興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

剛養左隻3個月大poodle
有時見佢係個籠會坐係到(扇)住郁
佢係太懶定係正常呢?

另外,佢仲有2支針未打
預計仲有個幾月先打齊針沖得涼
我有用乾洗同爽身粉
會唔會唔夠乾淨呀?佢識得去尿墊痾尿,但有時唔係屋企幫唔到佢即時執屎,佢會踩到自己d 屎

大宅

用個pat pat扇住去? 可能pat pat 痴左poo poo或者痾唔清,要ji 肛門線

子爵府

肛門線

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

pat pat dirty 係會咁

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

moesha 發表於 17-3-29 19:51
佢係太懶定係正常呢?

應該要清肛門線呀

大宅

回覆 moesha 的帖子

有d 人話要齊哂針先沖得涼,因為驚濕水會凍親;不過有d 人又話唔一定要等咁耐。如果沖得快d,之後快d 抹乾吹乾應該都ok。
屋企可以開住暖爐,出浴時用毛巾包住狗狗保暖。
我狗狗大約三個月時第一次沖涼,當時係搵美容姐姐上門,因覺得自己屋企乾淨d,唔使驚俾其他狗狗傳染疾病。
希望以上經驗幫到你。

伯爵府

回覆樓主:

有無比杜蟲藥佢食?因為有蟲都會磨pat pat架

子爵府

moesha 發表於 17-3-29 19:51
佢係太懶定係正常呢?

Patpat 可能有蟲或者糞便先會甘坐。

我隻狗踩屎我用濕紙巾幫佢抹然後吹乾。不過當時佢真係好污糟嫁!

其實打完針一星期後都可以沖涼,只要要吹得好乾。bb 狗抵抗力好差,一感冒好難搞。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至