用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由報料 今日: 419|主題: 248645

換洗衣機煩惱

民房

國民生產總值:19

屋企部洗衣機用左好耐,又無timer function,好唔方便,係時候要換喇。但唔知換咩牌子,同埋要唔要乾衣功能好?

王國熱話
剛買二手樓,現在準備裝修, 需要買火險嗎?
你哋對夜晚掠衫出窗台點睇
分體冷氣機
冷氣機壞

瑪瑙宮

國民生產總值:131662

BKXmas勳章

等坏了才買吧。

未想好。待出更好的。才行動。 會不更好?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。愛理性交流討論。 *本人文化水品有限, 無法與公主/ '衣来伸手,饭来张口者,喜批評, 而無建設性' 交流溝通。 你永遠是對的。。。

民房

333s 發表於 17-4-15 09:54
等坏了才買吧。

未想好。待出更好的。才行動。 會不更好?

又無快洗功能,所以超級唔方便喔!每次一洗要個半鐘,洗唔切衫又要拎落樓下laundry俾人洗,算落條數都唔少。

瑪瑙宮

國民生產總值:131662

BKXmas勳章

anniechopper 發表於 17-4-15 09:57
又無快洗功能,所以超級唔方便喔!每次一洗要個半鐘,洗唔切衫又要拎落樓下laundry俾人洗,算落條數都唔少 ...

有洗衣还去 laundry? time manage 自己在安排上, 做得不夠好。微調下。
洗衣不用等的, 自己可以做其它事的。

1. 先洗衣, 然后做其它事。
2. 放工到家先開, 再去做其它。做完就晒衫。
早上換一下位。晒太阳。

洗衣机是愈簡單愈好。

wcpcelia    發表於 7 天前

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。愛理性交流討論。 *本人文化水品有限, 無法與公主/ '衣来伸手,饭来张口者,喜批評, 而無建設性' 交流溝通。 你永遠是對的。。。

男爵府

國民生產總值:5144

BKXmas勳章

現在的洗衣機一定有時間掣,快洗,手洗等模式,你首先要訂價錢預算,洗衣多少,轉速要求等.我用惠而浦,貪佢保養包零件,不用麻煩

別墅

國民生產總值:673

BKXmas勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
anniechopper 發表於 17-4-15 09:50
屋企部洗衣機用左好耐,又無timer function,好唔方便,係時候要換喇。但唔知換咩牌子,同埋要唔要乾衣功能 ...

我屋企用緊惠而浦,有好多function 洗唔同衫又可以較唔同模式,而且有得乾衣,因為屋企無咩空間可以掠衫

別墅

國民生產總值:786

BKXmas勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
lamtw 發表於 17-4-18 17:45
我屋企用緊惠而浦,有好多function 洗唔同衫又可以較唔同模式,而且有得乾衣,因為屋企無咩空間可以 ...

我之前個惠而浦買最貴嗰部剛過保養就玩完
俾$500師傅上來看
報價要$4xxx

我朋友部惠而浦又係幾個月壞一次但因size 冇得改用其他牌子
我而家用豐澤 平靚正

大宅

國民生產總值:3436

BKXmas勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
咁我建議你買乾洗二合一, 我啱啱都買左, D衫第2日要著真係好方便, 不過時間上都唔會快好多, 因為SALES都唔建議快洗, 同埋乾衣都要預個半鐘

大宅

國民生產總值:1485

雞年勳章 2017勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

日立大眼仔好用

複式洋房

國民生產總值:408

333s 發表於 17-4-15 10:05
有洗衣还去 laundry? time manage 自己在安排上, 做得不夠好。微調下。
洗衣不用等的, 自己可以做其它事 ...

同意,洗衣機愈簡單愈好

大宅

國民生產總值:3574

雞年勳章 2017勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 熱血勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

saisai0325 發表於 17-4-19 11:42
咁我建議你買乾洗二合一, 我啱啱都買左, D衫第2日要著真係好方便, 不過時間上都唔會快好多, 因為SALES都唔 ...

請問你買邊款牌子&型號, 因為我都要買乾洗二合一洗衣機

大宅

BKXmas勳章

siufat812 發表於 17-4-19 14:26
我係豐澤買左LG洗7乾4果款

大宅

雞年勳章 2017勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 熱血勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

回覆 saisai0325 的帖子

部機嘈唔嘈?

大宅

BKXmas勳章

siufat812 發表於 17-4-19 14:36
回覆 saisai0325 的帖子

部機嘈唔嘈?
非常靜, 不過FING 果陣都會有少少聲, 我覺得半夜開機都唔會影響到鄰居

大宅

saisai0325 發表於 17-4-19 15:19
非常靜, 不過FING 果陣都會有少少聲, 我覺得半夜開機都唔會影響到鄰居

大宅

BKXmas勳章

真心覺得LG幾好, 之前我買金章的, 搞左成2星期送果日先話無貨送

大宅

國民生產總值:3954

BKXmas勳章

saisai0325 發表於 17-4-19 15:21
真心覺得LG幾好, 之前我買金章的, 搞左成2星期送果日先話無貨送

原先有考慮LG,不過無得續保就打消念頭!

民房

saisai0325 發表於 17-4-19 15:19

咁又幾好喎!我都考慮緊LG呀!

大宅

BKXmas勳章

missparent 發表於 17-4-19 18:57
原先有考慮LG,不過無得續保就打消念頭!

我加錢買豐澤保,賠償上限係部洗衣機個價

大宅

國民生產總值:4048

BKXmas勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
我都諗緊LG同金章, 但LG中國造,金章意大利造好似好D...
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎