自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

美好大世界2017勳章

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係好欣賞她們

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

chingnc 發表於 17-4-15 01:04
大吉利是佢媽媽要肝時,對方個女可以捐俾佢? 個女因未夠十八先唔捐得

到時可能 n 個理由話唔方便 (可能我遇得衰人多所以咁諗)

子爵府

回覆樓主:

鄭小姐犧牲的事情很多,除咗無得再捐比自己有肝問題的媽媽,今身不可以喝酒,吃魚生,不能捱夜,不能吃肥利嘢

願攜手渡過悲傷, life is still going on.

子爵府

回覆樓主:

自問自己26歲時或許有呢份"激情", 但現在四張有2個小朋友,回頭望就不會這樣想,至少捱夜呢樣有時係身不由己
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

翡翠宮

男爵府

蝦米豬 發表於 17-4-15 01:00
自問自己沒有這份勇氣,為了一個陌生人做一個大手術,捐出2/3個肝。鄭小姐阿媽本身有肝問題,阿女驚自己捐 ...

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

蝦米豬 發表於 17-4-15 01:00
自問自己沒有這份勇氣,為了一個陌生人做一個大手術,捐出2/3個肝。鄭小姐阿媽本身有肝問題,阿女驚自己捐 ...

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

要我死後捐冇問題,但生區區咁捐真係除非係親人。捐咗2/3,萬一將來自己淨低嗰1/3個肝有事點算? 切埋就冇呢喎。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

男爵府

減齡達人勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

Giant 發表於 17-4-15 21:36
要我死後捐冇問題,但生區區咁捐真係除非係親人。捐咗2/3,萬一將來自己淨低嗰1/3個肝有事點算? 切埋就冇呢 ...

雖然捐左2/3比人,但個肝會自己慢慢再生到原本的八成至全部,不過手術後有條好長嘅疤痕喺正中間,女仔通常會難接受到,鄭小姐真係好難得,肯為陌生人承受咁大嘅手術。

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

捐肝者真係好好人,施比受更有福

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

好人好事!祝福她平安幸福!

首頁

尾頁

跳至