自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有無人搵過仁安蔡麗賢做乳房手術?可否詳細分享下?感謝。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

up

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

我只搵過佢照腸鏡,覺得佢好細心溫柔,希望幫到你,其他手術唔太清楚,謝謝

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

伯爵府

JNFW 發表於 17-4-15 11:49

我係仁安羅家寶做纖維瘤

男爵府

回覆 loloyen 的帖子

原來蔡醫生不是乳腺專科的嗎?謝謝

男爵府

回覆 fitfit@fatfat 的帖子

咁你有無睇過蔡醫生?你個時住左幾耐院?用左幾錢?幾耐之前的事?其實兩個醫生我都未睇過,可以詳細分享下嗎?謝謝

伯爵府

JNFW 發表於 17-4-17 15:30

咁你有無睇過蔡醫生?你個時住左幾耐院?用左幾錢?幾耐之前的事?其實兩個醫 ...

仁安美麗華有診所 我第一次發現有事就帶片帶信去搵羅醫生 再在佢診所做檢查 幾日後入院做手術 微創 6日後覆診後就返到工
舊年又覺有事 即刻約佢檢查 幾個月後就再做
又係6日後覆診睇報告之後返工
第二次開刀在第一次開個位做 個胸無咁花
第一次好像below 2萬 今次3萬幾
我係纖維瘤 羅醫生係乳房科

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

JNFW 發表於 17-4-17 15:28
回覆 loloyen 的帖子

原來蔡醫生不是乳腺專科的嗎?謝謝

佢之前都有做外科同乳房科,現在我知道佢比較專注做乳房科,謝謝

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

我媽6年前出面照超聲波發現腫瘤, 跟住搵仁安羅醫生再抽針comfirm左係癌, 做半邊連淋巴全割, 留院6日, 約9萬蚊.

男爵府

fitfit@fatfat 發表於 17-4-15 21:10
我係仁安羅家寶做纖維瘤

我都係, very good

別墅

大約年半前揾蔡醫生做切除纖維瘤手術,佢都好細心解釋得幾清楚。我個case 比較簡單早上入院做第二日下午就出院,同埋e家好先進會係傷口出面吊個血袋放血令傷口無咁腫同痛。
Total住院連醫生費大概二萬零蚊,住大房。

男爵府

咁你知唔知纖維瘤,腫塊及結節其實有乜唔同?邊個嚴重些?咁易復發有乜辦法?咁術前後有無乜要注意?術後要幾耐先可以濕水?你當時有無抽左組織有問題先做手術?你系住咩房?因我乳房保險不受保,所以想詳細了解下收費,謝謝你的詳細分享。

男爵府

回覆 CPK0820 的帖子

請問住大房即系幾個人一間房?知唔知澳門人同你地收費是否一樣?因我乳房保險不受保,所以想詳細了解下收費,咁術前後有無乜要注意?術後要幾耐先可以濕水?期間可否帶bra?幾耐先可以正常活動?做家務等?因我是全職媽媽,謝謝你的詳細分享。

男爵府

回覆 keung0413 的帖子

請問你系幾時做?羅醫生細心及有奈性嗎?可以詳細分享你做乜手術嗎?

複式洋房

我家人找蔡医生做乳癌手術,耐心又細心,平易近人,令病人及家屬感覺良好!

別墅

JNFW 發表於 17-4-18 11:06
回覆 CPK0820 的帖子

請問住大房即系幾個人一間房?知唔知澳門人同你地收費是否一樣?因我乳房保險不受保 ...

無記錯係八人房,不過唔full都算靜。我估澳門人同香港人應該同價既,詳細收費真係唔記得你保險唔包可以同蔡醫生講聲。我個傷囗約3cm所以術後可以即晚沖涼不過都要小心D,D膠布好勁架堅防水你放心,同埋一個星期左右要番蔡醫生度覆診換膠布直至傷口表面埋口。個段時間最好戴無鋼缐既bra .頭一兩日唔好咁大動作,唔好舉高手拎重野基本一星期可以如常,當然休息好護理好真係好快D。加油,祝你一切安康!

大宅

兩邊都有好多粒纖維瘤,幾個E生都話每半年檢查一次,無需割,其實做又驚唔做又驚!

男爵府

JNFW 發表於 17-4-18 23:18
回覆 keung0413 的帖子

請問你系幾時做?羅醫生細心及有奈性嗎?可以詳細分享你做乜手術嗎? ...

今年一月, 切除乳房腫塊 (良性)

侯爵府

hpyd 發表於 17-4-19 09:33
兩邊都有好多粒纖維瘤,幾個E生都話每半年檢查一次,無需割,其實做又驚唔做又驚!
...

做左都有機會生返,中醫話同肝鬱有關,一定要保持好心情
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

首頁

尾頁

跳至