使用意見

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章

近日用app完全入唔到,網頁版就無問題。我用緊Iphone 7的。
佢寫住「連接伺服出現錯誤,請稍後再嘗試」。
係咪有咩問題?

超級版主

超級版主

pc2012 發表於 17-4-10 16:10
近日用app完全入唔到,網頁版就無問題。我用緊Iphone 7的。
佢寫住「連接伺服出現錯誤,請稍後再嘗試」。
...

請提供以下資料
-哪個頁面發生/執行甚麼操作出現問題
-問題截圖或錯誤訊息內容
-問題發生的頻繁度 (必定/經常/偶然/甚少)

-問題發生時所使用之網絡 ( 3G/4G/wifi )

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆 bktcc 的帖子

請問用電腦可以怎樣放相??

伯爵府

2024年龍年勳章

bktcc 發表於 17-4-10 17:16
請提供以下資料
-在哪個頁面發生/執行甚麼操作時出現問題

以下我用藍色回答你的問題:

-哪個頁面發生/執行甚麼操作出現問題

任何頁面都係咁. 什麼也看不到

訊息內容:「連接伺服出現錯誤,請稍後再嘗試」

-問題發生的頻繁度 (必定/經常/偶然/甚少)

必定

-問題發生時所使用之網絡 ( 3G/4G/wifi )

4G/wifi

我已嘗試過刪除app後再裝, 仍是這樣.
在其他裝置(ipad)的app也是
這樣, 入唔到

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

pc2012 發表於 17-6-17 03:14
訊息內容:「連接伺服出現錯誤,請稍後再嘗試」
請問可以提供4G同WIFI 嘅ISP 係邊間?
盡我一己之力,發放正能量!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

pc2012 發表於 17-6-17 03:03
回覆 bktcc 的帖子

請問用電腦可以怎樣放相??
使用意見置頂有教學主題。
相冊使用教學(包括上載圖片及添加圖片在帖子內)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3935808

盡我一己之力,發放正能量!

伯爵府

2024年龍年勳章

召藥師 發表於 17-6-19 18:59
請問可以提供4G同WIFI 嘅ISP 係邊間?
4G暫時用緊CSL。wifi即屋企?用緊netvigator

伯爵府

2024年龍年勳章

bktcc 發表於 17-4-10 17:16
請提供以下資料
問題截圖如下:

問題截圖:

召藥師  明白,會通知bk it跟進,唔該哂!  發表於 17-6-21 12:46

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

pc2012 發表於 17-6-17 03:14
以下我用藍色回答你的問題:

您好,請問在使用其他APP,例如YOUTUBE、FACEBOOK、SAFARI都能正常運作嗎?

請嘗試在手機設定內的流動網絡,在流動數據要面,請查看是否已啟用親子王國APP使用流動數據服務,如早已啟用,建議重新開機嘗試。

如情況沒有改善,請刪除親子王國APP並重新安裝,首次啟動時請先選取接收通知,看看能否正常使用。謝謝!

伯爵府

2024年龍年勳章

國務專員 發表於 17-6-22 17:58
您好,請問在使用其他APP,例如YOUTUBE、FACEBOOK、SAFARI都能正常運作嗎?

請嘗試在手機設定內的流動網絡 ...
其他apps 一切都運作正常。而我已刪除app再裝,依然係咁!

伯爵府

2024年龍年勳章

國務專員 發表於 17-6-22 17:58

請嘗試在手機設定內的流動網絡 ...

最近換了sim card,之後突然發現用app又上到BK了~

國務專員  謝謝通知!  發表於 17-7-5 16:50

首頁

尾頁

跳至