自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

同性戀都冇問題,但唔好扮直,呃人結婚,生完仔當同家人有交代,再離婚。宜家好多人都咁做

伯爵府

我有個仔,你問我我梗話唔想架,但如果佢地真心相愛,我仔又開心幸福嘅,我會支持佢,佢有佢嘅人生,做父母要識放手亦管唔黎,聽過啲夾硬要個仔娶返個女人,結果離婚,害咗自己個仔仲害埋人地個女,大家都受傷

男爵府

susuca_mak 發表於 17-4-15 13:30
完全接受 當佢地既行為又唔係影響自己既時候 點解要去反對人地做自己想做既事始終每個人都有屬於自己既人生 ...
咁你現在什麼status?

男爵府

男男sex感覺比較污糟同濫,雖然有例外. 別人當然不管,但若是自己的兒子就會好心痛.

大宅

我有兩個朋友本身係,最後都搵番男朋友,重準備結婚,我好開心,本身我唔歧視呢d人,但覺得最好唔好啦

男爵府

bbballade 發表於 17-4-16 01:07
我有兩個朋友本身係,最後都搵番男朋友,重準備結婚,我好開心,本身我唔歧視呢d人,但覺得最好唔好啦
...
想知轉捩點是什麼?

大宅

augkBB 發表於 17-4-16 01:09
想知轉捩點是什麼?

一個就因為有個男仔狂追,我地又叫佢試下正常d既愛情(所以佢ex好憎我(emoji));另一個就話佢ex提分手,跟住有個中意左佢好耐既男仔表白,佢被諴意打動一齊!

男爵府

有親友自細Tomboy同個女友好好,私底下Tomboy自己生左個女,同Tomboy個樣一樣
,吾知係咪借肚生?個女4歲大,吾知叫佢媽咪定爸爸?有Tomboy會生仔女咁奇?

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我女得三個幾月未想諗依個問題住!但我有男女朋友係咁!完全無問題架喎!不過大家都話比屋企人知實打死!

水晶宮

睇呢個post就知大多數人對同性戀并無特別歧視打壓,社會的確開放包容,但愈是文明社會同性戀團體愈是要爭取這樣那樣,從政治文化教育各方面入手為自己「爭取」,同宗教一樣,各有各信,逼人信教惹人反感,逼人接納同性戀不惹人反感嗎?
少奶奶的身份,丫頭的命...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

接受

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

村姑 發表於 17-4-15 12:46
大家點睇同性戀Tom boy呢樣野?

我本身讀過女校,所以係接受的。
每個人睇同一件事,身份不同,角度就會完全不同。
那位只是你表妹,極其量只是一個親人,但表妹是姨媽的親女,自己個女呢~有誰不擔心自己的女兒,比人特立獨行呢?
而且姨媽接受的教育,和你也不同,看事物的角度未必夠你廣、透。開解姨媽的同時,請表妹也多體諒姨媽的難處吧。

男爵府

bbballade 發表於 17-4-16 01:19
一個就因為有個男仔狂追,我地又叫佢試下正常d既愛情(所以佢ex好憎我(emoji));另一個就話佢ex提分手, ...

好像關鍵點都係有男仔追,咁佢地之前只係以為自己是同性戀,可所能自信不足以為自己唔吸引.

男爵府

54heima 發表於 17-4-16 04:56
睇呢個post就知大多數人對同性戀并無特別歧視打壓,社會的確開放包容,但愈是文明社會同性戀團體愈是要爭取 ...

我有同感,其實大多數人都接納同性戀朋友,但唔想小朋友被灌輸同性戀思想,他們教埋同性sex的. 其實好影响性觀念.

男爵府

我有個男同學,媽咪在他細時病死,爸爸沒有多時間照顧他.心理慢慢地轉變,後來長大了便輾轉到美國生活,一心以為社會多點包容.只是他形容很多年在那些gay club浮沉找不到真愛,好失落.佢只係返過香港一次跟我們一個男同學見面吐心聲.後來傳來他的死訊,因有愛滋病,跟住唔知又受到D什麼菌感染.死時只得三十一歲.
我覺得佢一生好慘,有仔真係唔想佢走一條咁既路.

別墅

村姑 發表於 17-4-15 12:46
大家點睇同性戀Tom boy呢樣野?

我本身讀過女校,所以係接受的。

冇問題呀!

男爵府

BS129 發表於 17-4-16 04:05
有親友自細Tomboy同個女友好好,私底下Tomboy自己生左個女,同Tomboy個樣一樣
,吾知係咪借肚生?個女4歲大 ...
會唔會其中一個找個男人做咁咪....

大宅

augkBB 發表於 17-4-16 06:43
好像關鍵點都係有男仔追,咁佢地之前只係以為自己是同性戀,可所能自信不足以為自己唔吸引. ...

又唔咪喎,一個之前係有男仔6.送,一個係同男仔拍過拖

子爵府

BS129 發表於 17-4-16 04:05
,吾知係咪借肚生?個女4歲大 ...

曾經識2pair女同性,佢哋4人一齊住,睇樣4個都唔過20歲。因為成日都撞到佢哋,大家見到就會吹吓水。

某日又撞到其中一個,佢話我知佢大咗肚要去落……。我真係百思不得其解……4條女都能出事……?不過唔關我事,我淨係叫佢take care就算。

公爵府

2018復活節勳章

有 tb 朋友,性格爽朗,做事好有效率,證明自己比男人強。
但有時思想會偏激同小氣,同人相處會差小小。
不過佢屋企人接受到佢係les,family gather 會帶埋佢女朋友。

只要唔係群埋壞人,都會接受仔女係同性戀,相信係天生冇得逼,傳宗接代唔係必需。但我反對領養或做人工受孕生仔,既然選擇左abnormal 的路,就要接受不能有下一代的結果,唔想影響無辜小朋友或製造更多問題。

首頁

尾頁

跳至