:33
我個姐姐都係月尾返菲,佢自己申請OEC, 佢冇問過我拿任何証件喎. 申請完仲比我睇潻. ...

Same, OCE唔洗要ID gor wor, 樓主小心!

首頁

尾頁

跳至