用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由報料 今日: 15|主題: 254294

日本城5M晾衫繩(點用架)

大宅

國民生產總值:3802

開心吸收勳章 BKXmas勳章

有無人買過用過?我琴晚買左,點知條繩好滑手,2邊繩頭同尾打左個結,掛係勾上,一扯行,就跌返出嚟,究竟點用架?我只用2.5M,想知點用架?謝謝大家

大宅

回覆樓主:

up

大宅

國民生產總值:3438

BKXmas勳章

大戶 發表於 17-4-15 08:22
有無人買過用過?我琴晚買左,點知條繩好滑手,2邊繩頭同尾打左個結,掛係勾上,一扯行,就跌返出嚟,究竟點 ...

試下用衣夾夾實得唔得,個隻繩係咪成件衫用衣夾夾住便可,不用衣架的

wcpcelia    發表於 17-4-16 15:57

大宅

lokheibaby 發表於 17-4-15 16:41
試下用衣夾夾實得唔得,個隻繩係咪成件衫用衣夾夾住便可,不用衣架的

但繩兩頭點掛牆?成條繩本身成日跌

版主

國民生產總值:113176

夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

係咪一格格好似火車軌咁?用個勾勾住個窗框

大宅

BKXmas勳章

大戶 發表於 17-4-15 17:10
但繩兩頭點掛牆?成條繩本身成日跌

要兩頭都索實索緊就可

伯爵府

國民生產總值:16252

2017勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我正常買晾衫呢D野,睇完你post就左去3M website 睇傻下傻下揾5到

大宅

tingtong 發表於 17-4-16 11:40
我正常買晾衫呢D野,睇完你post就左去3M website 睇傻下傻下揾5到

唔好意思呀,5M 我估佢話 5 米意思呀
我仲煩緊,因為我間房無窗口,牆上啲油。。。痴左個勾又跌,掛唔到條繩

大宅

BKXmas勳章

大戶 發表於 17-4-15 08:22
有無人買過用過?我琴晚買左,點知條繩好滑手,2邊繩頭同尾打左個結,掛係勾上,一扯行,就跌返出嚟,究竟點 ...

不如轉用呢款

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

lokheibaby 發表於 17-4-16 17:27
不如轉用呢款

呢款我都買左,但間屋唔夠大,放唔落

大宅

BKXmas勳章

大戶 發表於 17-4-16 17:28
呢款我都買左,但間屋唔夠大,放唔落

咁用伸縮棒就最適合

伯爵府

國民生產總值:16252

2017勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

大戶 發表於 17-4-16 12:56
我仲煩緊,因為我間房無窗口,牆上啲油。。。痴左個勾又跌,掛唔到條 ...

都唔关你事,我自己大懵啫

大宅

lokheibaby 發表於 17-4-16 17:40
咁用伸縮棒就最適合

左邊個款幾年前用過,一掛得重,試過成支棒,兜頭跌落嚟,嚇到 c,唔敢再用

版主

國民生產總值:113176

夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

大戶 發表於 17-4-16 12:56
我仲煩緊,因為我間房無窗口,牆上啲油。。。痴左個勾又跌,掛唔到條 ...

要鈎窗框架,無窗用唔到。牆上有無架?實淨d嘅至可扯得實

複式洋房

國民生產總值:304

BKXmas勳章

回覆樓主:

唔使打結架,你拉直條繩之後, 重疊都得,總之你用佢個勾,勾落條線咁就得㗎喇,

大宅

奶奶頭 發表於 17-4-20 08:38
唔使打結架,你拉直條繩之後, 重疊都得,總之你用佢個勾,勾落條線咁就得㗎喇,
...

真既?
我用3m勾,都唔得

大宅

奶奶頭 發表於 17-4-20 08:38
...

佢個勾勾落條線,但要有勾勾住條線同牆,個3m勾,痴唔實幅牆,痴完幅牆甩粉

侯爵府

國民生產總值:22252

美好大世界2017勳章 2017勳章 BKXmas勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

本來都想買呢D晾衫繩,但怕承唔到咁重

大宅

奇異果小邱 發表於 17-4-20 09:06
本來都想買呢D晾衫繩,但怕承唔到咁重

我成日諗,以前啲人窮,都係用繩曬野,所以我有樣學樣 。。伸縮棒試過唔得 ,所以用古人方法

大宅

國民生產總值:3101

BKXmas勳章

大戶 發表於 17-4-20 09:11
我成日諗,以前啲人窮,都係用繩曬野,所以我有樣學樣 。。伸縮棒試過唔得 ,所以用古 ...

去淘寶買膠鍊平靚正

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎