時政擂台

跳至

首頁
12345...21

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

宗教同政治真係會令有D人如癡如醉,神暈顛倒

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

dian 發表於 17-3-25 01:05
睇番FB 直播錄影,好感動!香港甚少呢類集會係冇大型橫額,全部都係市民,正面支持,冇反甚麼甚麼的口號!
...

真係有奇蹟才會勝出,John行到呢一步,雖敗猶榮了。。。

子爵府

好媽媽勳章

tester5 發表於 17-3-25 04:39
真係有奇蹟才會勝出,John行到呢一步,雖敗猶榮了。。。

請問佢做過乜雖敗猶榮?

侯爵府

梗係無反反反同和諧啦,因為反反反同破壞和諧嗰班人支持佢嘛

chankawa    發表於 17-3-25 18:06
tibetlee13    發表於 17-3-25 10:27
ning..    發表於 17-3-25 09:08

永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

子爵府

woodpecker 發表於 17-3-25 04:38
宗教同政治真係會令有D人如癡如醉,神暈顛倒
Yes, touchy subjects indeed. Lot of times there's no right or wrong where you stand, it's a preference. No need to get hostile about it (just a general comment, i'm not saying you do).
Display Picture from Rita et Machin

翡翠宮

mrscheung 發表於 17-3-25 04:45
請問佢做過乜雖敗猶榮?
就係在你眼內咩都冇做過,都得到咁多市民支持囉,你話係咪雖敗猶榮?真係激氣

大宅

支持薯片叔叔!雖然無乜機會當選!仍然支持

子爵府

tester5 發表於 17-3-25 04:49
就係在你眼內咩都冇做過,都得到咁多市民支持囉,你話係咪雖敗猶榮?真係激氣 ...

I don't necessarily agree with what people say about JT "咩都冇做過". It is a lot of work to maintain and keep things running, even as small as a household. Ask any FTM and they can tell you. HK's economy had gone some rough patch like every others but was able to recover the best it could.
Display Picture from Rita et Machin

子爵府

大家咁緊張做乜? 你地有票咩?

呀,係喎,點解我地無得投票嘅?

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

gion 發表於 17-3-25 01:50
我都唔明點解要叫人早抖發夢。。。

因為連外國人都知佢話自己先係“中央支持”既人。

就黎連外星人都知我地有班人玩扮投票架喇
我是一隻喵

伯爵府

回覆樓主:

係到有大量2.0的奶粉
再睇未來都是2.0機會較大
香港繼續都會是這樣

子爵府

經歷過去四年半,行出來既香港人絕晒望,只係一個好卑微既要求,只係希望揀一個會講下人話的人,敢認自己係香港人的特首,唔駛做咩豐功偉績

子爵府

我本來覺得邊個做都無所謂,反正我都無得投票。但突然間我開始想曾俊華贏,到時佢話繼續831框架,推23條,咁市民實支持啦!

https://www.hk01.com/%E7%89%B9%E ... 5%E9%80%B2%E8%A1%8C

伯爵府

Miulo 發表於 17-3-25 01:43
薯片做咁耐財政司長,真係唔覺佢為香港做過d乜,突然咁“多人”支持佢,真係好鬼“神“蹟囉。似係要對著幹 ...

其實我覺得會支持距係因為真係勁反對阿林鄭。唔係因為薯片勁好,但淨係覺得阿林鄭好唔掂,所以唯有撐薯片。

另外不可以否認薯片既公關做得很好。

子爵府

好媽媽勳章

tester5 發表於 17-3-25 04:49
就係在你眼內咩都冇做過,都得到咁多市民支持囉,你話係咪雖敗猶榮?真係激氣 ...

你幾時見到或感覺到我激氣呢?我好奇如果hea 曾做特首后,但又做唔到黃絲想要做嘅事,會點收科呢?我等睇戲多d

子爵府

好媽媽勳章

大豬既老婆 發表於 17-3-25 06:04
其實我覺得會支持距係因為真係勁反對阿林鄭。唔係因為薯片勁好,但淨係覺得阿林鄭好唔掂,所以唯有撐薯片 ...

駛鬼佢做公關咩。係毒果加傳媒幫佢 jar ma 。

mother904    發表於 17-3-25 07:23

翡翠宮

HoneyBee30 發表於 17-3-25 05:31
I don't necessarily agree with what people say about JT "咩都冇做過". It is a lot of work t ...
Sure
其實我都喜歡Carrie ,但我更想John做特首。

男爵府

回覆樓主:

真係唔明,點解仲有人咁天真,覺得薯片做特首,就會團結同冇反對既聲音。。如果真係,咁d反對黨咪冇飯開,咁點算好。我淨係知d反對黨係逢中必反。。呢個係歷史話我知既經驗。。其實呢3 位任何一位勝出亦如是。。家陣只係係3 個爛苹果入面,選一個冇咁爛。。

翡翠宮

mrscheung 發表於 17-3-25 06:10
你幾時見到或感覺到我激氣呢?我好奇如果hea 曾做特首后,但又做唔到黃絲想要做嘅事,會點收科呢?我等睇 ...
Trump 上台,地球有冇毁滅呀?

子爵府

好媽媽勳章

emilmama 發表於 17-3-25 05:54
經歷過去四年半,行出來既香港人絕晒望,只係一個好卑微既要求,只係希望揀一個會講下人話的人,敢認自己 ...

佢係你哋班無知嘅人面前講得幾動聽都得喇,睇下轉頭佢係中央面前敢唔敢幫你哋出聲㗇

首頁
12345...21

尾頁

跳至