美容扮靚

跳至

首頁
34567...26

尾頁

水晶宮

candy8888 發表於 17-4-16 13:00
我年紀大,請問樓主邊度有得做,

Skin Resurfacing Laser,係咪好貴架?很欣賞樓主

我只係laser初哥,不如你開post問下d醫美達人jm..

大宅

Elenalan 發表於 17-4-16 13:15
我只係laser初哥,不如你開post問下d醫美達人jm..

可否私下pm我你係邊間做1064.多謝晒。

大宅

Elenalan 發表於 17-4-13 08:44
好貴! 但我搵唔到代替品!

樓主我想問下我見有好多人話Dermacept隻維他命c好用,呢隻你覺得佢既成份點樣?我本來都係用緊skinceuticals ce,想比較下

大宅

teresat 發表於 17-4-16 13:05
回覆 SC2003 的帖子

已給

唔好意思,看不到你的資料,可以PM我嗎?

大宅

Elenalan 發表於 17-4-16 10:19
我未試過用skincare爆瘡,可能silicone based嘅skincare唔啱你,有d人用矽靈 Cyclomethicone含量高產品易 ...

係咪一定要日頭用c+e?果晚上用會唔會好啲呢?

別墅

啱啱做完TNS facial, 效果真係好好。謝謝你的分享。很想用TNS, 想問有d人話持續用一隻護膚品太長時間,皮膚會適應/沒有效果是真的嗎?
[  

神為愛他的人所預備的,是眼睛未曾看見、耳朵未曾聽見,人心也未曾猜到的 ---- 哥前2:9

水晶宮

pigpig119 發表於 17-4-16 15:13
樓主我想問下我見有好多人話Dermacept隻維他命c好用,呢隻你覺得佢既成份點樣?我本來都係用緊skinceutica ...

我冇用過Dermacept, 冇得比較,但SkinCeuticals CE Ferulic聲稱專利技術做到最穩定又最活性嘅左旋C (pH低至3, 其他牌子做唔到咁低), 所以左旋C產品我會prefer SkinC

水晶宮

Ctmp01 發表於 17-4-16 20:11
係咪一定要日頭用c+e?果晚上用會唔會好啲呢?

Vit C產品日夜都用得,外國好多醫生建議早上用,因Vit C抗氧化能力可加強防曬效能。我習慣晚上用Retinol, 所以Vit C產品早上用。

伯爵府

Elenalan 發表於 17-4-16 22:54
Vit C產品日夜都用得,外國好多醫生建議早上用,因Vit C抗氧化能力可加強防曬效能。我習慣晚上用Retinol, ...

Retinol有邊隻好用?

水晶宮

MMYoyo 發表於 17-4-16 22:43
啱啱做完TNS facial, 效果真係好好。謝謝你的分享。很想用TNS, 想問有d人話持續用一隻護膚品太長時間,皮膚 ...

我冇理架,我用skincare好長情,尤其眼霜,啱自己可以同一款一直用好多年,用到停產,先轉另一隻……補濕鎖水產品就轉來轉去。

水晶宮

蘑菇 發表於 17-4-16 22:58
Retinol有邊隻好用?

我自己最鍾意Jan Marini, 另外SkinMedica 0.5都ok。現在用緊The Ordinary., 暫時未知效果。

別墅

Elenalan 發表於 17-4-16 23:01
我冇理架,我用skincare好長情,尤其眼霜,啱自己可以同一款一直用好多年,用到停產,先轉另一隻……補濕 ...

其實我都係咁,放心哂
[  

神為愛他的人所預備的,是眼睛未曾看見、耳朵未曾聽見,人心也未曾猜到的 ---- 哥前2:9

別墅

我重用緊Eminence 隻stonecrop moisturizer, 好鍾意佢嘅草香,謝推介
[  

伯爵府

Elenalan 發表於 17-4-16 23:03
我自己最鍾意Jan Marini, 另外SkinMedica 0.5都ok。現在用緊The Ordinary., 暫時未知效果。
...

Jan Marini邊度買到?

水晶宮

MMYoyo 發表於 17-4-16 23:08
我重用緊Eminence 隻stonecrop moisturizer, 好鍾意佢嘅草香,謝推介

呢隻好用! 不過貴lor!!

水晶宮

蘑菇 發表於 17-4-16 23:12
Jan Marini邊度買到?

hk代理

伯爵府

Elenalan 發表於 17-4-16 23:03
...

SkinMedica0.5有冇產品全名呀? 我有興趣試依隻。唔該你!

水晶宮

蘑菇 發表於 17-4-16 23:17
SkinMedica0.5有冇產品全名呀? 我有興趣試依隻。唔該你!

SkinMedica Retinol Complex 0.5
佢有0.25, 0.5和1%
NeoDerm Group係hk代理。
如果皮膚適應到,retinol可以搽眼肚眼尾位去紋(0.25/0.5%, 建議皮膚初用隔2-3晚搽一次), 但一定唔好搽眼蓋,眼蓋皮膚太薄好易引發嚴重敏感)

男爵府

teresat 發表於 17-4-13 13:48
由於家族性的皮膚都易長暗瘡,兩個女也因此留下很多印及小洞,經朋友介紹下,試用美國專利護膚品的日夜霜 ...
可PM 我嗎?
THANKS

伯爵府

Elenalan 發表於 17-4-16 23:24
SkinMedica Retinol Complex 0.5
佢有0.25, 0.5和1%
NeoDerm Group係hk代理。

呢隻可以搽面嗎?

首頁
34567...26

尾頁

跳至