用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 676|主題: 920680

等左十幾廿年,終於等到啦

公爵府

國民生產總值:26684

畀面勳章 BKXmas勳章

唔好笑我大驚少怪,由"猜猜我是誰"到現在十幾廿年都無收過詐騙電話,終於收到入境處電話
大家黎分析下點解呢?近來最大改變係我淘左張已實名從化咭,用香港電話和大陸電話互打一次,和用香港電話上中移動網查餘額一次啫

子爵府

國民生產總值:12530

BKXmas勳章

回覆樓主:

無聊

公爵府

katherine.k 發表於 17-3-14 09:52
無聊

咩呀!廿年都收過,唔奇咩?

禁止訪問

國民生產總值:1450

公爵府

LoPin 發表於 17-3-14 10:03
呢向電話始終有人中招

經常有人中招啦!
原來我無用香港電話打從化卡號碼,只係三日前上過中移動網查從化卡餘額,咁就有左我香港電話號碼了

大宅

國民生產總值:4746

BKXmas勳章

你認真D話就輸啦

男爵府

國民生產總值:5773

BKXmas勳章 2017媽媽節

我夠未中過六合彩

Dwmn    發表於 17-3-14 13:46
123baby123    發表於 17-3-14 10:48

公爵府

lovingfridayli 發表於 17-3-14 10:13
你認真D話就輸啦

有好人用呢d電話卡係大陸開户口,真的要小心

公爵府

junechan626 發表於 17-3-14 10:13
我夠未中過六合彩

有得中時你開唔開心?

天珠殿

國民生產總值:907312

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

間中就會收到了

子爵府

國民生產總值:11121

BKXmas勳章

應該唔關淘X 事, 因為我公司同私人電話都收過, 我無淘X戶口的

珊瑚宮

國民生產總值:113493

食得好勳章 開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 Xmas吸收勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

你張從化卡啱啱先淘架?去邊度實名呀?深圳仲實唔實到??

男爵府

國民生產總值:5840

BKXmas勳章

junechan626 發表於 17-3-14 10:13
我夠未中過六合彩

男爵府

國民生產總值:5840

BKXmas勳章

noodles9112002 發表於 17-3-14 09:26
唔好笑我大驚少怪,由"猜猜我是誰"到現在十幾廿年都無收過詐騙電話,終於收到入境處電話
大 ...

我收過M次la,外國電話都好多個,問我識唔識國語丶唔識,佢就收缐,係未收過猜猜我是誰

侯爵府

國民生產總值:21802

noodles9112002 發表於 17-3-14 10:12
經常有人中招啦!
原來我無用香港電話打從化卡號碼,只係三日前上過中移動網查從化卡餘額,咁就有左我香港 ...

我從來都冇打過大陸電話,都收過幾次詐騙電話啦,所以唔關事。

水晶宮

國民生產總值:59000

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節

我真係無佢咁得閑 聽到就收線啦 仲同佢玩 唔使做咩

公爵府

1314625 發表於 17-3-14 10:20
應該唔關淘X 事, 因為我公司同私人電話都收過, 我無淘X戶口的

我淘左十幾年都無事

公爵府

丫雅 發表於 17-3-14 10:22
你張從化卡啱啱先淘架?去邊度實名呀?深圳仲實唔實到??

見post話深圳無得實名,即改單加錢要已實名

珊瑚宮

國民生產總值:113493

食得好勳章 開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 Xmas吸收勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

noodles9112002 發表於 17-3-14 11:21
見post話深圳無得實名,即改單加錢要已實名

但你實左邊個個名呀?

公爵府

docomo 發表於 17-3-14 10:43
我從來都冇打過大陸電話,都收過幾次詐騙電話啦,所以唔關事。

我之前都有打大陸電話,用一咭兩號都係打熱線電話查數,一路都無事,只有今次用香港電話上網查數,先咁懷疑
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎