在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

放工全部自己做返,但放心過用工人。
鐘點好好,但問題係有時都會自己有事或要陪自己小朋友而過唔到來。
每諗起放長假就頭痛,因自己冇咁多大假,但又冇理由唔比人地放假。

份工是雞肋。唔太辛苦但迫緊人自然流失。

囡成日話想我湊佢返放學。
如轉ftm 就冇人幫手同埋冇左收入(但其實本身份工應該都未必仲可做好長,只係搵得一日得一日錢)

轉唔轉做ftm 好?

伯爵府

BK Milk勳章

我用鐘點,以前也是一時來一時不來好煩人。後來我買了洗碗機,她不來時也沒那麼怕,但是不想做其他家務,再後來就加錢,除了每次來都加錢,還每個星期給bonus。比如每個要求的日子都來就要bonus,有一天不來就沒。從此一直都來。錢的力量。洗碗機就只中午用。

男爵府

appledai 發表於 17-3-29 21:09
我用鐘點,以前也是一時來一時不來好煩人。後來我買了洗碗機,她不來時也沒那麼怕,但是不想做其他家務,再 ...

妳是在職嗎?要鐘點湊小朋友?

伯爵府

BK Milk勳章

回覆 Handsomewoman 的帖子

我home office。但一帶二

男爵府

appledai 發表於 17-3-29 21:14

hm office 咁好嘅?
介不介意指教下有咩可以hm office?

翡翠宮

睇你老公收入咯,就算做FTM都要Keep返自己嘅朋友圈子

複式洋房

appledai 發表於 17-3-29 21:14

我想問home office 可否介紹下

首頁

尾頁

跳至