親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問可用於JR 大阪環狀線嗎?另想搭近鐵到奈良,酒店住近難波和心齋橋附近,請問應乘搭什麼路線?謝謝!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

排骨媽媽 發表於 17-3-27 20:43
請問可用於JR 大阪環狀線嗎?另想搭近鐵到奈良,酒店住近難波和心齋橋附近,請問應乘搭什麼路線?謝謝!
...

JR 唔用得呀
活在當下,愛得及時

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

...
坐車可自己用交通網查,輸入頭尾站名,
就有曬車資、車程、班次、點轉車、邊個月台上車等資料,
非常有用:

http://transit.yahoo.co.jp/

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

...

大阪周遊卡請自己睇官網了解下使用範圍,一日卡同兩日卡既使用範圍係唔同,
而且一日卡有好多種(日文官網先會見到),
張張範圍都唔一樣:

https://www.osaka-info.jp/osp/cht/

使用介紹:

https://nicklee.tw/?p=758

大宅

shinku 發表於 17-3-28 08:29
大阪周遊卡請自己睇官網了解下使用範圍,一日卡同兩日卡既使用範圍係唔同,
而且一日卡有好多種(日文官網 ...

唔該!請問amazing pass 可以免費乘搭京阪特急呢?

珍珠宮

排骨媽媽 發表於 17-3-28 12:19
唔該!請問amazing pass 可以免費乘搭京阪特急呢?
請看官網可乘的路線圖,同一張叫「amazing pass」既票,
唔同日數唔同款式可包既車都唔同。

大家普遍買既都係中文版最基本既一兩日票,
全都係大阪市內既,
你要坐特急去邊??

大宅

shinku 發表於 17-3-28 12:51
請看官網可乘的路線圖,同一張叫「amazing pass」既票,
唔同日數唔同款式可包既車都唔同。

枚方公園

珍珠宮

排骨媽媽 發表於 17-3-28 14:24
枚方公園
咁周遊卡既官網,講佢個 pass 包既路線,去唔去到枚方公園個邊呢?

首頁

尾頁

跳至