用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 716|主題: 128384

[日本] 康泰去東京8天自由行

別墅

國民生產總值:519

BKXmas勳章

想問下大家康泰去東京自由行8天7晚2大1小(4歲)住新宿歌斯拉24000左右,10月1號出發-10月8號會唔會太貴?坐香港舷空

王國熱話
歲半仔氣管敏感,食緊西藥,可否飲鷓鴣...
你地多數俾咩早餐奀仔奀妹食呢?
終於食多左 (已更新 #61)
1歳得八kg,有乜肥仔奶粉可轉?

大宅

國民生產總值:1092

BKXmas勳章

Mingbeechan 發表於 17-4-15 00:09
想問下大家康泰去東京自由行8天7晚2大1小(4歲)住新宿歌斯拉24000左右,10月1號出發-10月8號會唔會太貴? ...

我覺得好似貴左d,分開買可能仲平。
雖然我黎緊第一去,無咩經驗。但我都係訂左哥斯拉雙床房,大約$1400@1晩。
如果咁計,你d機票成14000蚊

大宅

國民生產總值:2583

BKXmas勳章

wing1021 發表於 17-4-15 07:24
雖然我黎緊第一去,無咩經驗。但我都係訂左哥斯拉雙床房,大約$1400@1 ...
1,Oct 連住中秋假期, 東京機票的確要 $5K 以上, 坐 HKExpress 就只需要 $2.5K 左右.

大宅

國民生產總值:3296

畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

你好!最近我都預訂了机票及酒店東京來回約$7500,總數近$15000!你小朋友酒店可免費入住。應該酒店方面會平D!

一切皆是命,半點不由人!

大宅

國民生產總值:3296

畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

机票三個大人hk express
一切皆是命,半點不由人!

水晶宮

國民生產總值:70416

大廚勳章 BKXmas勳章

wing1021 發表於 17-4-15 07:24
雖然我黎緊第一去,無咩經驗。但我都係訂左哥斯拉雙床房,大約$1400@1 ...

歌c9。。。雙床應不能此價,我暑假一大床都6千4晚。。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

禁止訪問

國民生產總值:1793

水晶宮

KoKoJin 發表於 17-4-15 15:26
通常埋到枱 ... 就會話冇機票、冇酒店、冇呢樣個樣 ... 之後加 $ ... 再加 $ ... ...

所以我分開book
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

國民生產總值:4271

BKXmas勳章

其實點解一定住歌師奶?我都係果個日子去,book左東日本橋果度,平均一晚都係9500yen,仲要係雙床!
機票我book埃航,2大1小 $54xx,酒店4晚唔係連住平均9500yen一晚,仲有3晚沒book,會住溫泉、禮拜六搬去隔離東橫約10000yen,7晚預算9萬yen一定埋到單,如果唔住溫泉仲可以平多3萬!

而家book機票肯定冇咁平,不過2大1小$10,000可以,我前幾日又睇左個價
Ps.我book comfort hotel 東日本橋,join member可以每房每晚每人減200yen,包早餐,床係120cm,酒店門口就係JR馬食町站

水晶宮

Jomancc 發表於 17-4-15 17:11
其實點解一定住歌師奶?我都係果個日子去,book左東日本橋果度,平均一晚都係9500yen,仲要係雙床!
機票我 ...

可能吾熟路,所以想住新宿,池袋的大站。。。

日本橋其實我自己都去好幾次東京也未想過住。。。仍住回熟悉的站
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

BKXmas勳章

seaheart88 發表於 17-4-15 17:31
可能吾熟路,所以想住新宿,池袋的大站。。。

日本橋其實我自己都去好幾次東京也未想過住。。。仍住回熟 ...

其實我都想住新宿上野,奈何雙床太貴退而求其次去日本橋,我唸如果附近有地鐵JR應該都唔會太大問題。

以往去旅行都住係鬧區,但每次都冇時間行,而家覺得交通方便就算了

別墅

BKXmas勳章

Jomancc 發表於 17-4-15 17:11
機票我 ...

可以俾個網我睇下嗎?

大宅

BKXmas勳章

Mingbeechan 發表於 17-4-16 10:19
可以俾個網我睇下嗎?

我係埃塞俄比亞航空官網買機票
Comfort hotel係官網book

別墅

BKXmas勳章

clubman1800 發表於 17-4-15 12:13
1,Oct 連住中秋假期, 東京機票的確要 $5K 以上, 坐 HKExpress 就只需要 $2.5K 左右.

想問一下Express 係咩機?點解會咁平?只可訂機票?酒店可唔可以係express 訂?我未試過上網訂機票同酒店好多野都唔知道希望大家見諒

大宅

國民生產總值:2583

BKXmas勳章

Mingbeechan 發表於 17-4-16 14:52
想問一下Express 係咩機?點解會咁平?只可訂機票?酒店可唔可以係express 訂?我未試過上網訂機票同酒店好 ...
HKExpress 係中港資金背景 ( 中資佔大份), 廉航淡季為左填滿位, 少部分做特價不足為奇, 只反映傳統航空食水深.

酒店連住機票買, 未必有 So, 格價吧.

別墅

BKXmas勳章

clubman1800 發表於 17-4-16 19:30
HKExpress 係中港資金背景 ( 中資佔大份), 廉航淡季為左填滿位, 少部分做特價不足為奇, 只反映傳統航空食水 ...

Hk express 原來係廉航,以家明白了唔該曬,我聽人講坐廉航機去到機場好難搵,要兜來兜去先搵得到架機,同埋機機d坐位好逼,係唔係真,我剛剛睇過機票真係好平,同埋我搵唔到有機票連酒店套票一起訂

侯爵府

國民生產總值:20670

BKXmas勳章

回覆樓主:

在bk有jm話就算hk express 買咗票,有時會改人航班,都嚇怕咗我。

禁止訪問

國民生產總值:1793

別墅

BKXmas勳章

KoKoJin 發表於 17-4-17 00:01
你唔好 ''聽人講'', 尤其係香港政府, 為左偏幫某家航空公司而講的廢話.

廉航在全世界航空業、特別係東南亞 ...

我都想試下廉航,但有個細係度,等下次兩公婆去旅行一定要試下坐廉航

子爵府

國民生產總值:11307

BKXmas勳章

Mingbeechan 發表於 17-4-15 00:09
想問下大家康泰去東京自由行8天7晚2大1小(4歲)住新宿歌斯拉24000左右,10月1號出發-10月8號會唔會太貴? ...

其實你上skyscanner , 打日子隔晒價, 再上什麼hotel.com 個啲打日子, 人數, 選心水地區, 咪計到條數同格價, 去旅行格價做功課都係必須, 咁就 一次比一次精明
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎