用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 1314|主題: 909752

灣仔入境處來電  

子爵府

國民生產總值:13343

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

又有啦,沒完沒了我諗住玩吓啦,係咁叫佢用廣東話,灣仔入境處講咩普通話呀

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

國民生產總值:9424

BKXmas勳章

成日收到。好嬲。
以後會對付佢
試過照指示㩒。然後大6人講普通話乜乜乜,我㩒speaker 聽。,我唔出聲,玩吓佢/嘥佢電話費都好o

天珠殿

國民生產總值:889407

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

入境處

男爵府

國民生產總值:5644

BKXmas勳章 2017媽媽節

別墅

國民生產總值:590

好媽媽勳章 BKXmas勳章

公爵府

國民生產總值:27982

2017勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

咪教精佢

寶石宮

國民生產總值:258627

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2017媽媽節

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

國民生產總值:35629

BKXmas勳章

無法啦, 杜絕唔到, 仲要經常搵到食添.. 我好少聽不明來電..

大宅

國民生產總值:4746

BKXmas勳章

水晶宮

國民生產總值:57560

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節

男爵府

國民生產總值:8280

BKXmas勳章

Got it yesterday 852-63834857

子爵府

國民生產總值:11281

BKXmas勳章

我都收過呢d入境處電話

別墅

國民生產總值:879

回覆樓主:

與智者為伍 與善者同行

大宅

國民生產總值:3104

BKXmas勳章

上星期我媽也收到電話, 佢即打比我, 叫我查下是否有証件要取(因哥住在外國), 我叫她不要理會掛線, 這是扼人的. 好在媽識打比我問, 這些扼人電話真係無孔不入

侯爵府

國民生產總值:20284

BKXmas勳章

回覆樓主:

佢地仲搵到食果下好野

男爵府

國民生產總值:6755

MATTMIA 發表於 17-3-14 10:55
佢地仲搵到食果下好野

"橋"唔怕舊,至緊要受, 我反而好想玩吓猜猜我是誰,未玩過

大宅

國民生產總值:3616

開心吸收勳章 BKXmas勳章

大宅

國民生產總值:1658

BKXmas勳章

回覆樓主:

我上星期六收到852-6865 3810入境處電話,我按0,佢用國語問我物野事,我話你揾我,咁物嘢事,叫我講普通話,我話lee道係香港,講廣東話。收了線……

心諗D人學好廣東話先打嚟……

子爵府

國民生產總值:13343

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

2007WNIP 發表於 17-3-14 15:40
我上星期六收到852-6865 3810入境處電話,我按0,佢用國語問我物野事,我話你揾我,咁物嘢事,叫我講普通話, ...

我咪同佢講呢到香港呀,入境處講普通話,佢話識8種語言,唔知係咪潮州話、福建話、上海話呢d

別墅

國民生產總值:786

BKXmas勳章

852 90314492昨日11:00話入境處嘅騙徒,唔得閒咋,如有時間真想同佢玩下
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎