用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 8|主題: 25755

求救,BB 近排食好小奶,唔知係咪厭奶期呢

複式洋房

國民生產總值:141

BKXmas勳章

BB 3個半月大,平時3小時1餐5 oz 奶已戎夜奶,近呢兩星期每餐食2-3 oz 就扭計唔食,仲要成4個小時先叫食,但係瞓好多1日起碼瞓到18小時左右,星期一去食完第一次輪狀病毒,會唔會因為輪狀影响or 厭奶呢?麻烦大家

大宅

國民生產總值:2914

BKXmas勳章

有D BB 3個月打後生長速度稍為放緩, 系會食少左GA

複式洋房

BKXmas勳章

momochu212 發表於 17-4-15 13:13
有D BB 3個月打後生長速度稍為放緩, 系會食少左GA

通常维持幾耐呢?但係成日瞓係咪冇問题呢

水晶宮

國民生產總值:74568

BKXmas勳章

厭奶真系幾麻煩,唯有少食多餐喇。

別墅

國民生產總值:887

BKXmas勳章

回覆樓主:

我bb三個月開始都係咁,有時食2安3安,有時又食4,5安,到而家四個半月,有時都係咁,會狂扭,最近仲識推開樽,唯有少食多餐,或見佢係咁連瞓4,5個鐘,都會俾佢瞓,因為瞓覺都長肉
見佢有精神玩下,夠濕片,就ok, bb厭奶期會過去的,加油!

複式洋房

BKXmas勳章

ellafriends213 發表於 17-4-17 09:48
我bb三個月開始都係咁,有時食2安3安,有時又食4,5安,到而家四個半月,有時都係咁,會狂扭,最近仲識推開 ...

知道 thank you

侯爵府

國民生產總值:20820

BKXmas勳章

我阿b未試過厭奶期,一直都好大食。不過厭奶期就要少食多餐了。

別墅

國民生產總值:887

BKXmas勳章

Apple.w.s 發表於 17-4-17 10:42
知道 thank you

唔好客氣
媽媽們一齊加油!

水晶宮

國民生產總值:59283

BKXmas勳章

兩個情況都有可能,有時打佐針都會影響胃口
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎