婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

其實做外人是很好的.將來6299中風.痴呆.OR覆診...到時候你就知做外人是何等的幸福呀 ?

大宅

美之選468 發表於 17-3-20 16:47
其實做外人是很好的.將來6299中風.痴呆.OR覆診...到時候你就知做外人是何等的幸福呀 ? ...

冇錯,做外人咪幾好,兩袖清風,吾洗應酬,家用免問。我阿麻某程度上都當左佢d家嫂(即係我阿嬸)係透明,以前每次飲茶食飯都吾會理佢地,當佢地冇到,都幾衰,之後佢地逐漸都好少甚至冇出現起茶局,以前我吾明,而家結左婚後好明。

人地都吾當你自己人,洗咩曬時間討好咁多?不如陪下自己父母重好

翡翠宮

你99點睇你係佢嘅問題,你做好自己就得喇

別墅

平常心,我學識左唔會強求,既然佢要咁見外既就隨便。不過唔好要求我同我啲細路會對住佢好有反應,尤其佢對住啲女孫同男孫都咁大分別,我都懶得理佢,見少啲仲開心

男爵府

咁你咪當返佢外人囉, 唔同住偶爾去食餐飯無所謂,

男爵府

我99都差唔多,眼中好似隻係得佢囝囡。

子爵府

美之選468 發表於 17-3-20 16:47
其實做外人是很好的.將來6299中風.痴呆.OR覆診...到時候你就知做外人是何等的幸福呀 ? ...

Yes,做外人好多好處,多到十隻手都數唔哂,我而家做外人,壞人,臭女人唔知做得幾開心

禁止訪問

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

做人嘅嘢有來有往嘅姐,你敬我一呎,我敬你一仗,佢對你係外人,你米當佢路人甲乙丙囉 ……

別墅

你都當佢外人吧

子爵府

傻豬,我哋本身就係外人呀,人哋姓什麼,妳姓什麼呀!

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

我都係一樣,十幾年來比人當外人,每逢c6家人生曰都會出街食飯慶祝,錢就我和老公比,但從來也沒有人幫我慶祝過,好似透明人一樣

伯爵府

ilovebb88 發表於 17-3-19 09:14
好慘,同老公屋企人食飯,結左婚十年, 6299 都係對我勁生外,當我外人咁, 好難受。
我自問對佢地從無argu ...

正常,邊個99會對自己新抱好過對自己個女,表面對你好,背後點講你都唔知

複式洋房

99當新抱外人幾好, 起碼客客氣氣, 可以大家亙不相干, 無來往就完美啦. 好過扮晒對你係自己人, 實際當你工人咁用,
而實質你其實仍然係佢眼內是外人一個, 背後成日唱個新抱不是.

洋房

我反而令99感覺我當佢地係外人
因為我又唔識拍佢馬屁,唔多去關心佢地
有時上6299度就好似去餐廳食餐飯咁,食完就閃架啦
客客氣氣保持距離幾好吖~
各有各既生活

大宅

好慘,同老公屋企人食飯,結左婚十年, 6299 都係對我勁生外,當我外人咁, 好難受。

我奶奶影全家福叫我楂機tim ......

大宅

回覆樓主:

其實客客氣氣有少少距離未必係壞事。
不能期望當親生一樣。自問都做唔到。

珍珠宮

仲好啦,你咩都唔洗上心,有距離比較好

別墅

無事咪外人,有事或要夾錢時,就話你點解對屋企人不聞不問。

首頁

尾頁

跳至