婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有人睇過佢係TST 診所嗎? 想檢查乳房. 另外有其他醫生介紹嗎?

男爵府

回覆 cakecakemango 的帖子

有無人有COMMENTS?

子爵府

你可去睇馬國權醫生,好多朋友話佢好好!

大宅

回覆樓主:

或者林子倩醫生都幾好
上次我係做完bodycheck有問題再搵佢檢查乳房

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cakecakemango 發表於 17-3-29 12:41

有無人有COMMENTS?

有耐性,善良樣子,有問必答

大宅

Miranda_Ho 發表於 17-4-2 00:46

你可去睇馬國權醫生,好多朋友話佢好好!

我媽咪之前都睇開佢,馬醫生佢真係好細心,同埋佢寫野都好風趣,你可以去佢個網頁 www.breasthk.com 睇下,好多乳房問題資訊。

Miranda_Ho    發表於 17-4-10 17:23

子爵府

cakecakemango 發表於 17-3-27 12:51
有人睇過佢係TST 診所嗎? 想檢查乳房. 另外有其他醫生介紹嗎?

我屋企人睇過,幾 nice 幾細心

大宅

開心吸收勳章 畀面勳章

cakecakemango 發表於 17-3-27 12:51

我之前都係睇佢,好有愛心
[url=http://www.TickerFactory.com/]

洋房

pigpig350 發表於 17-4-3 00:50
我媽咪之前都睇開佢,馬醫生佢真係好細心,同埋佢寫野都好風趣,你可以去佢個網頁 www.breasthk.com 睇下 ...
請問馬醫生手勢點樣?手術笆痕明顯嗎?謝謝!

大宅

Yoyaulo 發表於 17-5-2 08:42
請問馬醫生手勢點樣?手術笆痕明顯嗎?謝謝!

手勢一流,個疤好細。所以推介

洋房

我都係睇馬國權醫生。

我是年度身體檢查Mammogram 發現有可疑, 用手按不到有腫塊。初頭唔識驚,排公立抽粗針,最後發現有粒癌瘤, 公立醫生建議我全切個breast。真係世界未日一樣。

之後上網睇資料,發覺馬醫生幾年前,已經製作這個好好的網站:Breast HK。裏邊資料詳盡、有趣、易明。睇完知多咗自己的情況。再加上有護士朋友介紹,咪上去consult 佢,攞多個意見吖。

因為佢係乳線外科專科醫生,解釋得好専業、詳細,分析利弊。我因為無記性、懵盛盛,佢又畫圖、又比相我睇,等我易明。而且私家做手術有冰凍切片化驗。最後我決定找佢做手術,而且成功做到局部切除。只需住院兩天,術後傷口好快癒合,條笆痕細,也不痛(可能我忍得痛)。

出院後去馬醫生的診所洗傷口,他真人好風趣架,又講下笑咁等我無咁驚。
而且診所都好多人睇,眼見老、中、青都有,原來姑娘話除咗breast cancer 病人,仲有好多乳缐、乳房問題病友。

希望各位姊妹記得、記得、記得(講三次)每年檢查乳房,唔好違疾忌醫。我唔好彩之中,又好好彩咁遇上馬醫生,佢成功做到局部切除。否則成個breast 已經被公立切咗喔⋯⋯
馬醫生係值得推介的好醫生。

男爵府

星野源 發表於 17-6-27 21:05
我都係睇馬國權醫生。

我是年度身體檢查Mammogram 發現有可疑, 用手按不到有腫塊。初頭唔識驚,排公立抽粗 ...

多謝分享

民房

回覆 星野源 的帖子

請問馬醫生收費貴不貴?

洋房

回覆 Kyl222 的帖子

收費非常合理。妳可直接打電話給診所姑娘了解一下。

首頁

尾頁

跳至