用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 41|主題: 24977

chu chu 奶咀

洋房

國民生產總值:87

BKXmas勳章

我個仔41日大,之前用Nuk,但好入風同漏奶
滿左月就試用chu chu 普通咀,其實幾好,唔點入風同漏奶,不過就吮到好累,成日食到七八成就訓左唔願吮
想問如果chu chu 柔軟咀會唔會好d易吮d?
或者有沒有其他推介?

大宅

國民生產總值:4034

BKXmas勳章

daydreamcherry 發表於 17-4-15 08:25
我個仔41日大,之前用Nuk,但好入風同漏奶
滿左月就試用chu chu 普通咀,其實幾好,唔點入風同漏奶,不過就 ...
我都有呢個問題~BB差吾多2個月~用開chuchu 呢排啜淨50ml左右又想食又懶啜~尋日去一田問chuchu 有冇其他咀但得一隻~佢叫我試換p仔個咀會吾會好D~買左夜D試下

洋房

BKXmas勳章

你即係買左chu chu 柔軟咀?
等你報告~

別墅

國民生產總值:537

BKXmas勳章

pinky226 發表於 17-4-15 10:10
我都有呢個問題~BB差吾多2個月~用開chuchu 呢排啜淨50ml左右又想食又懶啜~尋日去一田問chuchu 有冇其他咀但 ...

P仔即係pigeon 呀?

大宅

BKXmas勳章

Junjuncheung 發表於 17-4-15 12:10
P仔即係pigeon 呀?
係呀

別墅

BKXmas勳章

pinky226 發表於 17-4-15 12:43
係呀

我都用緊chu chu咀、我都發現我個女食得慢的
禁轉pigeon 我應該買咩碼?
我個女就黎一個月.......

別墅

BKXmas勳章

pinky226 發表於 17-4-15 10:10
我都有呢個問題~BB差吾多2個月~用開chuchu 呢排啜淨50ml左右又想食又懶啜~尋日去一田問chuchu 有冇其他咀但 ...

你換左有無好的呀?

大宅

BKXmas勳章

Junjuncheung 發表於 17-4-15 12:45
我都用緊chu chu咀、我都發現我個女食得慢的
禁轉pigeon 我應該買咩碼?
我個女就黎一個月.......
我買左細碼母乳咀~不過未試~頭先餵奶吾記得左換咀~今餐奶又ok肯啜

別墅

BKXmas勳章

pinky226 發表於 17-4-15 15:11
我買左細碼母乳咀~不過未試~頭先餵奶吾記得左換咀~今餐奶又ok肯啜

其實我個女都一時時、岩岩飲左2安幾、
但11點個餐飲左一安就訓左......
係我嘈醒拒食拒先食....平時長期都訓
呢幾晚半夜扭到爆.....我都頭痕....
係呢、你個b食邊隻奶粉?

大宅

BKXmas勳章

Junjuncheung 發表於 17-4-15 15:30
其實我個女都一時時、岩岩飲左2安幾、
但11點個餐飲左一安就訓左......
係我嘈醒拒食拒先食....平時長期都 ...
我前排又係呀~凌晨先黎扭~個咀又追食但個頭又拎黎拎去狂喊日頭好好訓~但一醒就嘈~呢排先好D咋~我食緊S26 U字嗰隻

大宅

國民生產總值:3659

BKXmas勳章

我囡啜chu chu啜到發忟憎,轉用pigeon 好好多

珍珠宮

國民生產總值:33781

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我個女剛出世用chu,啜到冇力都未食到一半。轉用p就食得好好,一路到而家4個幾月。

複式洋房

國民生產總值:276

BKXmas勳章

seaman1982 發表於 17-4-16 01:56
我個女剛出世用chu,啜到冇力都未食到一半。轉用p就食得好好,一路到而家4個幾月。
...

轉左p仔邊隻咀?母乳咀定普通咀?

珍珠宮

國民生產總值:33781

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

Elsa_sasa 發表於 17-4-16 11:01
轉左p仔邊隻咀?母乳咀定普通咀?

普通咀

複式洋房

國民生產總值:276

BKXmas勳章

seaman1982 發表於 17-4-16 17:07
普通咀

我又試下先,我用chu chu啜到訓著,轉nuk漏得太快,好易續親同嘔奶。

水晶宮

國民生產總值:68140

BKXmas勳章

我就買pigeon同NUK,細B依家用pigeon,覺得幾好吖。

洋房

BKXmas勳章

我依家係開頭就用chu chu
到最尾嗰30 40 ml佢累到唔肯啜就轉nuk俾佢...
唯有係咁...
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎