懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

che13 發表於 17-6-24 12:50
個陪月英文名叫candy?我無打過比佢...唔知佢英文名

她的合約!完全有問題

男爵府

tcms16 發表於 17-6-24 15:09
她的合約!完全有問題

又薑醋,開工,收工利是,仲要21日通知,擺明玩野啦佢....

用戶要求終止服務

che13 發表於 17-6-24 22:38
又薑醋,開工,收工利是,仲要21日通知,擺明玩野啦佢....

其實最有問題是21日通知期。我只不過請佢一個月,即26日,有咩可能比到21通知!

大宅

tcms16 發表於 17-6-18 05:41
我唔肯定佢係咪打手但我請左佢介紹個個,晤OK。用左一星期就叫她走,點知她叫我賠返21日人工比佢因為合約 ...

簽約前要睇清楚,要預先通知千萬唔好請。肯定有d野。
好既陪月唔怕俾人炒,反而常常被加長時間,只會無期

用戶要求終止服務

肉丸小姐 發表於 17-6-26 07:41
...

你講得非常岩!好的陪月真的不怕比人炒,只有個d冇料到厄飯食個d黑心陪月先會整d冇理的合約條款,要比超長的通知期,因為就算被炒都起碼有得賠,仲要係賠返淨低的日子!

男爵府

...

係,我個個完左陪月之後我唔比佢走,做到我仔6個月~呢段時間我係無同佢簽約!好幫得手

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

...

絕對同意 , 7 日通知期可接受 。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

che13 發表於 17-6-26 13:47
係,我個個完左陪月之後我唔比佢走,做到我仔6個月~呢段時間我係無同佢簽約!好幫得手
...

俾半年陪月錢

子爵府

肉丸小姐 發表於 17-4-14 00:43
有冇陪月黑名單網站提供?

因自己坐月俾陪月搞到有非常不愉快嘅經歷,故希望其他媽媽受害....

娟姨,住將軍澳,啱啱用咗兩個幾星期唔用!只會買雪藏同冰鮮野比你!食打斧頭買餸買埋屋企嗰份計你錢!從來都唔認錯,計錢計多到,怕左佢俾錢佢走仲要25k 1個月

用戶要求終止服務

doryi 發表於 17-6-26 18:03
娟姨,住將軍澳,啱啱用咗兩個幾星期唔用!只會買雪藏同冰鮮野比你!食打斧頭買餸買埋屋企嗰份計你錢!從 ...

同我之前個個不相百中!Candy 王佩儀,青衣

洋房

回覆樓主

我家下個個都非常一般,Always遲到早走,悠悠閑有B衫唔收,坐係度碌FB ,諗緊早唔早啲請佢走

民房

che13 發表於 17-6-26 13:47
...

可否Pm我你的陪月ee聯絡電話 我預產期12月27想找好的陪月ee 謝謝你(emoji)(emoji)

大宅

回覆樓主

我都有個衰陪月,叫呂x珠,一時自己住元朗,一時住柴灣,身份証D字頭。

(利申,自己請過2名陪月)

男爵府

Yuzi媽咪 發表於 17-7-6 10:36
可否Pm我你的陪月ee聯絡電話 我預產期12月27想找好的陪月ee 謝謝你(emoji)(emoji)
...

我問左佢,佢話12月已經full左,要2月開始先有期

民房

che13 發表於 17-7-7 17:53
我問左佢,佢話12月已經full左,要2月開始先有期

好吧 好的陪月期都很滿呀 唔該曬

民房

回覆 肉丸小姐 的帖子

我從來只睇發表, 但呢單野唔寫唔得, 為免再有人受害, 一定要公開. 上年我請左個搵笨老吹陪月叫BETTY,唔知係佢真名定假名啦, 佢咁做野應該大把人投訢可能改左好多個名都唔奇. 佢高大肥, 年約38-45, 一頭長曲髮, 染有金毛, 眼大大,背個大背包, 自稱範範掂, 咩以前同人做化妝, 又話識呢樣個樣, 仲開左個FACEBOOK宣揚自己有幾勁, 實情係咁既:

搵笨老吹陪月七宗罪:

1.冇愛心
喂奶冇時冇候,
目的係塞飽佢自己做野.
嘔奶都話知你.
冇人係度就勁求其,
有人係度就扮曬野, 扮有愛心同佢傾計. 仲有, 18秒沖完一個涼, 沖左咩?
自己諗. 最基本既肚臍要整乾都唔會做.

2.誠信操手有問題唔知點解, 整比我老婆食既野往往得幾件雞, 全部雞下欄野, 一隻雞原來冇雞比? 定係拎左返屋企? 點止雞, 仲有大量藥材花膠海心都不翼而飛. 貴價野整既話只會碎上.
第一次見人咩都切2mm.

3.唔識煮飯我冇見過有人可以煮得咁難食同肉酸, 仲有支味精, 味味送滴, 點解我唔買外賣?

4.公器私用 我地廚房唔係比人用黎做實驗室, 要宣傳你既新發明 (D狗都唔食既甜品) FACEBOOK, 點解係返工時間度做.

5. 大聲夾唔準佢講既野, 信半句都死. 上網SEARCH下都知啦. 你支自製油, 話要同BB成身沬.唔好當人無知, 臭過鬼仔油, https://news.mingpao.com/pns/dailynews/web_tc/article/20160104/s00005/1451842543034

6.
極唔衛生
成個廚房周圍油林林, 生肉粒係地下又有水杯又有.呀嬸, 其實你成世人有冇煮過飯?

7. 吹水唔拭咀 - 可能講得大話多, 成日前言不對後語, D唔理, 不過你有時吹得勁得滯, 我地唔出聲唔係信呀, 係唔想教叻你渣.

數都數唔到咁多, 最記得係呢幾點. 奉獻大家, 仔女自己既, 身體都係自己既. 比幾皮野個3唔識7, 真係睇你好唔好運. 祝大家好運啦.

大宅

AngryFamily 發表於 18-1-17 00:41
回覆 肉丸小姐 的帖子

我從來只睇發表, 但呢單野唔寫唔得, 為免再有人受害, 一定要公開. 上年我請左個搵笨 ...

侯爵府

VCBB小天使 發表於 17-6-17 22:54
吓 , 中咗招呀 。

有啲話介紹勁好嘅陪月或家務助理 ……… 之類 , 但其實係介绍自己 。

我之前都比bk呃,冇咗二萬

大宅

回覆樓主:

呢個所謂黑名單,d 僱主張陪月私人資料同相片放上去,數到人地一文不值,重點係冇證冇據。
講真,呢d野人夾人。客觀咁睇,陪月都有好有衰,咁d 僱主就一定好嗎?冇理由冇合法審判,咁樣公開人地資料。
而家網絡世界真人好恐怖。

複式洋房

BK Milk勳章

Yuzi媽咪 發表於 17-7-6 10:36
...

可以pm你個陪月ee既電話我嗎?(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

首頁

尾頁

跳至