爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有時做左爸爸
無以前個代咁,宜家返工受氣,回家要變個無事OR開心既樣子,就算幾唔開心都要學會吞下去

想出去玩又要先想好家庭

男人們,你有咩野就快頂唔浦?

男爵府

開心吸收勳章

當然有啦, 返屋企見到外母來左, 又有說話聽! 又要捱夜湊初生既B! 老婆唔同自己慳住使錢 ............ 公司又唔知幾時先至會加人工 ... 仲有好多好多

子爵府

回覆樓主:

大把,我向公司原來跟開4個老闆+最近又黎左個新老闆,即係5個。

每個老闆都有自己想法,未試過有一致想法。我依家返工似精神分裂咁。
仲有新老闆係always right,無論做馬咩做左咩都仲有野話我。一個字,煩!

複式洋房

回覆樓主:

外母經常無視我,又鍾意講說話我聽,明明講俾我聽,又唔直接講,兜圈講身邊人去影射我,聽到好唔舒服。

冇老婆陪,做咩都係自己做,睇戲行街都係,宅過結婚前,勁無癮。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Wahaha1314 發表於 17-3-18 22:18
有時做左爸爸
無以前個代咁,宜家返工受氣,回家要變個無事OR開心既樣子,就算幾唔開心都要學會吞下去

我外母,連食飯個座位都要佢安排[即係佢話],但每事都係個仔好Q煩

複式洋房

媽咪唔錫我 發表於 17-3-21 14:49
外母經常無視我,又鍾意講說話我聽,明明講俾我聽,又唔直接講,兜圈講身邊人去影射我,聽到好唔舒服。

冇 ...
"冇老婆陪,做咩都係自己做,睇戲行街都係,宅過結婚前" <--同感

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

最想爆係有啲野唔鍾意外母咁做但唔講得
自己老母有得爆佢
又唔想好似女人咁計較
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

最想爆係有啲野唔鍾意外母咁做但唔講得
自己老母有得爆佢
又唔想好似女人咁計較
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

大宅

想搵多D錢...
屋企的角色係司機+工人

洋房

回覆 Wahaha1314 的帖子

少左好多一起內心交流的機會,覺得每日回家好似出Business Trip 返酒店食飯瞓覺差不多,但又不好意思出夜街
LB

大宅

aztecs 發表於 17-3-28 15:25
想搵多D錢...
屋企的角色係司機+工人

好有同感呀

別墅

另一半成家都好迷信

禁止訪問

大宅

呢個post真好,我都有好多野想爆

1. 入不敷支,但老婆又覺得我搵好多,駛極都有;
2. 好想自己一個人出去relax下,但一至五都要返工,禮拜六日就要湊仔陪屋企人,無晒自己時間。見到其他人可以有自己時間去釣魚、踩單車、落bar飲酒,好羡慕;
3. 個個星期都要陪老婆返教會,但我根本唔信
4. 唔鍾意外家,但又要扮無野
5. 差唔多四十歲人,但儲唔到錢,又買唔到樓,覺得自己好失敗

大宅

適當安排下d私人時間,做些少愧心事,減減壓……

如一個人大吃大喝,行下老廟,鴨記,建興

別墅

billy45 發表於 17-4-7 11:30
適當安排下d私人時間,做些少愧心事,減減壓……

如一個人大吃大喝,行下老廟,鴨記,建興 ...
人到中年想大吃大喝都唔係咁易, 要留意身體

複式洋房

回覆樓主:

有冇人老婆越來越long 黎,成日用眼神厲過嚟要你估佢想點,乜都唔自己解決,一定要厲一厲你,迫你去做。

複式洋房

回覆樓主:

可能有小小抑鬱症,放工唔想返家,但又好想見到小朋友,好矛盾,對好多事都耿耿於懷,小事都睇唔開,忍到快爆。

大宅

發覺搵幾多都係唔夠使,一個人搵四個人使

別墅

回覆樓主:

香港生活不容易,還要擔起頭家,真的.......
兄弟!久唔久要放鬆吓!飲杯酒....吸口氣....人生總要面對,但人生不只這樣而已

首頁

尾頁

跳至