用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

夫婦情感 今日: 197|主題: 37809

想大家分析出現咩問題

別墅

國民生產總值:784

BKXmas勳章

先交代背景我同老公結左婚就2年
有小朋友一歲幾
當時係有小朋友先結婚
而我地拍拖日子都唔算長

一直都知我愛佢比佢愛我多
慢慢覺得佢都唔太重視我。。
收工番黎我都覺得自己好似透明錦
佢都唔想聽我講野
係咪結婚耐左出現錦ge 情況係正常

最近呢半年我番part time 狂搵錢。佢失業。
開頭有幫手湊 後尾都係叫番親戚睇 佢自己係屋企hea 停開工
收工我會接手湊仔。。而佢都係踢一腳先郁下
成日係房睇電話都唔睇下個仔
對於個仔報學校都唔上心
以前有工開就日日夜夜都番工。。完全無溝通

我媽話佢大細都唔理。其實係一般結婚耐左都係錦定真係事實。。
其實我都唔係好感受到佢對我既關心。。
好攰。呢幾日我都番左娘家抖氣

王國熱話
其實有冇人:生完冇請陪月??
胎兒9週3日無心跳
正苦產檢而家會比半日定一日到診紙??
預產期11月的媽媽的妳,預備了什麼BB用品...

男爵府

國民生產總值:9768

BKXmas勳章

會唔會係你C6未準備好做老公同爸爸?

別墅

BKXmas勳章

回覆 Flowerpig 的帖子

有可能佢仲提出過不如安排個仔同姨婆住直至佢番n1
講緊係成年ge 事
我做媽媽絕對唔想錯過佢成長既每一刻
即時叫佢唔洗諗唔work
但從佢呢個idea 就知佢都唔care 一日見個仔幾耐

我都覺得ready 做爸爸 老公唔應該係錦
自問我都係新手媽媽
年紀細d 但我都好努力學。。盡力俾個仔
講真 係有少少冷落左爸爸

別墅

BKXmas勳章

Up

子爵府

國民生產總值:14325

BKXmas勳章

回覆樓主:

問題咪係
了解清楚未?
ready 結婚未?ready生小朋友未?
乜都未成熟去做
段關係咪變成咁
未經本人同意,請勿轉載內容!

別墅

BKXmas勳章

回覆 eggpudding 的帖子

嗯。 我明。可以點做關係先會有改善
真係唔知點做
感覺佢都唔係好著緊我地

加上而家同緊6299 住
間屋好多人
我都開始頂唔順
我媽話。。如果佢都唔係幫我手 不如搬番去住

洋房

國民生產總值:68

chujai127 發表於 17-4-15 01:48
先交代背景我同老公結左婚就2年
有小朋友一歲幾
當時係有小朋友先結婚

結婚2年唔叫耐,正常仲係甜蜜期

別墅

國民生產總值:810

畀面勳章 BKXmas勳章

其實有冇諗過同C6認認真真傾一次計
我識有朋友都係有左先結婚生小朋友
宜家小朋友歲半...但佢地感情好好
因為佢地就算累都好...日日都會有傾計時間
同埋千其唔好為左小朋友忽略另一半都好緊要

我自己有時都會放小朋友係我媽到
同C6拍下拖睇下戲...唔太想段感情冷淡左
一冷淡左要拎番熱情要更加努力先做到
我地拍拖4年結婚3年小朋友歲半
但我同C6都KEEP得唔錯
我地會有時好深入咁傾大家想要D咩野
盡量令大家既價值觀唔好差別太大...

別墅

BKXmas勳章

回覆 柴犬公主 的帖子

多謝你意見我地真係好少相處時間。我放假基本上時間都俾哂bb.
自己都想爭取時間陪佢。

珊瑚宮

國民生產總值:108818

環保接龍勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

應該未了解對方又未夠愛。
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

男爵府

國民生產總值:8571

BKXmas勳章

回覆樓主:

家庭無凝聚力,如果有時間揾日搞家庭同樂日,可以係去沙灘玩沙玩水影相,又可以去離島玩下,搞D家庭日,睇下有冇改善

別墅

BKXmas勳章

回覆 ninachu 的帖子

Bb 而家15 個月又唔多地方可以去我老公又唔鍾意出街。其實留係屋企都係對住6299 唔知做咩

我自己同婆婆就會帶b 周圍玩 去下教會playgroup 錦

一歲幾bb 有咩地方好去

別墅

BKXmas勳章

回覆 alphabetagamma 的帖子

都係。。我慢慢都感受到。。佢無我想像中禁愛 願意付出

好似我上年生日前一日唔知做咩糟
去到正日佢都完全唔同我講野
我打算自己出街
我tum 左勁耐佢先肯同我出街慶祝
家下係我生日。。

男爵府

國民生產總值:8571

BKXmas勳章

chujai127 發表於 17-4-15 15:03

Bb 而家15 個月又唔多地方可以去我老公又唔鍾意出街。其實留係屋企都係對住6299 唔知 ...

我b都係15m大,喺佢11個月時已經每日落樓下公園玩2次,每個月我一定安排老公带bb去泳池,海灘,公園,動物園,飲茶,另外bb打針我要求老公带bb去,佢唔去我都唔去。

我目的係要老公參與bb成長所有過程,佢而家習慣左會主動排bb户外活動

男爵府

國民生產總值:5360

BKXmas勳章

做你C6 幾好,吾洗做野,又有人肯生仔

水晶宮

國民生產總值:62204

BKXmas勳章

回覆樓主:

佢似乎吾想結婚及生仔

別墅

BKXmas勳章

我都會帶bb 出街但比較少去outdoor
多數得自己or 同埋我媽 我都怕handle 唔到
黎緊暑假可以plan 下

你老公都好好 咩都願意參與

別墅

BKXmas勳章

回覆 馬霸 的帖子

係。佢係屋企唔太願郁總之我同奶奶搞店哂d 野

別墅

BKXmas勳章

回覆 mini1204 的帖子

我地拍拖時有傾大家都想結婚有小朋友
當時我意外有左 有挣札
但我見到佢好鍾意小朋友 同親戚d 仔女都好投入
我就決心要

慢慢。。可能佢淨係想同個仔玩
抱下 落下街錦
餵餐呀 照顧上既野佢都唔太想參與
但我地屋企又無工人
都係大家收工一齊幫手湊
佢無番工更加應該幫手

最搞笑係佢仲成日問我第2 胎
我係諗都唔敢諗
佢唔主動幫我手 得我1個點湊大2個

別墅

BKXmas勳章

Up
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎