用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 7176|主題: 927430

大家點睇同性戀Tom boy呢樣野?  

大宅

國民生產總值:3830

BKXmas勳章

大家點睇同性戀Tom boy呢樣野?

我本身讀過女校,所以係接受的。
我表妹係TB,佢媽好唔接受。。。
都知好難說服佢媽。。。

其實香港地大家眼中會點睇呢樣野?

如果你女女係同性戀,你地會點?

我姨媽好激動,成日同我媽講呢件事,因表妹(廿零歲)最近同姨媽認左有女朋友。。
其實我晨早睇得出表妹係TB,打扮太中性,唔知姨媽係暗地裡知or表妹認左佢先接受唔到。。

大宅

國民生產總值:3830

BKXmas勳章

補充:
姨媽話表妹係同性戀,會好難搵工做。。等等

我又覺得香港都算接受女同性戀,係唔多buy男同志吧了。。

村姑 亞Bee

男爵府

國民生產總值:9683

BKXmas勳章

村姑 發表於 17-4-15 12:48
補充:

有分男女?

珍珠宮

國民生產總值:31521

開心吸收勳章 2017勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

tb 多數爽朗,我覺得做朋友 or 同事都ok

感覺部分0號比較婆乸,難頂

因為試過公司聖誕party, 有個男上司話“唉呀~隻雪人好得意呀~我想搵隻cool 晌手呀~” 過一陣,見到佢好開心咁,已經有隻雪人公仔晌手……cute到呢~

wcpcelia    發表於 17-4-15 19:01

我是一隻喵

男爵府

國民生產總值:9636

BKXmas勳章

問心,外人同性戀,我吾歧視,前題係無亂搞性關係,同埋吾領養小朋友。但係發生在自己仔身上,就十萬個不願。不過真係發生咗,為有認命,好過無咗個仔。

大宅

國民生產總值:1024

宜家COMMON了, TRY TO 接受

男爵府

國民生產總值:6939

BKXmas勳章

同姨媽講:想唔想冇咗個女?唔想就要接受

珍珠宮

國民生產總值:41313

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

搵工我淨係睇能力同會唔人係8婆....

唔好話同性戀...佢同吸塵機又好,同棵樹都好,

只要正正常常,唔好搞到返公司....關我鬼事....

搵工又唔洗check性取向....

danad    發表於 17-4-16 20:02
supertvfans    發表於 17-4-16 13:45
wcpcelia    發表於 17-4-15 19:02
鄭太太amy    發表於 17-4-15 18:58

水晶宮

國民生產總值:54976

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

我唔介意,反正我都叫佢地唔好生

男爵府

國民生產總值:8547

BKXmas勳章

回覆樓主:

人一個,同你同我一樣都係普通人,只係性取向唔同,我有好多 lesbian tomboy gay嘅朋友,就係人一個,冇咩咁特别。

girlbear    發表於 17-4-15 16:06

男爵府

國民生產總值:6072

BKXmas勳章

loved 發表於 17-4-15 13:05
問心,外人同性戀,我吾歧視,前題係無亂搞性關係,同埋吾領養小朋友。但係發生在自己仔身上,就十萬個不願 ...

認同jm所講嘅

複式洋房

國民生產總值:313

回覆樓主:

完全接受 當佢地既行為又唔係影響自己既時候 點解要去反對人地做自己想做既事始終每個人都有屬於自己既人生

利申 曾經女校 帶過女朋友返屋企 家人totally fine with it
#YOLO

珍珠宮

國民生產總值:35864

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

冇問題。最緊要係佢搵到幸福同開心。
咪當自己生左個仔。
其實佢既人生係佢自己,即使父母都冇權干預。
利申,做過人個女,自己也有一個女。

大宅

國民生產總值:2415

BKXmas勳章

回覆樓主:

就算自己仔女,都要支持,仔女唔係附屬品,係另一個獨立個體,作奸犯科就話唔接受姐,性取向就唔理得咁多啦

侯爵府

國民生產總值:21527

BKXmas勳章

村姑 發表於 17-4-15 12:48
補充:

唔會難揾工,大把專業人士都係攣

子爵府

國民生產總值:14747

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

人地架事理吾到, 自己仔女管吾到, 就算個心幾吾鍾意幾吾想都只能無耐接受, 因為佢係你仔女, 連父母都接受吾到, 其他人又點接受佢地呢, 性取向好個人又吾係咩壞事, 我會專重佢選擇撑佢。

公爵府

國民生產總值:25615

BKXmas勳章

回覆樓主:

我絕對接受, 就算親人都接受到。
伴侶係佢的, 最緊佢自己開心。
做朋友就睇人品, 已經夠了。

cissie    發表於 17-4-16 20:31

珊瑚宮

國民生產總值:108810

環保接龍勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

當你知佢地得唔到家人認同和理解,未過到果關口時,會自卑自責,壓力大到易有情緒病。咁做父母應否開通點。
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

大宅

國民生產總值:2196

BKXmas勳章

女同女 男同男 中性打扮一齊就同性戀?就算係.佢搞乜戀都吾到你理.理惦自已好過走去理親戚朋友同學同事
.一陣你姨媽個女比人追綜.家無寧日

男爵府

國民生產總值:9482

BKXmas勳章

回覆樓主:

我覺得無問題,最緊要佢開心幸福,同埋我慶幸佢肯同我坦白性取向講我知唔係收埋
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎