婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

我腺肌瘤醫生叫我試呢隻藥,食左兩個月後開始來經個就一路拖住出血,醫生比左止血藥但都止唔清,經量需唔多但又唔係好小嗰隻,有無 jm 食呢隻藥都有咁情況,好唔好停藥?好煩

大宅

Melmel2004 發表於 17-3-25 06:52
我腺肌瘤醫生叫我試呢隻藥,食左兩個月後開始來經個就一路拖住出血,醫生比左止血藥但都止唔清,經量需唔多 ...

我食緊呀!頭幾個月都係咁,我個醫生話係完全正常,因為身體要時間適應,同埋本身呢隻藥係特別針對子宮嗰啲瘤有作用。

一路食之後會慢慢規律番,而家我m仲少左好多

大宅

cacamon 發表於 17-3-25 09:39

我食緊呀!頭幾個月都係咁,我個醫生話係完全正常,因為身 ...

我醫生無話咁係正常,淨係比止血藥,我出血左廿零日,咁即係仲要等個幾月先停,照你 case 我惟有等
相處時需要包容    爭吵時需要溝通
孤獨時需要陪伴    難過時需要安慰
生氣時需要冷靜    快樂時需要分享

大宅

Melmel2004 發表於 17-3-25 11:54
我醫生無話咁係正常,淨係比止血藥,我出血左廿零日,咁即係仲要等個幾月先停,照你 case 我惟有等:thinki ...

唔停會好,我而家都好番哂,無痛加瘤又細左

大宅

cacamon 發表於 17-3-26 10:40

恭喜你,我都要配合治療,大家要加油

禁止訪問

大宅

HL711 發表於 17-3-26 22:27
請問你地個腺肌瘤幾大?

我約5cm

複式洋房

我食緊呀!頭幾個月都係咁,我個醫生話係完全正常,因為身 ...

請問你係邊位醫生 ?

大宅

maymee1g 發表於 17-3-27 09:16
請問你係邊位醫生 ?

蕭景生醫生

複式洋房

cacamon 發表於 17-3-30 11:48
蕭景生醫生

thanks you

大宅

cacamon 發表於 17-3-26 10:40
請問呢隻係咩藥,食左肌瘤會細左?

大宅

pearlcity 發表於 17-4-4 10:28
請問呢隻係咩藥,食左肌瘤會細左?

呢隻係新式黃體素,醫生話可以幫到腺肌瘤,朱古力瘤嗰啲

大宅

cacamon 發表於 17-4-4 16:33
呢隻係新式黃體素,醫生話可以幫到腺肌瘤,朱古力瘤嗰啲
有子宮肌瘤,食左可以縮小嗎?
請問有冇副作用呢?

複式洋房

我都食緊呢隻藥,食咗幾個月而家已經冇咩經期,但醫生話唔可以長期食,請問你個醫生有冇咁樣講呢?

大宅

manyick 發表於 17-7-15 00:15
我都食緊呢隻藥,食咗幾個月而家已經冇咩經期,但醫生話唔可以長期食,請問你個醫生有冇咁樣講呢? ...

我食左都有半年,上個月又係流血無停過,今個月好啲停左,但醫生無話可唔可以長期食,只係話遲啲可以停藥等收經,但無話幾耐,而家2個月覆診一次

複式洋房

咁你細了多少

大宅

kozicki 發表於 17-7-15 03:40
咁你細了多少

8cm > 5cm
不過之前一年打左6支(一個療程)停經針縮細個瘤先轉食呢隻藥,食藥咁耐個瘤係無乜變化無大到,好處係黎經唔痛同少,咁樣已經好好

大宅

manyick 發表於 17-7-15 00:15
我都食緊呢隻藥,食咗幾個月而家已經冇咩經期,但醫生話唔可以長期食,請問你個醫生有冇咁樣講呢? ...

我食左多過年半就黎2年喇,我個醫生話可以長食

別墅

醫生都有開呢隻藥比我
但我未食
佢收我$7××一盒
你買幾錢盒?

公爵府

abcabc_123 發表於 17-8-2 19:07
醫生都有開呢隻藥比我
但我未食
佢收我$7××一盒

我都食緊,一盒$570
食咗一個月長出血,醫生開咗3日止血藥都仲係有血,再問醫生佢叫我再連出3日鮮紅血就停7日,今日第三日停藥,出血量等於黎M咁,唔知過多幾日會點

首頁

尾頁

跳至