婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Bowielin 發表於 17-3-25 17:59
甘講真,你住幾日無所謂,住成個月,你來到住係唔係要幫手,其他新抱來到咩都唔使做,做死我一個人咩
...

大家唔好做

侯爵府

Bowielin 發表於 17-3-25 22:51
懷孕果陣99講明唔會湊啦,如果有心幫我湊B,就唔會講話唔幫手湊,甘我心冧,我都唔想比你湊,甘都有錯?
...

咁你一心冇打算俾人湊。又講咩99情願返part time都唔湊?唔係好明。

男爵府

nicolebean 發表於 17-3-24 18:48
事實就係咁,屋主一腳伸你出街都仲得
明白你好困擾,但係你除左出街避,真係冇野可以做
...
贊同

男爵府

Bowielin 發表於 17-3-24 18:36
一直唔明點解你地好多人問屋主係邊個,原來係屋主就可以大曬,我媽果邊都唔會甘,真係無語(emoji)
睇來要 ...
好重要,一間屋的屋主,等如一間公司的老闆,你無得唔比佢地黎住但你可以唔煮飯,返多d自己阿媽度,咁多人係屋企由其訓廳,基本好阻礙,乜都唔可以做,你娘家有位咪返去住

大宅

ccgirlcc 發表於 17-3-26 15:19
好重要,一間屋的屋主,等如一間公司的老闆,你無得唔比佢地黎住但你可以唔煮飯,返多d自己阿媽度,咁多人 ...

多謝大家建議(emoji)(emoji)

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

Bowielin 發表於 17-3-24 18:04
屋主係62.老公同我係後來先加入去既

呢個世界有錢有話事權,想冇晒煩惱只有自己努力工作儲錢搬出去。你62只係招呼自己D新抱返嚟住有乜問題,我都好明白做不停嘅慘况,如果比我,我一定返阿媽度食飯,佢地要食就自己煮囉,你估老奉要煮埋比佢哋食,食完又唔幫手洗,睬佢都傻。

水晶宮

Bowielin 發表於 17-3-25 17:59
甘講真,你住幾日無所謂,住成個月,你來到住係唔係要幫手,其他新抱來到咩都唔使做,做死我一個人咩
...

其他兄弟新抱會覺得樓主賺左,因為有屋住,不用交租,我估家用都俾得唔多,當然要做家務,而且這裡是樓主做開家務,其他新抱一定不插手。

伯爵府

回覆:唔鍾意老公D兄弟老婆

屋主大曬都吾應將心抱當妹仔吧

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

大宅

========

複式洋房

回覆樓主:

如果你唔怕隨時會反曬面既,你可以唔煮,日日出街..食飽飽先反屋企..反正屋企都要買餸煮飯,出去食個40/50蚊飯仲方便

首頁

尾頁

跳至