用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

夫婦情感 今日: 116|主題: 37614

想大家分析出現咩問題

別墅

國民生產總值:752

BKXmas勳章

先交代背景我同老公結左婚就2年
有小朋友一歲幾
當時係有小朋友先結婚
而我地拍拖日子都唔算長

一直都知我愛佢比佢愛我多
慢慢覺得佢都唔太重視我。。
收工番黎我都覺得自己好似透明錦
佢都唔想聽我講野
係咪結婚耐左出現錦ge 情況係正常

最近呢半年我番part time 狂搵錢。佢失業。
開頭有幫手湊 後尾都係叫番親戚睇 佢自己係屋企hea 停開工
收工我會接手湊仔。。而佢都係踢一腳先郁下
成日係房睇電話都唔睇下個仔
對於個仔報學校都唔上心
以前有工開就日日夜夜都番工。。完全無溝通

我媽話佢大細都唔理。其實係一般結婚耐左都係錦定真係事實。。
其實我都唔係好感受到佢對我既關心。。
好攰。呢幾日我都番左娘家抖氣

王國熱話
冬天你會點樣暖身?
你會和小朋友一齊玩Pokemon Go嗎?
由哪位幫BB命名?
你喜歡香港的「冰點」氣溫嗎?

男爵府

國民生產總值:9540

動物勳章 BKXmas勳章

會唔會係你C6未準備好做老公同爸爸?

別墅

BKXmas勳章

回覆 Flowerpig 的帖子

有可能佢仲提出過不如安排個仔同姨婆住直至佢番n1
講緊係成年ge 事
我做媽媽絕對唔想錯過佢成長既每一刻
即時叫佢唔洗諗唔work
但從佢呢個idea 就知佢都唔care 一日見個仔幾耐

我都覺得ready 做爸爸 老公唔應該係錦
自問我都係新手媽媽
年紀細d 但我都好努力學。。盡力俾個仔
講真 係有少少冷落左爸爸

別墅

BKXmas勳章

Up

子爵府

國民生產總值:14321

BKXmas勳章

回覆樓主:

問題咪係
了解清楚未?
ready 結婚未?ready生小朋友未?
乜都未成熟去做
段關係咪變成咁
未經本人同意,請勿轉載內容!

別墅

BKXmas勳章

回覆 eggpudding 的帖子

嗯。 我明。可以點做關係先會有改善
真係唔知點做
感覺佢都唔係好著緊我地

加上而家同緊6299 住
間屋好多人
我都開始頂唔順
我媽話。。如果佢都唔係幫我手 不如搬番去住

洋房

國民生產總值:68

chujai127 發表於 17-4-15 01:48
先交代背景我同老公結左婚就2年
有小朋友一歲幾
當時係有小朋友先結婚

結婚2年唔叫耐,正常仲係甜蜜期

別墅

國民生產總值:782

畀面勳章 BKXmas勳章

其實有冇諗過同C6認認真真傾一次計
我識有朋友都係有左先結婚生小朋友
宜家小朋友歲半...但佢地感情好好
因為佢地就算累都好...日日都會有傾計時間
同埋千其唔好為左小朋友忽略另一半都好緊要

我自己有時都會放小朋友係我媽到
同C6拍下拖睇下戲...唔太想段感情冷淡左
一冷淡左要拎番熱情要更加努力先做到
我地拍拖4年結婚3年小朋友歲半
但我同C6都KEEP得唔錯
我地會有時好深入咁傾大家想要D咩野
盡量令大家既價值觀唔好差別太大...

別墅

BKXmas勳章

回覆 柴犬公主 的帖子

多謝你意見我地真係好少相處時間。我放假基本上時間都俾哂bb.
自己都想爭取時間陪佢。

珊瑚宮

國民生產總值:108198

環保接龍勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

應該未了解對方又未夠愛。
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

男爵府

國民生產總值:7630

BKXmas勳章

回覆樓主:

家庭無凝聚力,如果有時間揾日搞家庭同樂日,可以係去沙灘玩沙玩水影相,又可以去離島玩下,搞D家庭日,睇下有冇改善

別墅

BKXmas勳章

回覆 ninachu 的帖子

Bb 而家15 個月又唔多地方可以去我老公又唔鍾意出街。其實留係屋企都係對住6299 唔知做咩

我自己同婆婆就會帶b 周圍玩 去下教會playgroup 錦

一歲幾bb 有咩地方好去

別墅

BKXmas勳章

回覆 alphabetagamma 的帖子

都係。。我慢慢都感受到。。佢無我想像中禁愛 願意付出

好似我上年生日前一日唔知做咩糟
去到正日佢都完全唔同我講野
我打算自己出街
我tum 左勁耐佢先肯同我出街慶祝
家下係我生日。。

男爵府

國民生產總值:7630

BKXmas勳章

chujai127 發表於 17-4-15 15:03

Bb 而家15 個月又唔多地方可以去我老公又唔鍾意出街。其實留係屋企都係對住6299 唔知 ...

我b都係15m大,喺佢11個月時已經每日落樓下公園玩2次,每個月我一定安排老公带bb去泳池,海灘,公園,動物園,飲茶,另外bb打針我要求老公带bb去,佢唔去我都唔去。

我目的係要老公參與bb成長所有過程,佢而家習慣左會主動排bb户外活動

男爵府

國民生產總值:5260

BKXmas勳章

做你C6 幾好,吾洗做野,又有人肯生仔

水晶宮

國民生產總值:60490

BKXmas勳章

回覆樓主:

佢似乎吾想結婚及生仔

別墅

BKXmas勳章

我都會帶bb 出街但比較少去outdoor
多數得自己or 同埋我媽 我都怕handle 唔到
黎緊暑假可以plan 下

你老公都好好 咩都願意參與

別墅

BKXmas勳章

回覆 馬霸 的帖子

係。佢係屋企唔太願郁總之我同奶奶搞店哂d 野

別墅

BKXmas勳章

回覆 mini1204 的帖子

我地拍拖時有傾大家都想結婚有小朋友
當時我意外有左 有挣札
但我見到佢好鍾意小朋友 同親戚d 仔女都好投入
我就決心要

慢慢。。可能佢淨係想同個仔玩
抱下 落下街錦
餵餐呀 照顧上既野佢都唔太想參與
但我地屋企又無工人
都係大家收工一齊幫手湊
佢無番工更加應該幫手

最搞笑係佢仲成日問我第2 胎
我係諗都唔敢諗
佢唔主動幫我手 得我1個點湊大2個

別墅

BKXmas勳章

Up
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎