用戶登入

找回密碼 | 註冊

24oC.90%

義工

今日: 39|主題: 57970

去健康院

大宅

國民生產總值:2647

BKXmas勳章

今朝去健康院 見到啲孕爸個個坐哂係度 見到大肚婆都唔讓個位出黎 陪住太太坐係度玩手機 好心讓返個位比陀住BB嘅媽咪啦

別墅

國民生產總值:806

BKXmas勳章

Lacelace 發表於 17-3-14 09:52
今朝去健康院 見到啲孕爸個個坐哂係度 見到大肚婆都唔讓個位出黎 陪住太太坐係度玩手機 好心讓返個位比陀住 ...

我都見唔少,試過有個爸爸坐係度不特止,病仲唔帶口罩,係甘咳(有痰果隻)好克人憎,佢老婆都唔帶口罩,全無危機意識。

大宅

BKXmas勳章

Wannii 發表於 17-3-14 10:15
我都見唔少,試過有個爸爸坐係度不特止,病仲唔帶口罩,係甘咳(有痰果隻)好克人憎,佢老婆都唔帶口罩, ...

最後我同姑娘投訴左 姑娘話:幾多位都唔夠啦 同時叫啲準爸爸起身讓位 問題佢地唔係需要檢查個個 只係玩手機 眼光光見到大肚婆係附近都唔讓位....

大宅

國民生產總值:1474

BKXmas勳章

Wannii 發表於 17-3-14 10:15
我都見唔少,試過有個爸爸坐係度不特止,病仲唔帶口罩,係甘咳(有痰果隻)好克人憎,佢老婆都唔帶口罩, ...

堅討厭

大宅

國民生產總值:2168

BKXmas勳章

回覆樓主:

我見過一位仲巴閉叫埋老公不特止仲叫埋佢細佬仲有佢個仔一家幾口坐曬四個位, 仲聽到佢話睇完去飲茶

珍珠宮

國民生產總值:30918

BKXmas勳章

我都見過,真系好唔自覺,呢D要靠自覺

珍珠宮

國民生產總值:33430

BKXmas勳章

回覆樓主:

我見過坐到大爺咁,個男人仲要狂咳咳到嘔咁制,仲要對住人咳勁冇品

大宅

BKXmas勳章

BREADWING 發表於 17-3-14 12:49
我見過坐到大爺咁,個男人仲要狂咳咳到嘔咁制,仲要對住人咳勁冇品

好在啲姑娘會出聲咋 呢啲唔自覚真的冇計

別墅

國民生產總值:575

BREADWING 發表於 17-3-14 12:49

好似健康院門口寫住有病的人唔準入,怕感染孕婦和bb

大宅

國民生產總值:2979

BKXmas勳章

回覆樓主:

見唔少!真係好唔知醜,d男人霸住個位掛住玩手機,不過我都見到有唔少係肯企係隔離,俾孕婦坐既好老公!

大宅

BKXmas勳章

ch14kwok 發表於 17-3-14 14:30
見唔少!真係好唔知醜,d男人霸住個位掛住玩手機,不過我都見到有唔少係肯企係隔離,俾孕婦坐既好老公!:la ...

珍珠宮

國民生產總值:33430

BKXmas勳章

Lecoq2017 發表於 17-3-14 14:17
好似健康院門口寫住有病的人唔準入,怕感染孕婦和bb

有寫咖,但係d人唔理好自私,加上佢老婆又由佢呢……
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎