自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

又有啦,沒完沒了我諗住玩吓啦,係咁叫佢用廣東話,灣仔入境處講咩普通話呀

珍珠宮

成日收到。好嬲。
以後會對付佢
試過照指示㩒。然後大6人講普通話乜乜乜,我㩒speaker 聽。,我唔出聲,玩吓佢/嘥佢電話費都好o

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

入境處

男爵府

大宅

好媽媽勳章

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

咪教精佢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

無法啦, 杜絕唔到, 仲要經常搵到食添.. 我好少聽不明來電..

大宅

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

子爵府

Got it yesterday 852-63834857

子爵府

我都收過呢d入境處電話

男爵府

回覆樓主:

與智者為伍 與善者同行

男爵府

上星期我媽也收到電話, 佢即打比我, 叫我查下是否有証件要取(因哥住在外國), 我叫她不要理會掛線, 這是扼人的. 好在媽識打比我問, 這些扼人電話真係無孔不入

侯爵府

回覆樓主:

佢地仲搵到食果下好野

伯爵府

2018復活節勳章

MATTMIA 發表於 17-3-14 10:55
佢地仲搵到食果下好野

"橋"唔怕舊,至緊要受, 我反而好想玩吓猜猜我是誰,未玩過

禁止訪問

開心吸收勳章

男爵府

回覆樓主:

我上星期六收到852-6865 3810入境處電話,我按0,佢用國語問我物野事,我話你揾我,咁物嘢事,叫我講普通話,我話lee道係香港,講廣東話。收了線……

心諗D人學好廣東話先打嚟……

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

2007WNIP 發表於 17-3-14 15:40
我上星期六收到852-6865 3810入境處電話,我按0,佢用國語問我物野事,我話你揾我,咁物嘢事,叫我講普通話, ...

我咪同佢講呢到香港呀,入境處講普通話,佢話識8種語言,唔知係咪潮州話、福建話、上海話呢d

大宅

852 90314492昨日11:00話入境處嘅騙徒,唔得閒咋,如有時間真想同佢玩下

首頁

尾頁

跳至