嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

第2胎 34w5 凌晨4點穿水,5點到達醫院,6點前分別順產了孖寶
到達醫院直入產房,護士手探檢查應該已開很多,直入內產房博機,放尿驗尿,量血壓,等醫生,由於凌晨時間當值醫生應該不多,大約10分鐘醫生到,再簡單講解順產風險,一切準備好後,醫生話已全開 叫我試生看力度,ok可以,好快兒科醫生就到 ,正式開始生,用了大概10分鐘大孖出來了,醫生立即再聽細孖心跳,另外一位醫生負責按住肚皮內的細孖,另一醫生用手探入亦摸到細孖頭仔,醫生話再有陣痛就用力,但我又感覺不到 但為免細孖走位,我都照用力生,9分鐘後細孖都出來了,細孖比大孖易生好多。
屯門醫院可以選擇順產或開刀,在32至34週期間可睇胎位自行選擇,我在33週兩個頭都向下,所有野正常,可以選擇順產,由於第2胎順產復原非常快,傷口第2,3天已沒有不適 行動自如,生產時亦沒有想像中辛苦,真感恩。

複式洋房

請問屯門醫院是否陀孖才可選擇開刀定順產我係高齡產婦 如果順產驚 唔夠氣 我係放兩個胚胎 未照心跳 又住屯門 所以問下

民房

congratulations!!

公爵府

katiefan 發表於 17-3-31 05:58
第2胎 34w5 凌晨4點穿水,5點到達醫院,6點前分別順產了孖寶
到達醫院直入產房,護士手探檢查應該已開很多 ...

恭喜您!
我都是在屯門醫院順產生龍鳳胎
不過是28周1出世,而家仲訓緊醫院

別墅

katiefan 發表於 17-3-31 05:58
到達醫院直入產房,護士手探檢查應該已開很多 ...

順產後幾多日出院?

大宅

回覆 katiefan 的帖子

我又係生完大孖, 完全唔覺陣痛, 同埋細孖位置都高, 最後用左17分鐘先生到細孖出來. 要幾分鐘之後先喊. 之後都唸會唔會焗親佢, 焗左17分鐘喎...

複式洋房

tpyjasmine 發表於 17-4-6 12:45
恭喜您!
我都是在屯門醫院順產生龍鳳胎
不過是28周1出世,而家仲訓緊醫院

請問留院留左幾多日先出院?

公爵府

kiwikiwibi 發表於 17-7-19 14:52
請問留院留左幾多日先出院?

差不多兩個月了

大宅

ElizaCS 發表於 17-7-16 15:01
順產後幾多日出院?

第2胎,生完第2日自己出院先

大宅

jackie1203 發表於 17-7-17 15:55

我又係生完大孖, 完全唔覺陣痛, 同埋細孖位置都高, 最後用左17分鐘先生到細孖出來. ...

好似30分鐘內都無問題

大宅

chilingyiu 發表於 17-4-2 23:29
請問屯門醫院是否陀孖才可選擇開刀定順產我係高齡產婦 如果順產驚 唔夠氣 我係放兩個胚胎 未照心跳 又住屯 ...

屯醫可以揀開刀或順產架

大宅

katiefan 發表於 17-7-19 16:15
屯醫可以揀開刀或順產架

孖胎先可以揀

大宅

thanks for info. _

複式洋房

請問屯門醫院係味冇頭等或二等房嫁?

首頁

尾頁

跳至