自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好開心我嘅精神食糧修復返好, 呢啲書 係我嘅寶貝(有感情),我買咗好多年,睇到爛曬, 甩晒頁,但係出面已經好難搵到,掉咗就買唔返……先前搵到間專係修理書本嘅公司, 姨姨好好人幫我搶救咗呢兩本書,換曬硬皮封面, 新嘅一樣 我真係好多謝佢, 我又可以睇多幾十年

p.s. 內容喺23樓

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

恭喜。

救書貴唔貴呀?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thx for sharing

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

散了可以 scan 咗佢變電子書

knifesheep    發表於 17-3-14 17:07

子爵府

greenpea 發表於 17-3-14 10:13
散了可以 scan 咗佢變電子書

我鍾意睇揭揭下嘅書

nieualma    發表於 17-3-14 15:46

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

之前都有睇過大台講救書既人, 覺得佢地好叻~
現在見到樓主本書, 新既一樣, 真係覺得佢地好勁!!!!

8卦一問, 係咪好貴呢?
Childhood is journey, not a race.

子爵府

my005 發表於 17-3-14 10:09
恭喜。

救書貴唔貴呀?

百幾蚊一半, 雖然係貴過我原本買嘅價錢, 修理了一本書係有好多工序同埋用人手, 對我嚟講我覺得係合理

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

是是但但 發表於 17-3-14 10:17
之前都有睇過大台講救書既人, 覺得佢地好叻~
現在見到樓主本書, 新既一樣, 真係覺得佢地好勁!!!!

係呀! 當你睇到自己本書由殘殘舊舊變到新嘅一樣, 真係會有個心度笑出嚟! 我自己係書入邊寫咗好野, 所以我係一定要保留, 今次整返好真係好開心

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MC媽 發表於 17-3-14 10:18
百幾蚊一半, 雖然係貴過我原本買嘅價錢, 修理了一本書係有好多工序同埋用人手, 對我嚟講我覺得係合理
...
百幾蚊又唔貴呀﹗能整好心頭好,呢個價,好值﹗
上次我睇電視介紹,印象中好似好貴咁。(好似過仟、過萬)
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

MC媽 發表於 17-3-14 10:18
...
百幾蚊一本, 比我想像中平好多...我成日以為要"上千" 先整到, 始終都好考功夫。
Childhood is journey, not a race.

子爵府

my005 發表於 17-3-14 10:22
百幾蚊又唔貴呀﹗能整好心頭好,呢個價,好值﹗
上次我睇電視介紹,印象中好似好貴咁。(好 ...

個姨姨本身做開印刷, 同埋順便做下維修聖經、經書等嘅書籍, 我覺得佢做嘅係良心價

my005    發表於 17-3-14 10:28

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

珊瑚宮

MC媽 發表於 17-3-14 10:16
我鍾意睇揭揭下嘅書

呢個我明

但佢總有再散的危機,你 scan 咗佢唔做電子書都可以當留個底,就算以後本書爛咗,或不幸唔見咗,你都可以再 print 返佢出嚟,搵人幫你釘裝返佢成書

大宅

我都幾中意你中精神糧食

子爵府

greenpea 發表於 17-3-14 10:30
呢個我明

但佢總有再散的危機,你 scan 咗佢唔做電子書都可以當留個底,就算以後本書爛咗,或不幸唔見 ...

呢個都係好辦法喎! 但係我諗我得閒又要搵店舖留soft copy先

公爵府

回覆樓主:

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

MC媽 發表於 17-3-14 10:07
好開心我嘅精神食糧修復返好, 呢啲書 係我嘅寶貝(有感情),我買咗好多年,睇到爛曬, 甩晒頁,但係出面 ...

咁想問下本書係講乜架?我都想去圖書館借黎睇下!

珊瑚宮

MC媽 發表於 17-3-14 10:36
呢個都係好辦法喎! 但係我諗我得閒又要搵店舖留soft copy先

係因為你話買唔返我先至叫你 scan 咋

首頁

尾頁

跳至