用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 386|主題: 910391

(純分享)我嘅精神食糧

男爵府

國民生產總值:5912

BKXmas勳章

好開心我嘅精神食糧修復返好, 呢啲書 係我嘅寶貝(有感情),我買咗好多年,睇到爛曬, 甩晒頁,但係出面已經好難搵到,掉咗就買唔返……先前搵到間專係修理書本嘅公司, 姨姨好好人幫我搶救咗呢兩本書,換曬硬皮封面, 新嘅一樣 我真係好多謝佢, 我又可以睇多幾十年

p.s. 內容喺23樓

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

國民生產總值:73698

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 醒目開學勳章 2017媽媽節

恭喜。

救書貴唔貴呀?
塵世間最開心既事...........係當一樣好好食既野擺响你面前,而你又可以安心進食﹗如果你要响呢件事度加一個字﹗我只諗到一個"正"字﹗﹗﹗    ...

男爵府

國民生產總值:5644

BKXmas勳章 2017媽媽節

天珠殿

國民生產總值:890128

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

thx for sharing

翡翠宮

國民生產總值:91156

BK Milk勳章 BKXmas勳章

散了可以 scan 咗佢變電子書

knifesheep    發表於 17-3-14 17:07

男爵府

BKXmas勳章

greenpea 發表於 17-3-14 10:13
散了可以 scan 咗佢變電子書

我鍾意睇揭揭下嘅書

nieualma    發表於 17-3-14 15:46

珍珠宮

國民生產總值:42059

雞年勳章 BKXmas勳章

之前都有睇過大台講救書既人, 覺得佢地好叻~
現在見到樓主本書, 新既一樣, 真係覺得佢地好勁!!!!

8卦一問, 係咪好貴呢?
Childhood is journey, not a race.

男爵府

BKXmas勳章

my005 發表於 17-3-14 10:09
恭喜。

救書貴唔貴呀?

百幾蚊一半, 雖然係貴過我原本買嘅價錢, 修理了一本書係有好多工序同埋用人手, 對我嚟講我覺得係合理

男爵府

國民生產總值:5239

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 2017媽媽節

男爵府

BKXmas勳章

是是但但 發表於 17-3-14 10:17
之前都有睇過大台講救書既人, 覺得佢地好叻~
現在見到樓主本書, 新既一樣, 真係覺得佢地好勁!!!!

係呀! 當你睇到自己本書由殘殘舊舊變到新嘅一樣, 真係會有個心度笑出嚟! 我自己係書入邊寫咗好野, 所以我係一定要保留, 今次整返好真係好開心

水晶宮

國民生產總值:73698

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 醒目開學勳章 2017媽媽節

MC媽 發表於 17-3-14 10:18
百幾蚊一半, 雖然係貴過我原本買嘅價錢, 修理了一本書係有好多工序同埋用人手, 對我嚟講我覺得係合理
...
百幾蚊又唔貴呀﹗能整好心頭好,呢個價,好值﹗
上次我睇電視介紹,印象中好似好貴咁。(好似過仟、過萬)
塵世間最開心既事...........係當一樣好好食既野擺响你面前,而你又可以安心進食﹗如果你要响呢件事度加一個字﹗我只諗到一個"正"字﹗﹗﹗    ...

珍珠宮

國民生產總值:42059

雞年勳章 BKXmas勳章

MC媽 發表於 17-3-14 10:18
...
百幾蚊一本, 比我想像中平好多...我成日以為要"上千" 先整到, 始終都好考功夫。
Childhood is journey, not a race.

男爵府

BKXmas勳章

my005 發表於 17-3-14 10:22
百幾蚊又唔貴呀﹗能整好心頭好,呢個價,好值﹗
上次我睇電視介紹,印象中好似好貴咁。(好 ...

個姨姨本身做開印刷, 同埋順便做下維修聖經、經書等嘅書籍, 我覺得佢做嘅係良心價

my005    發表於 17-3-14 10:28

翡翠宮

國民生產總值:95087

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 動物勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節

翡翠宮

MC媽 發表於 17-3-14 10:16
我鍾意睇揭揭下嘅書

呢個我明

但佢總有再散的危機,你 scan 咗佢唔做電子書都可以當留個底,就算以後本書爛咗,或不幸唔見咗,你都可以再 print 返佢出嚟,搵人幫你釘裝返佢成書

大宅

國民生產總值:4746

BKXmas勳章

我都幾中意你中精神糧食

男爵府

BKXmas勳章

greenpea 發表於 17-3-14 10:30
呢個我明

但佢總有再散的危機,你 scan 咗佢唔做電子書都可以當留個底,就算以後本書爛咗,或不幸唔見 ...

呢個都係好辦法喎! 但係我諗我得閒又要搵店舖留soft copy先

男爵府

國民生產總值:9861

BKXmas勳章

回覆樓主:

男爵府

國民生產總值:5932

好媽媽勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

MC媽 發表於 17-3-14 10:07
好開心我嘅精神食糧修復返好, 呢啲書 係我嘅寶貝(有感情),我買咗好多年,睇到爛曬, 甩晒頁,但係出面 ...

咁想問下本書係講乜架?我都想去圖書館借黎睇下!

翡翠宮

MC媽 發表於 17-3-14 10:36
呢個都係好辦法喎! 但係我諗我得閒又要搵店舖留soft copy先

係因為你話買唔返我先至叫你 scan 咋
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎