潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

sisia 發表於 17-3-15 23:21
Valentino
我上次去台北機場買左個Valentino 袋
番來一個月甩釘

勁差喎

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

hoiki_hk 發表於 17-3-15 19:10
上年係米蘭專門店買左個by the way, 返到香港用用下個長帶扣就爛左,就拎個袋去專門店問下點整啦。

專門店 ...

Which shop u take to repair? Try to go harbour city g113, I have problem but I can found all screws, charge $400 and around 1 week!
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

子爵府

miio 發表於 17-3-15 23:33
Which shop u take to repair? Try to go harbour city g113, I have problem but I can found all screws ...

我去左置地嗰間,咁而家cs處理緊,仲帶唔帶個袋去尖咀?

水晶宮

hoiki_hk 發表於 17-3-15 23:08
俾錢都唔得

咁麻煩。

大宅

服務竟然錦差~我買手袋都冇習慣keep單~
可能都要改下~
我試過一年幾前Celine 維修手袋 冇單都整到 個袋係paris買 我提供左購買分店地址同日期 佢地都肯整 不過放底左個幾月 整粒扭 雖然耐但服務好ok

子爵府

我試過喺巴黎買既Chanel 銀包有問題,香港專門店都要check我record,但好彩佢地個system 全世界都通,而且每件貨都有code,都要確定晒資料先換過個比我

大宅

回覆 hoiki_hk 的帖子

我試過香港買Valentino,嫌麻煩無留資料又以為已經掉咗receipt,個扣斷咗要收我錢先肯整(其實後來發現係有留receipt)。但我印象係收好平。

大宅

Valentino
番來一個月甩釘

咁樣太差了吧!!!

6w6d: 0.9cm
11w2d: 4.5cm
16w: 9cm

子爵府

Valentino
番來一個月甩釘

太差了,根本係整既,佢地吾想做耍你走。講真YSL 咁大品牌,幾萬元買個袋冇maintenance 呃大陸人呀!我為咩買你?

子爵府

Helllokitty 發表於 17-3-16 10:41
太差了,根本係整既,佢地吾想做耍你走。講真YSL 咁大品牌,幾萬元買個袋冇maintenance 呃大陸人呀!我為 ...

非常老實講.YxL不值這個價位.係最近這幾年彈起咗..皮同手工都5靚兼快殘..識買用這價位選擇多的是...
講完

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

咁差
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

響歐洲買Chanel袋,幾年後角位d車缐鬆鬆地,拎去香港專門店整,免費整,唔使出示單據,不過要出示保養咭同SA會問個袋幾時同響邊度買,check過電腦ok先放低整。

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

hoiki_hk 發表於 17-3-15 23:07
成粒釘同扣甩左

男爵府

回覆樓主:

呢d咩售後服務呀!竟然有單先可維修,講真唔係個客唔肯俾錢woo ,你send去法國總公司投訴!

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 叻叻勳章

Valentino
番來一個月甩釘

d 人真係欺善怕惡!唔對佢地發惡唔得!

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 叻叻勳章

hoiki_hk 發表於 17-3-15 19:10
上年係米蘭專門店買左個by the way, 返到香港用用下個長帶扣就爛左,就拎個袋去專門店問下點整啦。

專門店 ...

Fendi by the way 這個款好令啊。我都想買個。原來質素咁樣。 我d 單都亂放,要我搵,實搵唔到。

我上次買Chanel手袋,同SA吹水時,話對耳環甩石,無戴好耐。佢好好啊,叫我行開拎番去俾佢搵人整。不過,我好懶,無理它了,由它封塵算。

大宅

Hermes 我試過在香港拿手袋回去做清潔保養,冇單,佢只係問我係邊度買,我話美國跟住佢就收咗幫我整了。其實只要係佢公司出品,就算喺邊度買有冇單,佢都有責任幫我維修,Hermes 這方面做得幾好。

別墅

我自己啱啱都代購入左個by the way 好驚遲d好似樓主你咁>< btw 我有個parda袋要維修 冇單 得張卡 都整到 只係整左好耐

男爵府

hoiki_hk 發表於 17-3-15 19:33
我都想知其他牌子有無啲咁既魔鬼條款?

如果哩個袋係人地送既,咁即係就已經無售後服務,又或者一定要連埋 ...

我試過prada銀包,買返尼4個月果扣甩左,拎返去sogo prada 度整,要單,一個月時間整

子爵府

回覆樓主:

最新update: 經過email + phone conversation, cs 聲稱check 過個袋既code, 係經經銷商購入,堅持要有單據先可以維修,表達對Fendi徹底失望。

**綜合身邊朋友+ jm們既經歷,袋身用來扣長帶既釘位容易鬆脫, 即使維修後仍會再出現

首頁

尾頁

跳至