自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

DoReMi媽媽 發表於 17-3-29 14:12
我住哩頭,我見都有幾家keep 2架,一架S,一架X,不過我唔諗X了,咁貴

你之前有冇訂埋X?
好彩無訂咋
我地幾個見到X後,個個都麻麻地...

我日日都要經過TESLA 4次...見到大量X 同S

睇左咁耐,都係覺得S啱我地多D

X個對翼,似乎好易落雨...

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

DoReMi媽媽 發表於 17-3-29 14:16
咦,我又冇醒起哩樣喎!用電話都可以開車
我久唔久就會無拎車匙..所以我地成日用..

尋日我又洗衣機搵到條車匙.....><

洗完,乾埋......2合1洗衣乾衣機

先發現....

好彩無壞.....

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lovelybaby2015 發表於 17-3-29 09:44
70萬,我呢度車位都唔得
Btw, 電動車,我都唔買得,樓下停車場無充電位
不過有樓自然想買車
我都睇中我架suv的新版,要89萬,但c6叫我發下夢可以,佢話拎舊$投資好過
最重要係舊車仲好work又新淨
我老公最近都說緊我,將架買餸七人車(previa) 換GLE SUV MB,但我唔鈡意得5人,有時同朋友出街,7人坐多啲人開心啲,我又唔想換alphard,而家仲未傾掂!

大宅

當你七十萬買車好似買玩具甘,唔使問啦。要諗就唔係有錢啦。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

LedTV 發表於 17-3-29 14:19
好彩無訂咋
我地幾個見到X後,個個都麻麻地...
Model X 對falcon wing doors係幾特別同型,不過如果揸SUV,我老公鈡情GLE MB,成日叫我換咗架七人。

象牙宮

LedTV 發表於 17-3-29 14:21
我久唔久就會無拎車匙..所以我地成日用..

尋日我又洗衣機搵到條車匙.....><

洗完,乾埋......2合1洗衣乾衣機

先發現....

好彩無壞.....
你條匙又幾硬淨喎!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

1314625 發表於 17-3-29 10:06
買樓會升值,是投資

買車只會折舊是消費品

係!

所以我規定老公,如果想再買車,一定要再買車位,所以現在佢2部車,就買左2個車位,心理上抵消返個價。

LedTV    發表於 17-3-29 14:36

瑪瑙宮

talkative 發表於 17-3-29 14:30
而家既車保,唔係好多都包車匙嗎?
我而家架車包我5年,每年可以claim一次。
...
我地車保都有吖..但係無claim過...上次洗壞左一條...tesla直接幫我地換左
無收錢

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

瑪瑙宮

DoReMi媽媽 發表於 17-3-29 14:23
我老公最近都說緊我,將架買餸七人車(previa) 換GLE SUV MB,但我唔鈡意得5人,有時同朋友出街,7人坐多啲 ...
model s坐得5個..
換架sub又得5個...

好似唔係幾啱數

有時多就想坐7人車..

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

親子王國15週年勳章

LedTV 發表於 17-3-29 14:10
如果你係TESLA,你就無呢個問題我以前未TESLA成日都有呢個問題

我地3個人用車,但車匙得2條

好正嘅feature
但我住呢邊冬天好凍,電車有機會過凍會走電
iPhone 過凍就算叉爆都會show low battery 之後死機

我公司有fuel card 油任入,所以唔會考慮電車住(雖然真係好型!)我而家full tank 65L 行得600 km 仲要95% highway over 110km/hr

伯爵府

親子王國15週年勳章

DoReMi媽媽 發表於 17-3-29 14:23
我老公最近都說緊我,將架買餸七人車(previa) 換GLE SUV MB,但我唔鈡意得5人,有時同朋友出街,7人坐多啲 ...

人多有7 Seater 方便d
我d自私精最怕車人,換返架coupe 人都自在d
我地多數keep 一新一舊車,舊d嗰架有乜事都冇咁心痛,去細parking lot 人多地方楂架舊車
我揸C6架大車去倒垃圾

珍珠宮

王國教室勳章

DoReMi媽媽 發表於 17-3-29 14:27
Model X 對falcon wing doors係幾特別同型,不過如果揸SUV,我老公鈡情GLE MB,成日叫我換咗架七人。 ...

Falcon wing doors 簡直成為小朋友的娛樂節目之一佢地以為transformer

象牙宮

LedTV 發表於 17-3-29 14:37
model s坐得5個..
換架sub又得5個...

好似唔係幾啱數

有時多就想坐7人車..
唔係換Model S,係換咗我架買餸七人車,佢話幫我換架SUV,但得五人,同朋友出街唔方便呢! 佢又唔換佢自己隻馬。

象牙宮

大將軍 發表於 17-3-29 14:43
人多有7 Seater 方便d
我d自私精最怕車人,換返架coupe 人都自在d
我地多數keep 一新一舊車,舊d嗰架有乜 ...
我鈡意揸車的,所以車人冇所謂,最緊要大家開心,有時成班人喺車上盡情傾偈好鬼開心的,嘈一嘈都冇有怕

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 17-3-29 14:44
唔係換Model S,係換咗我架買餸七人車,佢話幫我換架SUV,但得五人,同朋友出街唔方便呢! 佢又唔換佢自己 ...
大部份時間都係得一個人去買餸,我會揀架細啲既車

象牙宮

Ashleycorina 發表於 17-3-29 14:44
Falcon wing doors 簡直成為小朋友的娛樂節目之一佢地以為transformer
...
係幾型的

大宅

BB防敏心得分享勳章

70 萬買個廁所???

首頁

尾頁

跳至